دکتر احمدوند در نشست چهارم از کارگروههای تخصصی اتحادیه دانشگاههای بریکس در مسکو:
بریکس در عرصههای پژوهش، انتقال اطلاعات و تعمیق مبادلات باید ساختارسازی کند
به گزارش روابط عمومی، دکتر شجاع احمدوند سرپرست دانشگاه علامهطباطبائی که در گردهمایی اتحادیه دانشگاههای بریکس در مسکو شرکت و در نشست چهارم از کارگروههای تخصصی این اتحادیه در مسکو سخنرانی کرد.
دکتر احمدوند در این سخنرانی با اشاره به همکاریهای گسترده پیشین دانشگاه علامهطباطبائی به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی در غرب آسیا با اتحادیه دانشگاههای بریکس تاکید کرد: وضعیت تعاملات میان دانشگاههای عضو بریکس باید از وضع موجود وسیعتر و عمیقتر شود و بریکس در عرصههای پژوهش، انتقال اطلاعات و تعمیق مبادلات باید ساختارسازی کند.
وی ادامه داد: برای چنین کاری حداقل سه شاخصه مهم را باید در دستور کار قرار داد و دانشگاه علامهطباطبائی توانایی انجام هر سه کار را دارد. نخست اینکه ما باید فعالیت پژوهشی مشترک خود را شروع کنیم. شروع این کار میتواند از اینجا باشد که هر کدام از دانشگاههای عضو اقدام به راهاندازی دپارتمان مطالعات بریکس در دانشگاههای خود کنند. دانشگاه علامهطباطبائی مقدمات این کار را فراهم کرده و این دپارتمان در حال راهاندازی است؛ اگر همه دانشگاههای عضو چنین فضایی را راهاندازی کنند میتوانیم روی مسائل مشترکی مانند مهاجرت، هویت و... کار منظم و منسجم انجام دهیم. این اقدام مهم میتواند نفوذ و کارآمدی این سازمان بینالمللی را به میزان زیادی ارتقا بخشد.
دکتر احمدوند افزود: اقدام دوم این است که ما دارای یک کتابخانه مجازی باشیم تا همه دادههای تولید شده شامل کتاب، مقاله و... درباره بریکس را جمعآوری کرده و به طور مجازی و رایگان در اختیار دیگران قرار دهد. این اقدام هم دسترسی به منابع را برای همه آسان میکند و هم جایگاه علمی ما را در نظام تولید دانش نشان میدهد و ما را به سمت حرکت در مرزهای دانش راهنمایی میکند. دانشگاه علامهطباطبائی که یکی از قویترین و غنیترین کتابخانههای مجازی را در اختیار دارد، آمادگی انجام این کار مهم را دارد و اگر از سوی بریکس ماموریت چنین کاری را به دست آورد به طور حتم تلاش خواهد کرد تا در کوتاهترین زمان ممکن محصولی در خور و شایسته بریکس عرضه کند.
سرپرست دانشگاه علامهطباطبائی گفت: پیشنهاد سوم، تشکیل شبکه مجازی دانشگاههای بریکس است. لازم است که اعضای این نهاد مهم همواره در ارتباط مستمر با یکدیگر در قالب یک شبکه مجازی باشند. این شبکه در کنار همه فواید یک تکنولوژی سریع ارتباطی، میتواند ما را نسبت به مسائل مشترک حساستر، مطلعتر و فعالتر کند. دانشگاه علامهطباطبائی در این زمینه نیز آمادگی دارد تا با کمک سایر دانشگاههای عضو این کار مهم را انجام دهد.
وی در بخش پایانی سخنان خود به برخی از دستاوردهای دانشگاه علامهطباطبائی در حوزههای سه گانه ذکر شده اشاره کرد.
نظر شما :