سلیمی در افتتاح مرکز چین‌شناسی: امیدواریم با افتتاح این مرکز، دانشگاه‌های ایران و چین به یکدیگر نزدیکتر شوند

۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | ۰۴:۳۰ کد : ۸۵۰۲ خبر روز آموزش و پژوهش
تعداد بازدید:۴۱۶۷
مراسم افتتاحیۀ مرکز چین شناسی با حضور حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، ژانگ فنگ، معاون دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای، محمدکاظم سجادپور، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه، امیر سعید کرمی، عضو هیئت علمی مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، آتوسا گودرزی، رئیس موسسۀ آموزش عالی بیمه اکو و وانگ شانگ، وابستۀ فرهنگی جمهوری خلق چین در موسسۀ آموزش عالی بیمه اکو دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
سلیمی در افتتاح مرکز چین‌شناسی: امیدواریم با افتتاح این مرکز، دانشگاه‌های ایران و چین به یکدیگر نزدیکتر شوند

به گزارش روابط عمومی،به نقل از عطنا، دکتر سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در این مراسم ضمن خیر مقدم به مهمانان و استادان حاضر در این مراسم از حضور دکتر شاهنده، استاد دانشگاه تهران تشکر کرد و وی را یکی از بنیانگذاران مطالعات چین و چین شناسی در ایران معرفی کرد. او در ادامه بیان کرد: برای دانشگاه علامه طباطبائی فرصت مغتنمی است که مرکزی را برای مطالعات چین و همکاری با دانشگاه های چین مخصوصاً با دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای به وجود بیاورد و این گام، بسیار موثر و بزرگ برای گسترش روابط آکادمیک ایران و چین است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه افزود: ما وقتی دربارۀ چین و ایران صحبت می کنیم به جایگاه اقتصادی، سیاسی و نظامی آن توجه می کنیم و کمتر پیش آمده است که سهم ایران و چین در تولیدات دانش و علم را مورد بررسی قرار دهیم و به فکر همکاری در زمینه های علمی و تولیدات علمی با همکاری ایران و چین باشیم. وی تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی رتبه دانشگاه های ایران در سطح بین المللی بسیار افزایش  پیدا کرد. ایران رتبۀ اول تولید علم در منطقۀ خاورمیانه و رتبۀ شانزدهم در زمینۀ تولید علم جهانی را کسب کرده است. موسسات علمی وشرکت های دانش بنیان نقطۀ قوت تولید علم در ایران هستند. در چین ظرفیت علمی عظیمی وجود دارد که دانشگاه های ایران از آن غفلت کرده اند. با وجود تحریم ها تمایلات دانشگاه های ما برای مشارکت با دانشگاه های غربی زیاد است، اما دروازه های علمی چین به روی دانشگاه های ایران گشوده نشده است و همچنین دانشگاه های چین از ظرفیت علمی ایران بی خبر هستند. به همین دلیل تاسیس چنین مراکزی را اقدام مهم در سطح دانشگاه های ایران می دانیم.

سلیمی در پایان گفت: دانشگاه های برتر ایران، نشست ها و اجلاسیه های منظمی برگزار می کنند. امروز این دانشگاه ها همکاری هایی در حوزۀ مبادلات علمی با روسیه، آلمان، ترکیه و در آینده با اسپانیا خواهند داشت. بسیار امیدواریم روابط، فعالیت ها و مبادلات علمی گسترده تری فراهم شود تا دانشگاه های ایران و چین به یکدیگر نزدیک شوند و دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه شانگهای دروازه های نشست های ایران و چین را فراهم کنند که گام اول می تواند تاسیس رشتۀ چین شناسی در دانشگاه علامه طباطبائی باشد.

معاون دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای در افتتاح مرکز چین‌شناسی: این مرکز اولین نهاد همکاری و تبادلات فرهنگی دو کشور ایران و چین است

در این مراسم، ژانگ فنگ، معاون دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای در این مراسم گفت: امروز مایۀ افتخار است که اینجانب بتوانم از طرف دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای در افتتاحیه مرکز چین که با همکاری دو کشور برگزار شده است، حضور داشته باشم. دانشگاه سی سو و دانشگاه علامه طباطبائی هر دو از دانشگاه های برتر دو کشور به شمار می روند که در دنیا شهرت پیدا کرده اند. او در ادامه گفت که در سال های اخیر دانشگاه سی سو به دنبال بین المللی سازی خود و توسعۀ رشتۀ مطالعات کشوری و منطقه ای است. ژانگ فنگ تصریح کرد: در سال ۲۰۱۶ میلادی دانشگاه سی سو و دانشگاه علامه طباطبائی این توافق همکاری را امضا کردند و به همین اساس فعالیت بین دو دانشگاه شکل گرفت. دانشگاه سی سو هر سال از دو دانشجوی زبان و ادبیات چینی دانشگاه علامه طباطبائی دعوت می کند تا در دورۀ دانش افزایی دانشگاه شرکت کنند و دانشگاه علامه طباطبائی هم تعدادی از دانشجویان رشتۀ زبان و ادبیات فارسی را برای تقویت کردن زبان فارسی می پذیرد.

معاون دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای در ادامه اظهار کرد: برای ارتقای سطح علمی دو کشور و پیشبرد توسعۀ این دو دانشگاه و با مشارکت و هماهنگی یکدیگر برنامۀ تاسیس دو مرکز مطالعات ایران و چین در هر دو دانشگاه راه اندازی شده است تا سطح تحقیقات، همکاری و معرفی فرهنگ دو کشور را در اختیار محققان و دانشمندان هر دو کشور قرار دهیم. او در پایان گفت: تاسیس مرکز مطالعات چین در این دانشگاه نشانگر زمینۀ همکاری  ها و دوره های علمی است و در جریان گسترش مبادلات فرهنگی چین و ایران حائز اهمیت فراوان است. این مرکز به عنوان اولین نهاد همکاری و تبادلات فرهنگی دو کشور است. این نهاد به عنوان برنامۀ همکاری دانشمندان دو کشور در حوزۀ مطالعات بین رشته ای اوضاع گذشته و کنونی چین و ایران را بررسی خواهند کرد و برای تحقیق عمیق آشنایی با یکدیگر و درک متقابل و پشتیبانی علمی امکانات لازم را فراهم خواهد آورد. روابط و مبادرات دوستانۀ چین و ایران دارای تاریخ دیرینه است. ما معتقدیم با تلاش های دو طرف در حوزه های مختلف دوستی و همکاری تعمیم خواهد یافت. من با تمام وجود امیدوارم همکاری های مرکز دانشگاه چین و دانشگاه علامه طباطبائی به دست آوردهای علمی سطح بالایی نایل شود.

محمد‌کاظم سجادپور در افتتاح مرکز چین‌شناسی: روابط ایران و چین باید چند وجهی‌تر شود/لزوم مطالعۀ کشور چین

در این مراسم، سید محمد کاظم سجادپور، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در این مراسم به شرح فلسفۀ تشکیل مرکز چین شناسی پرداخت و در این رابطه گفت: اهمیت، روش شناسی و چند وجهی شدن روابط ایران و چین سه موضوعی هستند که به آنها اشاره می کنم. در زمینۀ اهمیت چین، این کشور برای ما همیشه یک پرسش و معما بوده است که این حالت معماگونه ای بودن چین یک پیوست تاریخی و ادامه دار است. این مسئله توجیه کنندۀ این است که باید در چین سرمایه گذاری کرد و چین را شناخت.

وی در ادامه بیان کرد: چین در ۲۰ سال گذشته یک جهش فوق العاده اقتصادی و اجتماعی داشته و مطالعه و بررسی این جهش، خود یک موضوع عمیق علمی است. این کشور مهمترین بازیگر سرنوشت ساز در نظام در حال شکل گیری است و این به معنای کم بودن قدرت و نفی دیگر نظام ها نیست. آینده جهان به کنش گری چین و سایر قدرت های جهانی ارتباط دارد. نکتۀ اخر دربارۀ اهمیت مطالعۀ چین، مسئلۀ یک نوع اشتراک سرنوشت تاریخی بین ایران و چین است. ایران و چین در شرق و غرب آسیا هر چند دو کشور بسیار متفاوتی هستند اما سرنوشت تاریخی مشابهی در برخوردهای دیگران، فعل و انفعالات سیاسی و اجتماعی داشته اند. این کشورها دو وزنۀ تعادل و ثبات بخش در دو بخش آسیا هستند.

سجادپور در ادامه تصریح کرد: این تعادل و ثبات بخشی در آسیا، ابعاد دیگری هم دارد. مجموعۀ این ها اهمیت مطالعۀ چین را نشان می دهند. او اظهار کرد: در مطالعۀ چین چه روش هایی وجود دارد؟ هر روشی را که دنبال کنیم منبع مطالعۀ چین است که اهمیت دارد. متاسفانه بیشتر منابع ما برای چین شناسی از غرب می آید و اگر ما اتکا به کتاب های غربی کنیم شناخت ما از چین شناخت درستی نیست و شناخت همراه با چین هراسی و گفتمان های خیلی خاص است. این لزوم مطالعۀ چین است.

رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در پایان خاطر نشان کرد: ساختار روابط ایران و چین دوستانه است. منتها این روابط دوستانه نیاز به گرم شدن دارد. این روابط باید چند وجهی تر باشد و نباید به یک بُعد منحصر شود و این چند وجهی شدن به روابط ما کمک می کند. من دربارۀ ایران صحبت نکردم ولی ایران بدون تردید یکی از قدرت های منطقه ای موثر و جدی برای همه مخصوصاً کشورهای آسیا است و دسترسی به نگاه ایرانی برای چینی ها می تواند موضوع مهمی باشد.


نظر شما :