نشست بین المللی بررسی«مسائل آسیای میانه» با حضور اساتیدی از قزاقستان و ازبکستان برگزار شد

۱۲ اسفند ۱۳۹۷ | ۰۳:۳۰ کد : ۸۲۸۹ خبر روز
دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دانشکده بیمه اکو در روزهای 6 و 7 اسفند میزبان اساتیدی از ازبکستان و قزاقستان بودند.

دانشکده حقوق و علوم سیاسی در روز دوشنبه 6 اسفندماه میزبان دکتر گلی یولداشوا از کشور ازبکستان و دکتر محیط صدیق نظرف از کشور قزاقستان بود. در این نشست ابتدا دکتر موسوی‏نیا عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی به توصیف برداشت خود از چارچوب نظری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پرداخت. سپس خانم دکتر یولداشوا با توجه به تخصص خود در حوزه تاریخ آسیای میانه و روابط بین‌الملل به بحث درباره روند توسعه ازبکستان و رویکرد سیاست خارجی کنونی این کشور در تعامل با کشورهای همسایه، منطقه و به‌خصوص جمهوری اسلامی ایران پرداخت. او الگوی توسعه مدرن ازبکستان را ترکیبی از توسعه اسلامی و مدرن عنوان و خاطرنشان کرد که در این میان کشورهای همسایه از اهمیت فراوانی برای الگوی توسعه ازبکستان برخوردار هستند.سپس دکتر محیط صدیق نظرف، استاد دانشگاه ملی اوراسیا نیز ضمن بیان نظرات و دیدگاه خود در خصوص وضعیت کنونی قزاقستان، اظهار داشت: ایران به دلیل موقعیت برتر ژئوپلیتیک خود توانایی این را دارد که به هاب آسیای میانه تبدیل شود و نقش بسیار مهمی را در پروژه‌های حمل‌ونقل و ترانسفر منطقه ایفا کند، اما این امر مستلزم آن است که منطقه آسیای میانه به اولویت نخست سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود. در ادامه هر دو استاد به پرسش‌های دانشجویان پاسخ داده و سخنان خود را با تأکید بر نقش توسعه روابط همسایگی در اشاعه صلح و ثبات و رشد اقتصادی منطقه به پایان رساندند.همچنین خانم گلی یولداشوا 7 اسفند ماه میهمان دانشکده بیمه اکو بود تا در کارگاه بین‌المللی که به همت دکتر شکوهی با عنوان فرهنگ و جامعه در آسیای مرکزی و قفقاز برگزارشده بود، به ایراد سخنرانی بپردازد.