دانشگاه علامه برای دومین سال پیاپی به عنوان دانشگاه تخصصی سطح یک کشور معرفی شد

۰۹ آبان ۱۳۹۶ | ۰۳:۳۰ کد : ۴۵۵۱ خبر روز آموزش و پژوهش
تعداد بازدید:۷۸۵۷
بر اساس اعلام نتایج سطح بندی دانشگاه‌های دولتی که از سوی معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت، دانشگاه علامه طباطبائی برای دومین سال پیاپی به عنوان دانشگاه تخصصی سطح یک کشور معرفی شد.
دانشگاه علامه برای دومین سال پیاپی به عنوان دانشگاه تخصصی سطح یک کشور معرفی شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، بر اساس اعلام نتایج جدید سطح بندی دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی دولتی دانشگاه علامه طباطبائی در تراز عملکرد بین المللی و در انجام ماموریت های محوری خود در توسعه علم و فناوری، گسترش مرزهای دانش و کمک به رفع چالش های ملی به عنوان دانشگاه تخصصی سطح یک کشور برگزیده و معرفی شد.

بر این اساس دانشگاه علامه طباطبائی در کنار پنج دانشگاه صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی، صنعتی شریف و علم و صنعت ایران به عنوان دانشگاه هایی با عملکرد در سطح بین المللی و با عملکرد تخصصی در سطح یک کشور معرفی شدند. بر اساس نتایج این سطح بندی جدید که با در نظر گرفتن اسناد بالادستی برنامه ششم توسعه و با ارزیابی 120 دانشگاه و موسسه آموزش عالی دولتی این نتایج بدست آمد، تمامی دانشگاه های دولتی کشور ماموریت گرا شده و به چهار سطح: بین المللی، ملی، منطقه ای و محلی تقسیم شدند. 

لازم به ذکر است معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال گذشته فاز آزمایشی سطح‌بندی دانشگاه‌های دولتی برای حدود 60 دانشگاه ها و موسسات آموزشی دولتی را آغاز کرد که در سطح بندی سال گذشته نیز دانشگاه علامه طباطبائی در سطح دانشگاه های تخصصی سطح یک قرار گرفت. در فاز نهایی این طرح در سطح وسیع‌تر 120 دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند و در این مرحله نیز دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان دانشگاه تخصصی سطح یک برگزیده و معرفی شد.

دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام این مطلب اظهار کرد: در سطح‌بندی انجام شده دانشگاه‌ها در سطح بین‌المللی از این جهت که در مرزهای دانش و توسعه علمی و فناوری، در سطح ملی از این جهت که برای توسعه علم و پژوهش و رفع نیازهای ملی، دانشگاه‌های منطقه‌ای از این جهت که رفع نیازهای منطقه‌ای و حل و مشکلات ملی و مراکز دانشگاه‌های محلی از این جهت که در رفع نیازهای محلی و اولویت‌بخشی به نیازهای محلی فعالیت دارند، مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

به گفته دکتر شریعتی، سطح‌بندی فاز نهایی سطح‌بندی دانشگاه‌های دولتی در یک عرصه رقابت سالم انجام گرفت و این برنامه زمینه‌ای را فراهم کرد تا براساس آن دانشگاه‌ها بتوانند جایگاه خود را ارتقا دهند و با آشنایی با زمینه‌های قوت و ضعف، خود را برای رتبه‌بندی که در آینده صورت خواهد گرفت، آماده کنند. او خاطرنشان کرد: هدف از سطح‌بندی مراکز و دانشگاه‌های دولتی بحث مطلوب یا نامطلوب بودن این دانشگاه‌ها نبود بلکه در این سطح‌بندی دانشگاه‌ها براساس نوع ماموریت خود تقسیم‌بندی شدند و عرصه فعالیت این مراکز مشخص شد.

معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به فعالیت دو هزار و 500 مرکز آموزش عالی در کشور گفت: تعداد 120 مرکز از این دانشگاه‌ها مراکز دولتی هستند که به صورت روزانه دانشجو پذیرش می‌کنند در واقع تاکنون وضعیت به این صورت بود که این دانشگاه‌ها همه با هم مقایسه می‌شدند و کارهای مشابهی نیز به لحاظ هدف‌گذاری انجام می‌دادند اما با سطح‌بندی انجام شده همه دانشگاه‌های دولتی موظف هستند در راستای ماموریت خود عمل کنند ضمن اینکه اجازه دارند در کنار فعالیت‌های اصلی، فعالیت‌های فرعی نیز داشته باشند.

دکتر شریعتی همچنین به سه برنامه مهم آموزشی وزارت علوم در آینده اشاره کرد و گفت: ماموریت‌مداری دانشگاه‌ها موجب می‌شود در آینده بتوانیم دو کار را انجام بدهیم. اول اینکه براساس یک ارزیابی، مولفه‌های سطح‌بندی در آینده نزدیک به مراکز ارسال خواهد شد. دوم اینکه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها را بر روی دو سطر یعنی دانشگاه‌های همتراز و در یک سطح قابل تعریف در پروسه زمانی میان‌مدت انجام خواهیم داد و در نهایت در آینده دورتر دانشگاه‌ها را در سطح ملی رتبه‌بندی خواهیم کرد. معاون آموزشی وزارت علوم در پایان خاطرنشان کرد: سطح‌بندی دانشگاه‌های دولتی در فرآیند نسبتاً طولانی انجام شد و این سطح‌بندی در مراجع مختلف مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت در شورای معاونت آموزشی وزارت علوم مطرح و در نهایت در ستاد آمایش آموزش عالی تصویب و به همه دانشگاه‌های کشور ابلاغ شد.


نظر شما :