با حکمی از سوی سرپرست دانشگاه؛

دکتر فائز دین‌پرست، سرپرست جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی شد

۱۴ آبان ۱۴۰۳ | ۱۶:۱۸ کد : ۲۷۰۷۶ خبر روز
تعداد بازدید:۱۸۶۹
سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی با حکمی، دکتر فائز دین‌پرست را به عنوان سرپرست جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه منصوب کرد.
دکتر فائز دین‌پرست، سرپرست جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی شد

به گزارش روابط عمومی، آیین تکریم دکتر محمدعلی اسلامی، معاون فرهنگی و اجتماعی پیشین و دکتر فائز دین‌پرست، سرپرست جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی با حضور دکتر شجاع احمدوند سرپرست دانشگاه، هیئت رئیسه، روسای دانشکده‌ها، اعضای هیئت علمی و جمعی از کارکنان در محل سالن شورای حوزه ریاست برگزار شد.
دکتر احمدوند در ابتدای این آیین گفت: الزامات تغییر و تحولات کلان سیاسی در پایین دست‌ها نیز تاثیرگذار است. به طور طبیعی برای انتخاب مسئولان هر کدام از حوزه‌های دانشگاه، چارچوب‌هایی در نظر گرفته شده است. اعتقاد دارم که معاون فرهنگی دانشگاه باید چهار ضلع جوانی، خلاقیت، تعاملی بودن و دانش را با هم داشته باشد.
وی ادامه داد: جوانی شرط مهمی برای معاونت فرهنگی است، چراکه در تعامل با جوانان هر اندازه که سن‌ها نزدیک باشند، ارتباط راحت‌تر برقرار می‌شود. 
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی اظهار کرد: ویژگی دوم خلاقیت است؛ چراکه معاونت فرهنگی و اجتماعی با نیروهای جوان سروکار دارد به همین دلیل فرد باید ذهن پویا، خلاق و برنامه‌ریز داشته باشد. 
وی افزود: ذهن خلاق شاید امروز یک ویژگی دیگری هم پیدا کرده است و آن استفاده از تکنولوژی‌های جدید هوش مصنوعی و فناوری‌های جدید برای تولید محتواهای فرهنگی است. نباید پیرو باشیم و ببینیم چه اتفاقی رخ می‌دهد بلکه باید از استادانی که در این حوزه‌ها فعال هستند استفاده کنیم. معاون فرهنگی باید یک روحیه کنشگر و فعال داشته باشد؛ البته این برای همه مدیران است. انتظاری که از دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان یک دانشگاه علوم انسانی، برای فرهنگ‌سازی می‌رود به طور قطع با دانشگاه‌های دیگر یکسان نخواهد بود.
دکتر احمدوند گفت: ویژگی سوم نیز اهل تعامل بودن است؛ به این دلیل که حوزه فرهنگی با واحدهای مختلفی در ارتباط است؛ بنابراین معاون فرهنگی نیز باید خصلت تعاملی را با بخش‌های دیگر دانشگاه داشته باشد. ویژگی یک ذهن تعاملی این است که بتواند با همه سلایق کار کند و کنار بیاید. ما طیف وسیعی از دانشجو را داریم؛ دانشجویانی که مقداری نگاه‌های انتقادی دارند و در مقابل دانشجویانی که ممکن است نگاه انتقادی نداشته باشند. بنابراین معاون فرهنگی باید توانایی تعامل با همه تفکرها را داشته باشد. یکی از دلایلی که شاید فرزندان ما راه مهاجرت را در پیش می‌گیرند این است که ما ارتباط خوبی با آن‌ها برقرار نکردیم.
دکتر احمدوند افزود: ویژگی چهارم نیز دانش است، به این معنا که معاون فرهنگی باید بتواند از تکنیک‌های دانش‌محور استفاده کند. مخاطب شما دانشجویان هستند و آن‌ها نیز هر روز داده‌های جدیدی را در کلاس‌ها فرا می‌گیرند، اگر به لحاظ دانشی کمی عقب‌تر باشید، ممکن است مشکلاتی ایجاد شود.
وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش‌های دکتر اسلامی، گفت: خیلی مهم است که معاون فرهنگی، تحلیلی از شرایط کلان سیاسی و فرهنگی کشور داشته باشد. در عین حال که نباید مانند بیرون از محیط دانشگاهی فکر کنیم، باید تحلیلی از کلیت جامعه داشته باشیم تا رفتار ما متناسب با شرایط جامعه پیش برود. این مورد مستلزم آن است که معاون فرهنگی هر تصمیمی که می‌خواهد بگیرد و فردی را که می‌خواهد دعوت کند یا نشستی را که می‌خواهد برگزار کند، با نگاهی به وضعیت فرهنگی و سیاسی جامعه برگزار کند.
در ادامه آیین دکتر دین‌پرست گفت: در معاونت فرهنگی و اجتماعی نیازمند تغییر مسیر نیستیم بلکه در ادامه حرکت می‌توانیم تلاش کنیم که بر نقاط قوت موجود بیفزاییم. تاکنون کارهای مهم و ارزشمندی انجام شده است اما چیزی که در حوزه فرهنگی شاید بیش از اقدامات مهم باشد، نوع نگاه‌ها است. دانشگاه یک نهاد فرهنگی است و سخن گفتن از فرهنگ در این نهاد کار راحتی نیست به ویژه که ما یک دانشگاه علوم انسانی هستیم و به نوعی تک‌تک اجزای این مجموعه و تک‌تک گروه‌های علمی و اداری ما در این فضای فرهنگی ایفای نقش می‌کنند.
وی عنوان کرد: فرهنگ در دانشگاه، امری بسیار کلان‌تر از معاونت فرهنگی است و به هیچ عنوان نمی‌توان مسئله فرهنگی را در دانشگاه به یک واحد سازمانی یا معاونت کوچک و بزرگ تقلیل داد. به طور مثال اثر فرهنگی رفتاری که همکار حراست ما در بدو ورود با یک دانشجو دارد، ممکن است از همه فعالیت‌های معاونت فرهنگی دانشگاه بیشتر باشد. 
سرپرست جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی ادامه داد: این معاونت نقش مددکار اجتماعی را ایفا می‌کند. معاونت فرهنگی باید کمک کند تا چرخ‌دنده‌های مختلف دانشگاه به نحوی در ایفای رسالت فرهنگی خود در تراز یک دانشگاه علوم انسانی در جمهوری اسلامی ایران، متناسب با ارزش های انقلاب اسلامی ایران حرکت کند.
وی تاکید کرد: تا زمانی که ارتباط واقعی و موثر با نسل جوان نداشته باشیم، نیازها، خواسته‌ها و مصرف فرهنگی این نسل را درک نخواهیم کرد. ما باید دنبال دانشجو باشیم. نکته‌ای که در حوزه فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه به نظر من حائز اهمیت هست، مقوله انسان دانشگاهی و مقوله نیاز ما به سرمایه فرهنگی است. امروز جامعه نیاز و انتظارش از یک دانش‌آموخته دانشگاهی فقط این نیست که یک مدرک تحصیلی داشته باشد و یک مهارت‌های حرفه‌ای خاصی را به دست آورده باشد. انسان دانشگاهی باید مجهز به سرمایه فرهنگی باشد و بتواند ارزش‌های جامعه را بداند، پاس بدارد و نگاه نقادانه و مسئولیت‌پذیرانه داشته باشد.
در پایان این آیین، دکتر احمدوند، با اهدای لوح از تلاش‌ها و خدمات ارزنده دکتر اسلامی قدردانی و حکم سرپرستی دکتر دین‌پرست را ابلاغ کرد.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه علامه طباطبائی تکریم و معارفه معاونت فرهنگی و اجتماعی فائز دین‌پرست معاون فرهنگی و اجتماعی


نظر شما :