سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی خبر داد؛

فرصت‌های جدید همکاری‌ علمی ایران با کشورهای عضو بریکس

۰۸ آبان ۱۴۰۳ | ۱۶:۲۸ کد : ۲۷۰۰۰ خبر روز
تعداد بازدید:۱۹۹
سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی از فرصت‌های جدید همکاری‌های علمی ایران با کشورهای عضو بریکس و امضای تفاهم‌نامه‌ با یک دانشگاه‌ روسیه خبر داد.
فرصت‌های جدید همکاری‌ علمی ایران با کشورهای عضو بریکس

به گزارش روابط عمومی به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی با اشاره به اجلاس اخیر رؤسای دانشگاه‌های کشورهای عضو بریکس، درباره حضور دانشگاه‌های ایرانی در بریکس اظهار کرد: بریکس یک نهاد بین‌المللی نوظهور است که چند کشور اصلی و قدرت‌های مهم جهانی در آن حضور دارند. علاوه بر ابعاد سیاسی، دانشگاه‌ها هم به تدریج در این قالب یک هویت جدید پیدا می‌کنند. به‌طور جدی یکی از بحث‌های مطرح‌شده ایجاد یک نظام رتبه‌بندی جدید بود.
وی افزود: در ایران نیز طی سال‌های گذشته، نظام رتبه‌بندی کشورهای اسلامی به نام ISC شکل گرفته و ایران در این زمینه تجربه خوبی دارد. از این جهت، بریکس می‌تواند زمینه‌ساز یک نظام رتبه‌بندی جدید باشد.
سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی ادامه داد: همچنین قرار شد کشورها به تدریج تبادل استاد و دانشجو داشته باشند که این امر هم به رشد شرایط آموزشی و هم به پژوهش‌ها و تحقیقات مشترک کمک خواهد کرد. دانشجویان، به‌ویژه در قالب پسادکتری به کشورهای دیگر فرستاده و پروژه‌های مشترکی انجام خواهد شد. یکی از پیشنهادات ما نیز در این اجلاس، ایجاد دپارتمان‌های مطالعات بریکس بود. پیشنهاد دادیم که دانشگاه‌ها دپارتمان‌هایی تأسیس کنند تا موضوعات مشترک در این قالب مورد بررسی قرار گیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره همکاری دانشگاه‌ها با دانشگاه‌های عضو بریکس گفت: از گذشته با برخی کشورها مانند چین روابط و مبادلاتی داشتیم و حتی مرکز مطالعات چین‌شناسی فعال بوده است. تفاهم‌نامه‌های مختلفی منعقد شد و با روسیه نیز رفت‌وآمدهای علمی متعددی داشته‌ایم. این روابط وجود داشته اما انتظار می‌رود دامنه آن‌ها در قالب بریکس گسترش یابد. همچنین با کشورهایی مانند عربستان، امارات و اتیوپی و سایر کشورهای جدید عضو بریکس ارتباطات علمی گسترده‌تری داشته‌ایم با آفریقا و برزیل ارتباطات کمتری داشتیم اما این اجلاس می‌تواند زمینه مراودات بیشتری را با این کشورها فراهم کند.
دکتر احمدوند در رابطه با دستاوردهای اجلاس اخیر عنوان کرد: در این اجلاس با تعدادی از کشورها تفاهم‌نامه‌هایی امضا کردیم. حتی برخی از کشورهایی که عضو بریکس نبودند، مانند عراق که در حاشیه این اجلاس حضور داشتند و با نمایندگان کشورهای دیگر نیز تفاهم‌نامه امضا کردند. ما نیز با یکی از دانشگاه‌های معتبر روسیه تفاهم‌نامه همکاری امضا کردیم.
وی خاطرنشان کرد: این‌گونه اجلاس‌ها فرصتی برای شناخت و آشنایی متقابل است و امکان امضای تفاهم‌نامه‌های بیشتر را نیز فراهم می‌کند. البته برای نتیجه‌بخش بودن این تفاهم‌نامه‌ها نیاز به اقدامات بعدی داریم اما از نظر ایجاد ارتباطات دستاورد خوبی داشته است.
گفتنی است هیئتی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، شامل رؤسای دانشگاه‌های علامه‌طباطبائی، شهید بهشتی، تربیت مدرس، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام و معاون مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی به دعوت رئیس دانشگاه مسکو در «اجلاس رؤسای دانشگاه‌های کشورهای عضو بریکس» که ۲۶ و ۲۷ مهرماه در مسکو برگزار شد، شرکت کردند.
 

کلیدواژه‌ها: دانشگاه علامه طباطبائی بریکس اتحادیه دانشگاه های بریکس دکتر شجاع احمدوند


نظر شما :