دکتر سلیمی: کتابخانۀ مرکزی در شأن دانشگاه علامه‌طباطبائی احداث شده است

۲۸ آذر ۱۳۹۶ | ۰۳:۳۰ کد : ۵۰۱۴ خبر روز آموزش و پژوهش
تعداد بازدید:۵۵۸۰
مراسم افتتاح کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه‌طباطبائی با حضور دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پردیس مرکزی دانشگاه برگزار شد.
دکتر سلیمی: کتابخانۀ مرکزی در شأن دانشگاه علامه‌طباطبائی احداث شده است

در این مراسم، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع هیئت رئیسه دانشگاه، مدیران، روسای دانشکده‌ها، اعضای هیئت علمی و کارکنان در سالن کنفرانس ساختمان جدید کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه حضور پیدا کرد. در ابتدای این نشست، رئیس دانشگاه به ایراد سخن پرداخت. دکتر سلیمی ضمن خیر مقدم به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سخنانی به بیان گزارشی از اقدامات انجام شده در دانشگاه طی چهار سال گذشته پرداخت و عنوان کرد: این دانشگاه در چهار سال گذشته حرکتی را در راستای ساخت و توسعۀ دانشگاه در حوزه‌های مختلف آغاز کرده‌است.

در حوزۀ عمرانی بیش از 50هزار متر مربع بنای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی را تحت شرایطی که فشارهای مالی را در دولت داشته‌ایم، احداث کردیم. او افزود: در این مسیر از سرمایه‌های دانشگاه، کمک خیرین و حمایت‌های مختلف هزینه‌ها را تامین و بناها را آماده کرده‌ایم. به طوری که سه دانشکده، چهار ساختمان خوابگاهی، کتابخانه، مسجد، موزه و درمانگاه، ساختمان‌های معاونت دانشجویی و ساختمان معاونت فرهنگی، فضاهای ورزشی و آموزشی طی این چهار سال در دانشگاه راه‌اندازی شده است که در اختیار جامعه دانشگاهی دانشگاه علامه‌طباطبائی است.

دکتر سلیمی با اشاره به ارتقای وضعیت استاندارهای آموزشی و پژوهشی، گفت: دانشگاه به لحاظ آموزشی و نسبت استاد به دانشجو جهش رو به جلو داشته است. فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه به شدت رو ‌به رشد است و در حوزۀ توسعۀ همکاری‌های علمی بین‌المللی تلاش‌های بسیار خوبی شده است که جای تقدیر و تشکر دارد. رئیس دانشگاه با معرفی مراکز و ساختمان‌های افتتاح شده، بیان کرد: آنچه که امروز افتتاح شد، ساختمان درمانگاه دانشگاه بود که تقریباً مانند یک بیمارستان کوچک، عمدۀ خدمات پزشکی و بهداشتی را به دانشجویان، استادان و کارکنان ارائه می‌کند.

او با اشاره به مناسب نبودن فضای سابق کتابخانۀ مرکزی دانشگاه با وجود منابع غنی برای استفادۀ استادان و دانشجویان، تاکید کرد: این دانشگاه با توجه به اینکه دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور است محل مراجعۀ بسیاری از دانشجویان و محققان از سراسر کشور است، متاسفانه چیزی به عنوان کتابخانه مرکزی در خور جایگاه دانشگاه و مراجعه‌کنندگان را در اختیار نداشت و با این ضرورت، احداث و راه اندازی ساختمان کتابخانه مرکزی در دستور کار قرار گرفت. 

رئیس دانشگاه با اشاره به اقدامات انجام شده برای برطرف شدن این معضل بیان کرد: در مرحلۀ نخست به طور موقت کتابخانه مرکزی را به یکی از دانشکده‌های پردیس مرکزی منتقل کردیم و هم اکنون این بنا با مساحت 6 هزار و 800 متر راه‌اندازی شده است و با اصلاحاتی که در طبقه‌بندی آن می‌تواند صورت پذیرد، قابلیت اضافه شدن وگنجایش یک میلیون جلد کتاب را دارد. دکتر سلیمی در خصوص منابع موجود در کتابخانه دانشگاه گفت: مرکز ارائۀ خدمات کتابخانه دیجیتال در این فضا طراحی شده است که در حال حاضر 300 هزار منبع خارجی در دسترس دانشجویان، استادان و پژوهشگران قرار دارد. در این کتابخانه که تجهیز آن با همکاری بنیاد قلم‌چی انجام شده است، هزار دانشجو به صورت هم‌زمان می‌توانند از ظرفیت این فضا استفاده کنند. او تصریح کرد: امیدواریم که کتابداران دانشگاه نیز در این کتابخانه به عنوان دستیار پژوهشی ارائه خدمت نمایند. رئیس دانشگاه با بیان مشخصات فیزیکی این ساختمان یادآور شد: تلاش شده است ساختمان این کتابخانه با ویژگی معماری سبز بنا شود و80درصد نور آن به صورت طبیعی تامین شده‌است.

  


نظر شما :