معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در دانشگاه علامهطباطبائی تاکید کرد:
ضرورت ایجاد مراکز تحقیق و توسعه برای بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط/ مدیریت و توسعه مدیریت مالی بنگاهها با استفاده از مشاوران خبره
به گزارش روابط عمومی، نشست «اهمیت بنگاههای کوچک و متوسط در اقتصاد کشورها و نقش رکن ضامن اعتباری برای توسعه فعالیتها» از سلسله نشستهای توصیههای سیاستی و کمک به حل مسائل کشور، به میزبانی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامهطباطبائی برگزار شد.
در این نشست که با حضور طهمورث لاهوتی، معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، محمدحسین مقیسه، مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک و کتایون ولی زاده، مشاوره مدیرعامل و مدیر پروژه تامین مالی صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک، برگزار شد، به نقش و اهمیت بنگاههای کوچک و متوسط در کشورها اشاره و راهکارهایی جهت حمایت از این بنگاهها با روشهای جدید ارائه شد.
ضرورت ایجاد مراکز تحقیق و توسعه برای بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در این نشست، با بیان اینکه میزان تولید بسیاری از بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط در ایران حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد است، گفت: ما تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم که این واحدها بتوانند ظرفیت خود را افزایش دهند.
وی افزود: با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور، قدرت خرید مواد اولیه برای تولیدکننده کاهش پیدا کرده و امکان حضور در بازار از تولیدکنندگان گرفته شده است. در این میان دولت باید ورود پیدا کند و در این شرایط، بودجهای را برای بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط در نظر بگیرد. همینطور ایجاد مراکز تحقیق و توسعه برای بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط یک اقدام الزامی است که باید به سرعت اتفاق بیفتد.
لاهوتی اضافه کرد: پاشنه آشیل بنگاههای کوچک، مدیریت همهجانبه است. از آنجا که شرکتهای کوچک از تعداد افراد کمی تشکیل شده است، بنابراین این شرکتها در تلاش هستند که مسائل مربوط به حسابداری را خودشان انجام دهند و این اقدام را به افراد متخصص واگذار نمیکنند که این میتواند ضربه بزرگی به بدنه بنگاه تولیدی وارد کند.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تاکید کرد: بنگاههای تولیدی در نخستین قدم باید بیاموزند که مدیریت و توسعه مدیریت مالی خود را به سمت مشاوره سوق دهند و از افراد متخصص کمک بگیرند.
تامین مالی، مسئله حیاتی صنایع کوچک
مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک، نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در میان دانشجویان و آیندهسازان کشور، اظهار کرد: ما در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامهطباطبائی هستیم و باید توجه کنیم که تعداد قابل توجهی از شما در آینده نزدیک، عضو موثری از صنایع کوچک و متوسط خواهید بود. تجربه، این موضوع را به ما ثابت کرده که بخش زیادی از اعضای هیئت مدیره بنگاههای کوچک و متوسط، افرادی هستند که از رشته مدیریت و حسابداری فارغالتحصیل شدند. همچنین تعدادی از دانشجویان در کنار هم جمع میشوند و یک کسب و کار در قالب استارتاپ را پایهریزی میکنند که برخی از آنها نیز در حوزه تولید و صنعت هستند.
وی افزود: تسلط به امور مالی و اقتصادی و داشتن نگاه ویژه به مباحث تامین مالی، از اهمیت زیادی در مدیریت کسب و کارها برخوردار است. افرادی که وارد بازار کار این حوزه میشوند، شرایط بسیار مناسب و خوبی دارند، چراکه تکتک کسب و کارها نیاز دارند از تخصص مالی و حسابداری استفاده کنند. کسب و کارهایی که به امور مالی و اقتصادی تسلط دارند، قطعا میتوانند در عرصه تولید کشور به شکل بهتر و موفقتری نقش آفرینی کنند.
صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک»، نهاد پیشرو در ارائه خدمات مورد نیاز صنایع کوچک
در ادامه مشاوره مدیرعامل و مدیر پروژه تامین مالی صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک، با اشاره به مفاهیم صندوق و تضمین، گفت: تاسیس صندوقهای ضمانت حمایتی به اوایل قرن ۱۹ میرسد. این صندوقها که به طور عمده از سوی دولتها برای حمایت از کسب و کارها تاسیس میشوند، با ارائه ضمانتنامه با شرایط ترجیهی، به دسترسی بنگاه به منابع مالی کمک میکنند. به علاوه این صندوقها ابزار قوی دولتها در ارائه حمایت در دورانهای بحران و از صنایع خاص است.
وی ضمن توضیح خدمات «صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک»، به عنوان یک نهاد پیشرو در ارائه خدمات مورد نیاز صنایع کوچک، تصریح کرد: این صندوق، علاوه بر صدور انواع ضمانتنامههای اعتباری و پیمانکاری، اقدام به طراحی و ارائه خدمات جدید متناسب با ظرفیت و ابزارهای نوین تامین مالی کشور کرده است.
در حاشیه این نشست، با درخواست دکتر مهسا قربانی بوانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامهطباطبائی و برگزارکننده این رویداد، پیشنهاد شد با همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی و «انجمن علمی و دانشجویی مدیریت مالی و بانکداری»، دورههای آموزشی رایگان جهت توانمندسازی دانشجویان و آشنایی با صنعت، با هدف ورود آسانتر به بازار کار برگزار شود.
در خاتمه این نشست که با حضور و استقبال دانشجویان برگزار شد، سوالاتی مطرح و به پاسخهای برگزیده، جوایزی اهدا شد.
نظر شما :