از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامهطباطبائی برگزار شد؛
نشست هماندیشی سرمایه اجتماعی و فرهنگی سردار قاسم سلیمانی
به گزارش روابط عمومی، نشست هماندیشی سرمایه اجتماعی و فرهنگی سردار قاسم سلیمانی روز شنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر ابطحی دستیار ویژه وزیر کشور در امور فلسطین، دکتر محمدباقر خرمشاد عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه، دکتر علی انتظاری عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه، دکتر سیدمحمد مهدیزاده عضو هیئت علمی دانشکده علوم ارتباطات و دکتر فائز دینپرست معاون فرهنگی و اجتماعی، در تالار گفتگوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد.
در این نشست که با هدف تجلیل از شخصیت و خدمات شهید قاسم سلیمانی و تبیین ابعاد مختلف زندگی ایشان برگزار شد، دکتر سید مجتبی ابطحی دستیار ویژه وزیر کشور در امور فلسطین، دکتر محمدباقر خرمشاد عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه، دکتر علی انتظاری عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه و دکتر فائز دینپرست معاون فرهنگی و اجتماعی، به عنوان سخنران حضور داشتند.
دکتر ابطحی، در این نشست با ذکر خاطراتی از شهید سلیمانی، اظهار کرد: شهید سلیمانی ضمن دارا بودن ابعاد شخصیتی ویژه، توانمندی و زاویه دید خاصی نسبت به هر حادثه داشت. ایشان مردی بود که در هر شرایطی تصمیمات راهبردی و استراتژیک اصولی میگرفت. جمله معروف ایشان مبنی بر اینکه اگر اسرائیل به ما حمله کند، بلافاصله و بدون اجازه جواب او را خواهم داد، نشاندهنده قدرت و اراده ایشان بود.
وی افزود: شهید سلیمانی برای زمان ارزش قائل بود. در سفرها، همیشه چند کتاب در کیف خود داشت و وقتی صحبتها به پایان میرسید، به مطالعه میپرداخت.
دکتر انتظاری نیز با اشاره به ویژگیهای بارز شهید سلیمانی، بیان کرد: شهید سلیمانی برای خدا و مردم کار انجام میداد و از ثمرات درخت تنومند انقلاب اسلامی ایران بودند. ایشان دیدگاه وحدتگرایانه داشت و همواره در مسیر خدمت به مردم و کشور حرکت میکرد.
در ادامه نشست دکتر خرمشاد در سخنانی به جایگاه شهید سلیمانی به عنوان یک سرمایه اجتماعی اشاره کرد و گفت: در تکتک خاطرات ایشان، تعاملات اجتماعی و مشارکت، اعتماد، همکاری و همیاری به وضوح دیده میشود. آیین تشییع سردار سلیمانی و نوع واکنش مردم، نشاندهنده میزان سرمایه اجتماعی بودن ایشان است. سردار سلیمانی با شهادتش، انسانِ تراز انقلاب اسلامی را برندسازی کرد و اسطورههایی همچون شهید آوینی و شهید چمران را برای نسل جدید، امروزیسازی کرد.
دکتر مهدیزاده نیز گفت: درک و فهمی که از شهید سلیمانی هم به لحاظ بینش و هم به لحاظ منش در جامعه وجود دارد، ارتفاع گرفتن ایشان از خط کشیهای سیاسی و نزاعهای دنیوی است که امیدواریم این ویژگی سردار در جامعه تکثیر شود.
وی افزود: ترکیب و تنوع شرکتکنندگان در تشییع شهید سلیمانی از همه گروههای اجتماعی و سیاسی بودند که این مسئله بسیار مهم بوده است. همه شهید سلیمانی را از خود میدانستند و احساس میکردند که نگاه و دغدغهشان در وجود شهید سلیمانی تجلی پیدا کرده است.
نظر شما :