پیام رئیس جمهور به همایش بزرگداشت علامه طباطبائی

۱۴ آذر ۱۳۹۶ | ۰۳:۳۰ کد : ۴۸۵۱ خبر روز
تعداد بازدید:۲۲۳۸
رئیس‌جمهور تأکید کرد: اهتمام مرحوم علامه طباطبائی به موضوعاتی چون مسأله حاکمیت دینی و جایگاه ولایت همچون گنجینه‌ای بکر، آموزنده، راهگشا و حرکت‌آفرین است.
پیام رئیس جمهور به همایش بزرگداشت علامه طباطبائی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور در پیامی به همایش بزرگداشت علامه طباطبائی، ابراز امیدواری کرد که با پاسداشت مقام والای علامه طباطبائی و خوشه چینی از خرمن دانش این بزرگوار و هم‌‌اندیشی اصحاب اندیشه، با شتابی بیشتر به سمت افق‌های روشن فردا گام برداشته شود.

متن پیام رییس جمهور به این شرح است:

بسم ‌الله الرحمن الرحیم

به همۀ استادان، دانشوران و دوستداران دانایی و خردورزی که با حضور مؤثر خود در همایش بزرگداشت علامۀ طباطبائی به تکریم اندیشه پویای این سرمایه گرانبهای معرفتی و فکری ایران و جهان اسلام اهتمام ورزیده‌‌اند، خیرمقدم می‌گویم. در این گردهمایی سخن دربارۀ عالِم کم‌‌نظیری است که در کمال وارستگی و ساده زیستی، به متعالی ترین ارزش های معنوی و انسانی نائل شد و با نگرش ژرف خود، بسترهای رشد و اعتلای فرهنگ اسلامی و ایرانی را برای نسل امروز و نسل‌‌های فردا هموارتر کرد.

این نماد یگانگی زهد و تقوا، گفتار و عمل که در روزگار ما بیشتر به یک اسطوره می‌ماند؛ در طول عمر پربرکتش، به تنهایی و با شایستگی میراث گرانقدری از  فلسفه ، حکمت و اخلاق را به یادگار گذاشت. شخصیت، سیره و آثار ایشان، مجموعه نفیسی است که برای اندیشه‌‌ورزان سپهر معرفت و حکمت، افق‌های جدید و پویایی گشوده است. حاشیه علامه طباطبائی بر کتاب اسفار و میراث تفسیری و قرآنی او، یعنی تفسیر المیزان، تنها جلوه‌ای از دانش این کاشف فروتن ارزش‌های اصیل است اما در این میان یک میراث بسیار ارزشمند که کمتر به آن توجه شده، دستاوردهای نظری ایشان در عرصۀ روابط و مناسبات اجتماعی است.

اهتمام مرحوم علامه به موضوعاتی چون آزادی‌های اجتماعی، نقش مردم در حکومت های دینی، رابطه فرد و جامعه، مسأله حاکمیت دینی و جایگاه ولایت و بسیاری نکات سرنوشت‌‌ساز و تعیین‌‌کننده دیگر، همچون گنجینه‌ای بکر، آموزنده، راهگشا و حرکت‌آفرین برای مدیریت اجتماعی است. رهاورد‌های این دانشمند نستوه که هیچگاه زیّ طلبگی را رها نکرد، برای امروز ما توشه‌‌ای پربار و برای فردا نیز چراغی راهنما خواهد بود.

علامه طباطبائی با پرورش بزرگانی چون شهید دکتر بهشتی، شهید مرتضی مطهری، آیت الله جوادی آملی و دیگر بزرگان، نقشی مؤثر در تثبیت بنیادهای نظری نظام اسلامی ایفا کرد که ترسیم و بازخوانی ابعاد این خدمات علمی و شناساندن هرچه بیشتر زندگی فردی و اجتماعی ایشان، بویژه به جویندگان جوان معنا و اندیشه، ضرورتی انکارناپذیر است.

امید آن دارم که با پاسداشت مقام والای علامه طباطبائی، و خوشه چینی از خرمن دانش این بزرگوار و هم‌‌اندیشی اصحاب اندیشه، بتوانیم با شتابی بیشتر به سمت افق‌های روشن فردا پیش برویم. اینجانب با قدردانی از تلاش های دست‌اندرکاران برگزاری این همایش ارزنده، از درگاه خداوند، توفیق روزافزون همه میهمانان و شرکت‌کنندگان عزیز را مسألت دارم.

لازم به ذکر است این مراسم نکوداشت در سی و پنجمین سالگرد ارتحال علامه طباطبائی (ره) و به پاس خدمات ارزنده علمی و دینی این عالم فرهیخته و با حضور خانواده، شاگردان و ارادتمندان ایشان و تقدیر از مقام والای علمی این اندیشمند فرهیخته با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و دانشگاه علامه طباطبائی 13 آذرماه در محل سالن همایش های انجمن آثار و مفاخر فرهنگی  برگزار شد.


نظر شما :