سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در نشست مدیران امور دانشجویی دانشگاههای منطقه یک تشریح کرد
کارکرد دانشگاه رشد علمی و فرهنگی و خاطرهسازی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبائی، در مراسم افتتاحیه نشست مدیران امور دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی منطقه یک کشور که به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، دکتر شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه علامهطباطبائی، با تأکید بر اهمیت زیست دانشجویی و نقشآفرینی دانشجویان در فضای دانشگاه، گفت: «در زندگی دانشجویی، دو گروه نقش ویژهای در شکلگیری شخصیت و تجربههای ماندگار دانشجو دارند. نخست، اساتید هستند که با روش تدریس و منش علمی خود، اثر عمیقی بر دانشجویان میگذارند. دوم، مدیران دانشجویی هستند که به واسطه ارتباط مستقیم با زندگی روزمره دانشجو، در ساختن خاطرات این دوران نقش بسزایی دارند.»
وی ادامه داد: «یکی از مهمترین کارکردهای دوران دانشجویی، خاطرهسازی است. اگر دانشگاه بتواند بستری فراهم کند که دانشجویان خاطرات خوشایند و معناداری از این دوره در ذهن داشته باشند، این خاطرات برای همیشه با آنها باقی خواهد ماند و در هر جمع و مناسبتی، دانشگاه را با نیکی یاد خواهند کرد. پس چه نیکوست که تلاش کنیم این خاطرات، مثبت، سازنده و الهامبخش باشند.»
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به زیست دانشجویی و اهمیت توجه به وضعیت خوابگاهها به عنوان بخش جداییناپذیر زندگی دانشجویی افزود: «رفتار مسئولان خوابگاه، کیفیت خدمات، و امکانات رفاهی، همگی عواملی هستند که مستقیماً در ذهن و خاطره دانشجو نقش میبندند. ضروری است با تدبیر و برنامهریزی، شرایطی فراهم شود که زیست دانشجویی با رضایت و آرامش همراه باشد.»
احمدوند همچنین مشارکت دانشجویان در امور دانشگاه را یکی از مؤلفههای مغفولمانده در فضای آموزشی کشور دانست و گفت: «ما باید به سمتی برویم که همراهی و مشارکت دانشجویی را در رابطه دانشگاه و دانشجویان نهادینه کنیم. تجربه حضور من در دانشگاههای بینالمللی، بهویژه در دانشگاه هاروارد، نشان داد که تشکلها و انجمنهای دانشجویی میتوانند نقشی تعیینکننده در تربیت اجتماعی، رشد شخصیت و تمرین کار جمعی برای دانشجویان ایفا کنند. ما نیز باید با خلاقیت و طراحی سازوکارهای جدید، زمینه حضور و فعالیت مؤثر دانشجویان در اداره امور دانشگاه را فراهم کنیم.»
وی در ادامه به سیاستهای بینالمللی شدن دانشگاه اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: «یکی از اهداف بینالمللیسازی، ایجاد فضای فرهنگی متکثر و تعاملپذیر در دانشگاههاست. جدا کردن دانشجویان بینالمللی در خوابگاهها یا فراهم آوردن مترجم برای آنها، اگرچه با نیت کمک انجام میشود، اما در عمل میتواند آنها را از فرآیند آشنایی با فرهنگ و سنت ایرانی دور کند. دانشجوی بینالمللی باید با زیست واقعی جامعه ما مواجه شود؛ از آداب و رسوم گرفته تا شوخطبعیها، زبان، غذا و نحوه تعاملات اجتماعی. این فرآیند، علاوه بر غنای فرهنگی برای میهمانان خارجی، موجب تقویت درک فرهنگی و خودآگاهی برای دانشجویان ایرانی نیز خواهد شد.»
دکتر احمدوند همچنین با اشاره به گفتمان آموزش عالی در دولت جدید بیان کرد: «در جلسهای که با دکتر سیماییصراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، ایشان تأکید داشتند که حرمت و کرامت انسانی باید محور اصلی تمام برنامههای آموزش عالی باشد؛ چه در قبال دانشجو، چه استاد و چه کارمند. این نگاه باید مبنای عمل در تمامی سطوح دانشگاهی قرار گیرد.»
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی تصریح کرد: «امیدوارم با همت همکاران و همراهی دانشجویان، بتوانیم فضای دانشگاه را به گونهای طراحی کنیم که خاطراتی خوش، عمیق و سازنده در ذهن دانشجویان نقش بندد؛ خاطراتی که روایت آنها در آینده، نشانگر اعتبار، هویت و پویایی دانشگاه ما باشد.»
تقویت رفاه و ارتقای کیفیت زندگی دانشجویی، رسالت معاونت دانشجویی است
معاون دانشجویی دانشگاه علامهطباطبائی نیز در این نشست، امور دانشجویی را پیونددهنده سیاستگذاران دانشگاه و بدنه دانشجویی توصیف کرد و بر اهمیت مشارکت دانشجویان در پیشبرد امور دانشگاه تاکید کرد. حمیدرضا مقامی گفت: «مدیریت امور دانشجویی، پیونددهندهای میان سیاستگذاران دانشگاه و بدنه پرتلاش دانشجویی است. از همینرو، نقشآفرینی دانشجویان در بسیاری از طرحها و تصمیمسازیها، نه تنها ضروری، بلکه عامل موفقیت بسیاری از اقدامات ما در سالهای اخیر بوده است.»
وی افزود: «بر اساس تجربه شخصی، بسیاری از تحولات و چالشهای دانشگاه، ریشه در حوزه دانشجویی دارد. همراهی و دلسوزی دانشجویان در کنار تیزبینی و دغدغهمندیشان، موجب شده است که فضای امروز دانشگاه، با آرامش و تعامل بیشتری همراه باشد. اگر امروز توانستهایم دیدگاهها و مطالبات دانشجویان را به سطوح بالای تصمیمگیری منتقل کنیم، بخش عمدهای از این موفقیت، مرهون مشارکت فعال دانشجویان است.»
مقامی با اشاره به نقش شورای صنفی دانشجویان اظهار کرد: «تشکیل شورای صنفی و انتخاب دبیر آن، از اتفاقات مهم در سال گذشته بود. ممکن است در ابتدا تردیدهایی نسبت به این شوراها وجود داشته باشد، اما تجربه نشان داده است که اگر ارتباطی منظم و سازمانیافته با این شوراها برقرار شود، آنها میتوانند به عنوان بازوی مشورتی و نظارتی بسیار مؤثر عمل کنند. برای نمونه، بازدید اخیر اعضای شورای صنفی از انبارهای دانشگاه، موجب تهیه گزارشهای دقیق و شفاف در خصوص کیفیت اقلام مصرفی شد و این موضوع، فضای اطمینانبخشی را در میان دانشجویان ایجاد کرد.»
معاون دانشجویی همچنین به اهمیت خلاقیت در مدیریت امور دانشجویی پرداخت و گفت: «خلاقیت و نوآوری در این حوزه، راه را برای پیشبرد اهداف رفاهی و فرهنگی هموارتر میکند. یکی از اقدامات خلاقانه، مشارکت داوطلبانه دانشجویان در زیباسازی فضای سبز دانشگاه پس از تعطیلات نوروز بود که با استقبال خوب و نتایج چشمگیری همراه شد.»
وی در ادامه به تأثیر محیط و فضای کالبدی بر رفتار دانشجویان اشاره کرد و افزود: «باید در فضای دانشگاهی به گونهای عمل کنیم که حس مسئولیتپذیری، احترام به محیط و نظم، در ناخودآگاه دانشجویان نهادینه شود.»
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی با تأکید بر نقش سازنده مشارکت دانشجویان در امور اجرایی دانشگاه تصریح کرد: «همکاری دانشجویان در اداره خوابگاهها، رستورانها و سایر بخشهای رفاهی، زمینهای برای ارائه خدمات بهتر و کارآمدتر فراهم میآورد. ما باید بیش از گذشته از ظرفیتها، توانمندیها و ایدههای دانشجویان بهره بگیریم.»
وی خاطرنشان کرد: «تقویت خدمات رفاهی و ارتقای کیفیت زندگی دانشجویی، رسالت اصلی حوزه معاونت دانشجویی است. به همت همکارانم در مدیریتهای مختلف این حوزه، تلاش داریم تا با رویکردی مسئولانه، نوآورانه و مشارکتمحور، دانشگاه را به محیطی آرام، پویا و الهامبخش برای دانشجویان تبدیل کنیم.»
رضا حجتی، سرپرست اداره کل امور دانشجویی دانشگاه تهران و دبیر نشست مدیران امور دانشجویی دانشگاههای منطقه یک کشور نیز در این نشست، با بیان اینکه این رویداد دومین جلسه از سلسله نشستهای ماهانه مدیران امور دانشجویی دانشگاههای منطقه یک کشور است، گفت: «نشستها با هدف تبادل نظر، تشریک مساعی، همافزایی تجربیات و همگرایی دیدگاهها برگزار میشود تا بهعنوان بستری مناسب برای طرح مسائل و چالشهای مشترک و یافتن راهکارهای عملیاتی و پیشبرد مؤثر امور دانشجویی در دانشگاهها فراهم آورد.»
وی ابراز امیدواری کرد که نتایج حاصل از این نشست در سطوح مختلف سازمانی و سیاستگذاری منعکس شود تا زمینهساز تحولی مثبت و رو به جلو در حوزه امور دانشجویی دانشگاههای منطقه باشد.
نظر شما :