دانشگاه علامه طباطبائی میزبان همایش گفتوگوهای فرهنگی- تمدنی ایران و چین
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، این همایش دو روزه با همکاری و مشارکت انجمن بینالمللی کنفسیوس چین، گروههای آموزشی فلسفه، زبان چینی و تاریخ دانشگاه علامهطباطبائی، دانشگاه مطالعات خارجی پکن و انجمن فلسفه میان فرهنگی ایران برگزار میشود.
دکتر احمد علی حیدری دبیر علمی این همایش در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه با اشاره به روابط فرهنگیِ و دیرینه دو تمدن کهن ایران و چین از تاریخی و زمینه های شکل گیری این همایش مشترک بیان داشت: به گواهیِ گزارش ها، رویدادنامه ها، سفرنامه ها و مکتوبات مورخان چینی و ایرانی، روابط به بیش از 2500 سال گذشته بر میگردد. این روابط در ادوار مختلف تاریخی، قبل و بعد از اسلام به صورتی نسبتاً پایدار و صلح آمیز برقرار بوده است. هرچند به زعم کثیری از پژوهشگران، سرآغاز روابط ایران و چین، جاده ابریشم و داد و ستدهای تجاری و روابط بازرگانی بوده، اما اینک تردیدی وجود ندارد که ره آورد این تعاملات اقتصادی، تأثیر و تأثرات فرهنگی، مبادلات علمی، هنری و دینی بین دو کشور بوده است.
او اضافه کرد: تأثیرات متقابل فرهنگی، هنری و ادبیِ ایرانیان و چینی ها و حتی ورود مذاهب مختلف ایرانی اعم از زرتشتی، مانوی، نسطوری، بودائی و اسلام به چین از جمله این شواهد است. دکتر حیدری با اشاره به اهداف برگزاری این همایش دو روزه گفت: چین در سالهای اخیر نشان داده است که میتواند میان گذشتهی خود و مقتضیات نو در عصر مدرن و پسامدرن توافقی قابل تأمل ایجاد کند. پارهای از موفقیتهای چین در حوزههای اقتصادی و کوشش برای مفاهمهی فرهنگی (از رهگذر تشکیل انجمنهایی نظیر کنفوسیوس) نشانههایی از اهمیت بسیار چین برای گفتوگوهای فرهنگی متقابل است.
دبیر علمی این همایش، پیشینه تاریخی، ابعاد فرهنگی، دین و اخلاق، ادبیات، هنر و ابعاد زیباشناختی، افقهای آینده، منبع شناسی را از محورهای این همایش مشترک بیان کرد و تصریح کرد: این همایش تلاش دارد تا چنین زمینههایی را فراهم کند. مضامین مشترک قابل توجه در این زمینه، از قبیل علم الاساطیر، هنر، شعر و ادب و برخی آیین های دینی و آموزه های عرفانی که از علایق مورد اقبال دو کشور محسوب می شود، می تواند در نیل بدین مقصود اثرگذار باشد. او تاکید کرد: بدون تردید کشور چین با برخورداری از سابقه و با پیشینهی مناسبات فرهنگی و تمدنی با ایران و اسلام میتواند در جریان مبادلات فرهنگی و علمی در عصر جدید مبدأ الهامبخشی برای سرزمین ما گردد و متقابلاً از بسترهای حکمی و معرفتی این خطه منتفع گردد.
دکتر حیدری در پایان گفت: طی این همایش دو روزه 22 سخنرانی و ارائه مقاله چینی و 20 مقاله و سخنرانی از سوی استادان و صاحبنظران دو کشور ارائه خواهد شد. در مراسم افتتاحیه دکتر اعوانی رئیس هیات مدیره انجمن حکمت و فلسفه ایران، آقای خی یانگ رایزن فرهنگی چین در ایران و آقای لی ون یانگ معاون رئیس انجمن بین المللی کنفوسیوس و دکتر غلامرضا ذکیانی رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی سخنرانی خواهند کرد. لازم به ذکر است مراسم افتتاحیه همایش ساعت 8 صبح روز 8 آبان ماه در محل سالن اجتماعات شهید عضدی دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی برگزار خواهد شد.
نظر شما :