سلیمی: بررسی وضعیت سیستم بانکی و فضای مجازی دو ماموریت مهم دولت به دانشگاه علامه
به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از ایسنا، دکتر حسین سلیمی امروز در نشست خبری روسای دانشگاههای سطح یک کشور که در دانشگاه تهران برگزار شد، برگزاری اجلاس دائمی و هماهنگی بین روسای این دانشگاهها را یک اتفاق بزرگ در عرصه آموزش عالی توصیف کرد و گفت: سلسله جلسات اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر برای اولین بار است که در کشور برگزار میشود و برگزاری این جلسات موجب شده تا بهرغم تمام محدودیتها، شاهد ارتقای جدی در آموزش عالی و توسعه تعاملات میان دانشگاهها باشیم. درواقع در این اجلاس سیاستها، شیوه عملکرد، برنامهها و سایر مسائل با یکدیگر هماهنگ میشوند. بهگونهای که اثرات آن را نیز میتوانیم در حوزه فعالیتهای بینالمللی دانشگاهها و ارتباطاتی که با دانشگاههای جهان برقرار میکنیم مشاهده کنیم.
وی در ادامه به مأموریت دولت به دانشگاههای سطح یک و بهخصوص دانشگاه علامه طباطبائی برای ورود به حل مشکلات و مسائل کشور اشاره و این اقدام را به بسیار مؤثر ارزیابی کرد و افزود: دولت در چند ماه گذشته از دانشگاههای کشور ازجمله دانشگاههای برتر درخواست کرده که راهکارهایی را برای رفع مشکلات کشور ارائه دهند که دانشگاههای سطح یک در این زمینه وارد عمل شدهاند و هر یک از این دانشگاهها در یک زمینه فعالیت خواهند کرد. به گونه ای که دانشگاه علامه طباطبائی در دو زمینه مسائل «پولی و بانکی» و «فضای مجازی»، فعالیتهای خود را آغاز کرد که نتایج اولیه، استخراج و به دولت ارائه شد.
دکتر سلیمی خاطرنشان کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته در دانشگاه علامه طباطبائی در زمینه مسائل پولی و بانکی، مشخص شد که کشور در درجه اول در این حوزه با یک بیماری خطرناک مواجه است و اگر فکر اساسی برای آن صورت نگیرد، بقیه حوزههای اقتصادی به این بیماری دچار خواهند شد، بهطور مثال بدهی بانکهای مختلف به بانک مرکزی در عرض سه سال موردبررسی قرار گرفت و مشخص شد که بدهی بانکهای غیردولتی به بانک مرکزی طی سه سال گذشته پنج برابر شده است و اگر برای این موضوع راهکاری اندیشیده نشود، سلامت نظام بانکی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی یادآور شد:آمارها نشان میدهد که از سال ۹۵ تا ۹۷ حساب سرمایه بانکهای غیردولتی بهشدت کاهشیافته است و ما شاهد بیماری بدخیمی در حوزه نظام بانکی هستیم که نیازمند جراحی فوری است و دانشگاه علامه طباطبائی نیز برنامه دارد که با توجه به تشخیص این بیماری، راهکارهایی را برای رفع آن به دولت ارائه کند.
وی همچنین در خصوص پژوهش و بررسی دانشگاه علامه طباطبائی در حوزه فضای مجازی نیز افزود: در مطالعات اولیه که با حضور برجستهترین اساتید این عرصه صورت گرفته مشخص شد که کانال دسترسی به اطلاعاتی که شیوه زندگی را تعیین میکند، نزد اکثریت مردم شهری کشور تغییر کرده است و شیوه دسترسی به اطلاعات و شیوه اعتماد به اطلاعات تغییر کرده و بر این اساس عوامل بحرانزا و بحرانآفرین نیز دستخوش تغییر شده است بهطورکلی شیوه کنش اجتماعی در کشور تغییر کرده و ما در آستانه یک تحمل بزرگ در سبک، هویت و شیوه اجتماعی قرار داریم.
به گفته دکتر سلیمی، پژوهشهای دانشگاه علامه طباطبائی در عرصه فضای مجازی بیانگر این است که شیوه کنش سیاسی نیز در کشور در حال دگرگونی است و رویکرد به کنشهای سنتی سیاسی نیز در حال تغییر است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی بابیان اینکه اقبال دانشجویان به یک شیوه خاص فعالیت سیاسی در حال دگرگونی است و روشهای دیگری در فضای مجازی برای این موضوع شکلگرفته است، گفت: امیدواریم که برگزاری مراسم روز ۱۶ آذر، کمک کند که به شیوه کنش سیاسی برسیم.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی بر ضرورت بازاندیشی در جنبش دانشجویی تأکید کرد و اظهار داشت: باید در مورد جنبش دانشجویی بازاندیشی انجام داد چراکه جنبش دانشجویی در حال پوست انداختن و وارد شدن به مرحله جدیدی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در دانشگاه علامه طباطبائی آموزش مکمل مهارتی برای دانشجویان ایجادشده و در طول ۸ ماهه گذشته ۵۰۰۰ نفر از دانشجویان علامه این دورهها را فراگرفتهاند.
نظر شما :