کارگاه‌های زمستانه مطالعات علوم انسانی در دانشگاه علامه طباطبائی آغاز شد

۱۱ اسفند ۱۳۹۶ | ۰۳:۳۰ کد : ۵۶۶۱ خبر روز آموزش و پژوهش
کارگاه‌های زمستانه مطالعات علوم انسانی در پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان دانشگاه علامه طباطبائی با حضور حداد عادل، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شد.
کارگاه‌های زمستانه مطالعات علوم انسانی در دانشگاه علامه طباطبائی آغاز شد

به گزارش روابط عمومی به نقل از عطنا، مراسم افتتاحیه این کارگاه‌ها، ۹ اسفندماه با حضور غلامعلی حداد‌عادل، مشاور مقام معظم رهبری و رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی در پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. در مراسم افتتاحیه این کارگاه‌های‌ زمستانه مطالعات علوم انسانی، علاوه بر حدادعادل، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی و سید فضل‌الله موسوی، نمایند شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو شورای پژوهشکده تحول علوم انسانی دانشگاه علامه طباطبائی سخنرانی کردند.

در این مراسم همچنین حبیب هنری، رئیس پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان دانشگاه علامه طباطبائی، عبدالساده نیسی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه علامه، سید مجتبی محمودزاده، سرپرست پژوهشکده تحول علوم انسانی این دانشگاه و دبیر کارگاه‌های زمستانی مطالعات علوم انسانی و تعدادی از استادان و اعضای هیئت علمی و شرکت‌کنندگان در این کارگاه‌ها حضور داشتند.

در روز اول افتتاحیه این کارگاه‌ها، رضا داوری‌اردکانی، فیلسوف و متفکر، رئیس فرهنگستان علوم و استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه تهران با موضوع «ما و علوم انسانی» به سخنرانی پرداخت. کارگاه زمستانه مطالعات علوم انسانی در چهار رشته حقوق، علوم اجتماعی، اقتصاد و مدیریت از چهارشنبه ۹ اسفندماه آغاز و تا ۱۱ اسفندماه ادامه دارد و پژوهشکده تحول علوم انسانی در دانشگاه علامه طباطبائی با همکاری شورای تحول و ارتقای علوم انسانی این کارگاه‌ها را برگزار می‌کند.

رویکرد برگزاری این کارگاه مطالعات بنیادین و روش‌شناختی علوم انسانی، بررسی آخرین پژوهش‌های جهانی در مرزهای علوم انسانی، علوم انسانی و مسئله کارآمدی و دین و علوم انسانی است. محور‌های حوزه علوم اجتماعی شامل هستی‌شناسی، گسست پارادایم‌های فلسفی و علوم اجتماعی، امر انتزاعی و امر انضمامی در علوم اجتماعی، فهم امر اجتماعی در رویکرد‌های مختلف، مسئله اجتماعی؛ موانع و افت شکل‌گیری و اندیشه مسلمانان معاصر در چالش با مسئله اجتماعی  و ارائه پایان‌نامه‌های برتر است.

محورهای اقتصاد شامل، جریان‌شناسی اقتصادی بعد از انقلاب، مسئله‌شناسی نظام حکمرانی دولتی، ماهیت‌شناسی نهاد بانک، بانک واسطه مالی یا نهاد خلق پول، ناتوانی‌ راه‌حل‌های جریان غالب در علوم انسانی برای حل مشکلات کشور، ماهیت و عملکرد بانکداری اسلامی در اقتصاد ایران، چگونگی حرکت به سمت اقتصاد بومی و مواجهه اقتصاد اسلامی با بحران نظام بانکی است. محورهای حقوق شامل، تکوین و تحول دانش حقوق در دوره‌های معاصر ایران، تحلیل انتقادی، نسبت فقه و حقوق مدرن، قضاوت و وکالت در ساختار حقوقی ایران، مرزهای کنونی دانش حقوق در دنیا، فقه و نظام‌سازی حقوقی و تکوین مفهوم «قانون» در ایران است.

محورهای مدیریت شامل، بررسی تطبیقی مباحث و متون رشته مدیریت در ایران و سایر کشورها، چرا دانش مدیریت در ایران پا نمی‌گیرد؟، مدیریت منابع انسانی؛ عرصه‌های نو، مدیرت استراتژیک؛ افق‌های نو، مدیریت در کشاکش اسلام و مدرنیته، نگاهی انتقادی به رویکردهای موجود در مدیریت اسلامی و کارگاه تجربه؛ بیان تجربیات موفق مدیران ایران است. شرکت در این کارگاه‌ها رایگان بود و به شرکت‌کنندگان نیز در پایان دوره گواهی معتبر از دانشگاه علامه طباطبائی اعطا می‌شود.