رایزنی دبیر شورای عالی فضای مجازی با مسئولان دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه

۲۲ فروردین ۱۳۹۷ | ۰۴:۳۰ کد : ۵۸۴۹ خبر روز
ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور و رئیس مرکز ملی فضای مجازی با محمدمهدی فرقانی، رئیس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی و برخی از استادان این دانشکده دیدار کرد و در نشستی به گفت‌و‌گو پرداختند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از عطنا، این نشست ۱۹ فروردین‌ در سالن شورای دانشکده علوم ارتباطات برگزار شد و برخی از مدیران مرکز ملی فضای مجازی و اعضای هیئت علمی دانشکده علوم ارتباطات با هم به تبادل نظر و گفت‌و‌گو در زمینه فضای مجازی کشور و شبکه‌های اجتماعی پرداختند. در این نشست، عباس آسوشه، سرپرست معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی و سرپرست پژوهشکده فضای مجازی و عبدالحسین کلانتری، مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی در امور فرهنگی حضور داشتند.

همچنین در این نشست، دکترهادی خانیکی، مدیرگروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی و رئیس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، دکترعلی‌اصغر کیا، مدیرگروه روزنامه‌نگاری، سید جمال‌الدین اکبرزاده ‌جهرمی،‌ عضو هیئت علمی گروه مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات و لیدا کاوسی کلاشمی، عضو هیئت علمی گروه روزنامه‌نگاری به ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود در زمینه فضای مجازی پرداختند.

عقد تفاهم‌نامه بین دانشگاه علامه طباطبائی و مرکز ملی فضای مجازی

در حاشیه این نشست رئیس مرکز ملی فضای مجازی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار عطنا با بیان اینکه در طرح بومی‌سازی فضای مجازی، ۵ پیام‌رسان از میان ۱۲ پیام‌رسان داخلی انتخاب شده‌اند تا انحصار را از دست تلگرام خارج کنند، گفت: «رئیس‌جمهور با ارسال «ابلاغیه کتبی» به مرکز ملی فضای مجازی درخواست کرد که کشور از انحصار پیام‌رسان خارجی بیرون بیاید.»او ادامه داد: مرکز ملی فضای مجازی از مدت‌ها قبل به دنبال تشکیل چنین جلسه‌ای با مسئولان و استادان دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی بود.

وی با اشاره اینکه مرکز ملی فضای مجازی به دلیل گستردگی مسائل حوزه سیاست‌گذاری در این بخش به توان علمی کشور نیاز دارد، اظهار کرد: به همین دلیل ارتباط با دانشگاه‌ها را در سرلوحه کار خود قرار دادیم تا بتوانیم از پتانسیل‌های علمی و پژوهشی آنها استفاده کنیم. فیروزآبادی تصریح کرد: همچنین استفاده از قابلیت دانشگاه‌ها در برگزاری نشست‌ها و همایش‌های علمی برای پرداختن به مسائل جدید به‌خصوص فضای مجازی که نیاز به بررسی‌های کارشناسی و گرفتن نظرات و پیشنهادهای نخبگان دارد از دیگر اهداف ما در مرکز ملی فضای مجازی است.

وی در ادامه به برگزاری نشست با رئیس و برخی از استادان دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی اشاره کرد و افزود: برای استفاده از نظرات نخبگان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، به‌خصوص دانشکده علوم ارتباطات علامه در زمینه فضای مجازی در حوزه‌های مختلف صحبت‌ها و توافق‌هایی داشتیم که امیدواریم منجر به اجرای فعالیت‌های مشترک با این دانشکده که به نوعی سرآمد این حوزه در جامعه دانشگاهی کشور است، بشود.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: مسائل و موضوعاتی که در حوزه رسانه‌های نوین، اعتماد‌سازی در حوزه عمومی کشور و سایر مسائل و مباحث جدیدی که زمینه‌های مرتبط مطرح می‌شود از جمله اولویت‌هایی است که در ارتباط با دانشگاه‌های به‌خصوص دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه‌ علامه طباطبائی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به این سئوالی مبنی بر اینکه نظرتان درمورد بحث‌های مطرح شده درباره فیلتر شدن پیام‌رسان تلگرام در فضای مجازی و همچنین صحبت‌های عنوان شده در رسانه‌ها چست؟، بیان کرد: بارها اعلام کردیم که زمان مشخصی برای این موضوع مطرح نشده و فعلاً هم بحثی که مد نظر ما است رفع انحصار تلگرام در فضای مجازی و پیام‌رسان‌های کشور است.

فیروزآبادی گفت: مصوبه و نظر اعضای شورای فضای مجازی کشور نیز همین است که پیام‌رسان‌های داخلی و بومی در کشور راه‌اندازی شوند تا به‌نوعی این عرصه از انحصار تلگرام خارج شود. وی با اشاره به اینکه در طرح بومی‌سازی فضای مجازی، پنج پیام‌رسان از ۱۲ پیام‌رسان داخلی انتخاب شده‌اند تا به‌نوعی زمینه رفع انحصار تلگرام از فضای مجازی کشور فراهم شود، اذعان کرد: عمده‌ این پیام‌رسان‌ها متعلق به بخش خصوصی است و امیدواریم هر چه سریع‌تر حوزه پیام‌رسانی در حوزه بخش خصوصی کشور توسعه پیدا کند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور پیام‌رسان‌ها را سکوی ارتباطی و اطلاعاتی مردم دانست و گفت: مردم در آینده‌ای نزدیک از این سکوها برای کسب‌و‌کار و درآمد استفاده می‌کنند و به همین دلیل نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند و باید بومی شوند. وی درباره همین موضوع ادامه داد: تلاش ما این است که چند سکوی پیام‌رسان بومی و داخلی در کنار سکوهای پیام‌رسان خارجی داشته باشیم تا ضمن ایجاد رقابت بین آنها، زمینه توسعه پیام‌رسان‌های داخلی نیز فراهم شود.

فیروزآبادی با اشاره به اینکه برخی از سکوهای پیام‌رسان خارجی نیاز شهروندان ما را به طور خاص تأمین می‌کند، اظهار کرد: فعلاً قرار است انحصار را با سرمایه‌گذاری روی پیام‌رسان‌های بومی از دست تلگرام به دلیل برنامه‌های اقتصادی که در فضای مجازی دارد، خارج کنیم. وی یادآور شد: پیام ما به عنوان مرکز ملی فضای مجازی به پیام‌رسان‌های داخلی و بومی این است که فرصت تاریخی برای رشد و توسعه آنها فراهم شده و دولت و حکومت از پیام‌رسان‌های داخلی حمایت می‌کنند و این حمایت نمی‌تواند برای مدت نامحدود ادامه پیدا کند. این پیام‌رسان‌ها در این مدت کوتاه فرصت دارند، اعتماد عمومی را از راه حفظ حریم خصوصی جلب کنند و از طریق ارائه سرویس‌های بهتر و متنوع‌تر، جایگاه پررنگ‌تری را در بین مردم، خودشان و جامعه و بازار ایران به دست آورند.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: اگر سکوهای پیام‌رسانی داخلی و بومی کشور نتوانند در زمینه خدمات‌رسانی به مردم موفق شوند و اعتماد آنها را جلب کنند، سیاست حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی شکست می‌خورد که به صلاح جامعه و کشور نیست. وی در انتهای سخنانش با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور برای رفع انحصار تلگرام، گفت: رئیس‌جمهور با ارسال «ابلاغیه کتبی» به مرکز ملی فضای مجازی درخواست کرد کشور از انحصار پیام‌رسان خارجی بیرون بیاید.