بررسی «نابرابری و عدالت اجتماعی» در همایش ملی پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعۀ ایران

۲۲ آذر ۱۳۹۶ | ۰۳:۳۰ کد : ۴۹۵۴ خبر روز آموزش و پژوهش
چهارمین همایش ملی «پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعۀ ایران» با همکاری دانشگاه علامه‌طباطبائی و انجمن جامعه‌شناسی ایران 5 الی 7 دی ماه در سالن اجتماعات دانشکدۀ علوم اجتماعی برگزار می‌شود.

دکتر شیرین احمدنیا، دبیر علمی این همایش در گفت‌وگو با روابط‌عمومی دانشگاه، تصریح کرد: سنّت برگزاری همایش ملی «پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعۀ ایران» در انجمن جامعه‌شناسی ایران به سال 1389 بر می‌گردد و در سال جاری برای چهارمین بار توفیق داریم تا این همایش را با همکاری و حمایت جمع زیادی از نهادهای علمی، آموزشی و پژوهشی، انجمن‌های علمی، موسسه‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی برگزار کنیم تا بستر مناسبی برای تبادل یافته‌های پژوهشی، تبادل نظر و دریافت بازخورد، نقد تحلیلی مسائل و رویکردهای علمی روز و ارایۀ دستاوردهای علمی و پژوهشی  فراهم شود.

وی با اشاره به حضور و مشارکت سازمان‌ها، نهادها، استادان و صاحب‌نظران در این همایش، افزود: در این همایش ملی جمعی از دست اندرکاران و ذی‌نفعان نظام آموزشی و پژوهشی، دانشگاهیان، فعالان و پژوهشگران عرصۀ علوم اجتماعی و انسانی از اکثر دانشگاه‌های معتبر کشور حضور پیدا خواهند کرد. این اهتمام جمعی، درقالب همکاری و همیاری صاحب‌نظران و پژوهشگران علوم اجتماعی با صاحب‌نظرانی از خاستگاه‌های متنوع و متفاوت علمی و در واقع «میان رشته‌ای و چند رشته‌ای» محقق شده است.

دبیر علمی این همایش با اشاره به هدف برگزاری این همایش ملی، اظهار کرد: این گردهمایی فراگیر علمی، معطوف به طرح دستاوردهای تحقیقاتی، مشکلات و مسائل تحقیق و موانع یا تسهیل‌کننده‌های تحقق پژوهش‌ها و رویکردهای متاخر و جاری در جریان پژوهش، بررسی گسترۀ تولید و ترویج دانش، داده‌ها و یافته‌های کمّی و کیفی و سیاست‌گذاری‌های اجتماعی است. وی در ادامه تصریح کرد: این همایش ملی با توجه به این که در قالب همکاری نهادهای مختلف علمی پژوهشی و اجرایی متنوع، ابعاد میان رشته‌ای نیز دارد و فرصت و ظرفیت خوبی برای هم‌افزایی علمی و ارتقای دانش و تحقق نگاه نقادانه به رویدادهای جامعه فراهم است.

دکتر احمدنیا با اشاره به موضوع‌ها و محورهای همایش بیان کرد: این همایش ملی مطابق با سنتی که دنبال شده است، دو محور عمومی و ویژه را دنبال کرده است. در بخش عمومی، طرح و معرفی دستاوردهای پژوهش اجتماعی و فرهنگی در قلمروهای تخصصی جامعه شناسی و در بخش ویژه موضوع منتخب این دوره «نابرابری و عدالت اجتماعی» است. او اضافه کرد: همزمان با برگزاری این همایش، مجمع سالیانۀ اعضای انجمن جامعه‌شناسی ایران نیز همراه با ارائۀ گزارش هیئت مدیرۀ انجمن در خصوص دستاوردهای یک‌سال اخیر برگزار می‌شود.

دکتر احمدنیا تصریح کرد: برای نخستین بار، مسابقه و نمایشگاه عکسی به منظور توجه بیشتر به  وضعیت جامعه  و  رویدادهای جاری کشور با  محوریت موضوعات نابرابری، عدالت اجتماعی و همچنین زلزله (با توجه به اینکه در سال جاری، جامعۀ ایران با ضایعۀ فقدان و آسیب‌دیدگی شمار  قابل توجهی از هموطنان در استان های مختلف کشور روبه‌رو بوده است) تدارک دیده شده است و به برگزیدگان در جریان اختتامیۀ همایش جوایزی اهدا خواهد شد. لازم به ذکر است این همایش با هدف تقویت دانش و گسترش ادبیات علمی حوزۀ علوم اجتماعی و ارتقای کمّی و کیفی پژوهش اجتماعی و فرهنگی با محور ویژۀ «نابرابری و عدالت اجتماعی» برگزار می شود.