گزارش خوشه های مشورتی «پولی و بانکی» و «ارتباطات» دانشگاه علامه طباطبائی به دولت
معاون اول رئیسجمهور: دولت آماده استفاده از ظرفیت دانشگاهها برای حل مشکلات است/احیای سرمایه اجتماعی نیازمند همفکری و همراهی نهادهای علمی و نخبگان کشور است
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به مشکلات و چالشهای پیش روی کشور بر همکاری دانشگاه و نخبگان با دولت به منظور مقابله با چالشهای موجود تأکید کرد و گفت: دولت آمادگی و عزم جدی دارد تا از ظرفیت و توان دانشگاه برای حل مشکلات کشور استفاده کند. به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، دکتر اسحاق جهانگیری سوم دی ماه در جلسه گزارش عملکرد خوشههای مشورتی دانشگاههای کشور بابیان این که در شرایط کنونی و اعمال تحریمهای ظالمانه و یکجانب آمریکا بر پیچیدگی در حل مشکلات افزوده شده است، گفت: قطعاً حل مشکلات موجود در حوزه حقوق شهروندی، سرمایه اجتماعی و اقتصاد پولی و بانکی با کمک نخبگان جامعه میسر است.
وی با قدردانی از روسای دانشگاهها و اساتید حاضر در خوشههای مشورتی که با دغدغه نسبت به حل مشکلات کشور وارد عرصه شدهاند تا راهکارهای اجرایی برای عبور از بحرانها ارائه دهند، گفت: باوجود محدودیتها و برخی موانع ساختاری، دولت تلاش میکند تا علاوه بر استفاده از نظرات ارائهشده ارتباط دستگاههای اجرایی با نهاد دانشگاه را تقویت کند.
معاون اول رئیسجمهور در این جلسه با تأکید بر اهمیت موضوع سرمایه اجتماعی و نقش نخبگان و دانشگاهیان در بازسازی اعتماد و امید مردم گفت: احیای سرمایه اجتماعی و مقابله با آسیبهای اجتماعی که امروز حساسیتها نسبت به آن دو چندان شده نیازمند همکاری جدی محافل علمی و حاکمیتی در کشور است.
وی گفت: این موضوع از چنان اهمیتی برخوردار است که هر پنج-شش ماه در حضور رهبر معظم انقلاب جلسهای با حضور روسای قوا و مسئولان حوزههای اجتماعی کشور برگزار و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ میشود که ان شاءالله خروجی این جلسات جلوگیری از روند رو به رشد آسیبهای اجتماعی خواهد بود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اقدامات انجام شده در ماههای اخیر برای مهار تلاطم قیمت ارز که از ابتدای سال آغاز شده بود گفت: دولت پس از ایجاد آرامش در بازارهای اقتصادی تمام تلاش خود را در هفتههای آینده بر روی موضوع تولید متمرکز خواهد کرد تا کشور از بابت درآمدهای ارزی و رفع نیازهای داخلی با مشکل مواجه نشود. دکتر جهانگیری یکی از چالشهای مهم پیش روی کشور را وضعیت صندوقهای بازنشستگی خواند و بابیان این که دولت نمیتواند به وضعیت موجود و پرداخت ۸۰ هزار میلیارد تومان کمک به این صندوقها ادامه دهد، خواستار تدوین برنامهای جدید از سوی دانشگاهیان در این زمینه شد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه پیرامون کاهش مالیات شرکتها از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد گفت: برخی نسبت به کاهش درآمدهای دولت در صورت اتخاذ این تصمیم هشدار میدهند اما در دولت اصلاحات میزان مالیاتها از ۵۴ درصد به ۲۵ درصد کاهش یافت، اما درآمدهای دولت بالاتر رفت؛ بنابراین وزارت اقتصاد و دارایی باهم اندیشی دانشگاهیان باید در این زمینه برنامهریزی لازم را انجام دهند.
دکتر جهانگیری با اشاره به این که مشکلات اقتصادی کشور در سالهای متمادی گذشته یکسان بوده و شناخت کاملی نسبت به آنها وجود دارد، گفت: اگر ما در حل مشکلاتی نظیر کاهش بهرهوری یا اصلاح قیمت حاملهای انرژی ناموفق هستیم دلیل آن این بوده که یا راهحل خوب و اجرایی نداشتهایم و یا نتوانستهایم راهکارهای علمی را بهخوبی اجرا کنیم.
معاون اول رئیسجمهور با ابراز نگرانی از پرداخت ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانههای آشکار و پنهان در کشور بر اراده جدی برای حل این معضلات تأکید کرد و گفت: دستگاهها قطعاً برای حل مشکلاتی ازایندست باید به دنبال استفاده از فرصت ارتباط با دانشگاهها باشند. دکتر جهانگیری در پایان خاطرنشان کرد: اگر گزارشهایی که خوشههای مشورتی دانشگاهها به دستگاههای اجرایی ارائه میکنند مورداستفاده قرار بگیرد، قطعاً شانس موفقیت طرحها به دلیل حمایت همزمان دولت و نخبگان دانشگاهی افزایش خواهد یافت.
دکتر غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری نیز با اشاره به استقبال خوب دانشگاهها برای همراهی با دولت گفت: تأکید رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور بر ارتباط بیشتر وزارتخانهها با دانشگاه بوده و امیدواریم این همکاریها به راهحلهای مناسب به منظور مقابله با مشکلات منتج شود. دکتر هاشم بتشکن مسئول خوشه پولی و بانکی، از دانشگاه علامه طباطبائی با ارائه گزارشی از وضعیت نظام بانکی ایران خواستار اجرای سریع برنامه اصلاح و تعیین تکلیف نظام بانکی کشور شد.
دکتر هادی خانیکی، رئیس خوشه ارتباطات و رسانه از دانشگاه علامه طباطبائی نیز با ارائه گزارشی از حوزه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، رسانههای تصویری و تلویزیون، مطبوعات و مراکز روابط عمومی دستگاهها گفت: دستاورد این خوشه مشورتی میتواند به دولت برای ایجاد شتاب اجتماعی در ساز و کارها کمک کند. رسانهها میتوانند با مدیریت تقاضا علاوه بر راه اندازی دستگاه کند اداری به اجتماعی شدن دانشگاهها نیز کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه دولت دچار اختلال ارتباطی است و صدایش کمتر شنیده میشود به نقش پیام رسانها و شبکههای اجتماعی در فضای مجازی در حوزههای مختلف اشاره کرد و گفت: امروز مرجعیت اطلاعرسانی از رسانههای داخلی به رسانههای خارجی انتقال یافته و مطبوعات ایران با بحران نشر و مخاطب روبرو هستند و شاهد رقابت نابرابر میان خبرگزاریهای رسمی و غیر رسمی هستیم.
نظر شما :