با حضور هیئت رئیسه دانشگاه صورت گرفت: افتتاح مرکز داده (Data Center) دانشگاه

۰۲ دی ۱۳۹۶ | ۰۳:۳۰ کد : ۵۰۲۸ خبر روز اداری سازمانی
مرکز داده (Data Center) دانشگاه علامه طباطبائی در ساختمان مرکزی توسط رئیس دانشگاه و با حضور مسئولان و کارشناسان مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات افتتاح شد.
با حضور هیئت رئیسه دانشگاه صورت گرفت: افتتاح مرکز داده (Data Center) دانشگاه

به گزارش روابط عمومی به نقل از  عطنا، سعید پورروستایی اردکانی، سرپرست مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات سه‌شنبه ۲۸ آذرماه در مراسم افتتاح این مرکز، بیان کرد: مرکز داده (Data Center) دانشگاه علامه طباطبائی حدود چهار ماه طول کشید تا آماده بهره‌برداری شود. او با بیان اینکه با افتتاح این مرکز قدرت ارتباطی، ذخیره‌سازی و پردازش در دانشگاه علامه طباطبائی ارتقاء داده شد، گفت: اکنون ما دارای (san storage) هایی هستیم که می‌توانند ضمن ذخیره‌سازی داده‌های مختلف دانشگاه، سرویس ذخیره‌سازی نیز برای استفاده سایر مؤسسات و دانشگاه‌های دیگر در اختیار ما قرار بدهد.

دکتر پورروستایی افزود: با راه‌اندازی مرکز داده (Data Center) سرویس‌های پردازشی نیز در اختیار دانشگاه قرار گرفته است که پردازش‌های با سرعت و کارآیی بالا انجام می‌شود. او درباره همین موضوع تصریح کرد: این سرعت بالا موجب انجام عملیات‌های محاسباتی از جمله شبیه سازی با سرعت و توان بالا می‌شود و در نتیجه استادان، دانشجویان و پژوهشگران می‌توانند فعالیت‌های علمی خود را با بهره وری بیشتری انجام دهند.

سرپرست مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه خاطرنشان کرد: استادان، دانشجویان و مسئولان دانشگاه می‌توانند این سرویس را به دوستان و سایر نهادها و مراکزی که کارهای محاسباتی در کشور انجام می دهند، معرفی کنند.او با اشاره به اینکه علاوه بر مرکز داده (Data Center)  ارتباطات شبکه‌های هوشمند را نیز برقرار کردیم، گفت: با استفاده از اطلاعات شبکه به مدیریت منابع شبکه‌ای و ارتباطاتی در پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی و تمامی دانشکده‌های در سطح شهر اتصال برقرار شد.

دکتر پورروستایی با اشاره به اینکه کف، سقف و دیوارهای مکان قرار گرفتن مرکز داده (Data Center) دانشگاه علامه طباطبائی نسوز و ضد حریق است، افزود: اگر خدای ناکرده اتفاقی بیفتد این مرکز در مقابل انواع آتش‌سوزی مقاوم است. او اضافه کرد: سرویس‌های سرمایش این مرکز نیز از سقف به هوارسان‌هایی متصل است که از طریق چیلر دستگاهها، سوئیچ‌ها، دستگاه‌های پردازسی و ذخیره‌سازی را خنک می‌کند.

سرپرست مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه از پیشرفته‌ترین و آخرین تکنولوژی بازار برای منبع تغذیه (UPS) این مرکز استفاده شده است، گفت: در مواقعی که برق قطع می‌شود این منبع تغذیه (UPS) تا ۱۰ ساعت تمام برق برای فعالیت مرکز مرکز داده (Data Center) در اختیار ما قرار می دهد. او اذعان کرد: برای راه‌اندازی این مرکز افق دید مناسب و آینده‌نگری نیز صورت گرفته است که بر اساس آن راه‌اندازی خدمات به صورت ابری و توزیعی بوده و سرویس‌های توزیعی از لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد توجه قرار گرفته است. دکتر پورروستایی درباره همین موضوع یادآور شد: تا پایان سال جاری با توسعه و افزایش توان، سرویس‌های توزیعی برای افراد بیرون از دانشگاه نیز آماده می‌شود.