
هیلا هومند
شناسایی و ترسیم ابراز هیجان کاربران ایرانی در شکل گیری دو قطبی های سیاسی و اجتماعی (مطالعه موردی شبکه اجتماعی و توئیتر)
- دانشجو
- هیلا هومند
- استاد راهنما
- سید جمال الدین اکبرزاده جهرمی
- استاد مشاور
- بهارک محمودی حنارود
- استاد داور
- علیرضا حسینی پاکدهی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- تاریخ دفاع
- ۳۰ شهریور ۱۴۰۱
- ساعت دفاع
- چکیده
-
آنچه مسلّم است این است که، ابراز هیجان در فضای مجازی نیز رخ میدهد؛ فضای مجازی دارای ویژگیها و قابلیّتهایی است که، امکان ابراز احساسات و هیجانات سرکوب شده در دنیای واقعی را برای کاربران فراهم میآورد، افراد میتوانند بر اساس نوع هیجان ابراز شده، احساس تشابه و تعلق به گروههای مختلفی داشته باشد. چنین فرایندی از اعتبار رسانههای اجتماعی به عنوان حوزهی عمومی میکاهد. چرا که با اقدام کاربران نسبت به برقراری ارتباط با افرادی که دارای وجه مشترک هستند به شبکهای شدن این پلتفرم منجر میشود.
ما در این پژوهش به دنبال آن هستیم که، نوع هیجان ابراز شده کاربران توییتر فارسی را در طول رویدادهای مختلف سیاسی و اجتماعی از جمله در جریان درگذشت آزاده نامداری، تجمعات و اعتراضات بحران کم آبی خوزستان، اعتراض به تبعیض در خصوص زبان مادری، و حادثه فروریختن ساختمان متروپل شناسایی و بررسی کنیم و میزان و نوع هیجان ابراز شده در هر رویداد را بسنجیم. همچنین رویکردهای حزبی کاربران و نیز شبکه تعاملات صورت گرفته میان آنها و نیز کاربران موثر در هر رویداد مورد بررسی قرار گرفتهاند. از طرف دیگر ساختار رسانهی اجتماعی به عنوان یک مولفهی بسیار مهم در تعیین دامنه رفتارهای کاربران مد نظر قرار گرفت.
در پایان و پس از جمعبندی، خوشهبندی کاربران بر اساس نوع هیجان و هم چنین رویکرد سیاسی کاربران حاکی از قطبیدگی میان کاربران توییتر است. این در حالی است که ویزگیهای ساختاری و الگوریتمهای توییتر نیز به عنوان یک شتاب دهنده این شکاف را وسعت میبخشند و به آن دامن میزنند.