رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی:

رویکرد اسلامی شدن علوم در برنامه درسی گنجانیده شده است/ میز کسب و کار به ایده‌ فناورانه دانشجویان اختصاص داده‌ایم

۲۰ مرداد ۱۴۰۳ | ۲۱:۳۶ کد : ۲۶۲۷۶ خبر روز
تعداد بازدید:۳۰۳
رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی با بیان اینکه رویکرد اسلامی شدن علوم در برنامه درسی گنجانیده شده است، تاکید کرد: شاخص‌های اسلامی‌سازی، بومی‌سازی، روزآمدی و کاربردی کردن در بازنگری سرفصل دروس مورد انتظار است.
رویکرد اسلامی شدن علوم در برنامه درسی گنجانیده شده است/ میز کسب و کار به ایده‌ فناورانه دانشجویان اختصاص داده‌ایم

به گزارش روابط عمومی به نقل از خبرگزاری آنا، عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره جزئیات اجرای سند اسلامی شدن در این دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه علامه‌طباطبائی در سه سال گذشته، جزئی از شورای اسلامی شدن دانشگاه شناخته شده و در جلسات این شورا حضور داشته است.
وی افزود: یکی از موضوع‌های مهمی که در جلسات شورای اسلامی‌شدن دانشگاه مطرح شده حرکت به سمت سند اسلامی‌شدن دانشگاه است. بیش از ۱۰ سال از تدوین این سند گذشته و نیازمند بازنگری است.
رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی با بیان اینکه به خوبی روی محور‌ها و تصمیمات اجرایی سند اسلامی‌شدن دانشگاه برای تحقق اهداف، سندِ کار شده است، گفت: روی بحث تحول در علوم انسانی به صورت جدی در این سند تمرکز شده است؛ چراکه بخشی از آن مربوط به استفاده از مبانی معرفتی دینی و اسلامی در ارتباط با علوم انسانی است که محور اصلی فعالیت‌های دانشگاه علامه‌طباطبائی در برنامه راهبردی قرار گرفت و در سه سال گذشته تلاش کردیم تا با قرار دادن امتیازات، مشوق‌ها، طراحی رویداد‌ها و برنامه‌هایی، جهت‌دهی این موضوع در فضای علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی را فراهم کنیم. امروزه به علت ترویج این گفتمان این سوال پرسیده نمی‌شود که چرا باید آن را انجام دهیم؛ در واقع چرایی آن، پاسخ داده شده است و بیشتر سوال از منظر چگونگی تحول در علوم انسانی پرسیده می‌شود.
معتمدی بیان کرد: چگونگی تحول در علوم انسانی با اثربخشی و کارآمدی اتفاق می‌افتد. دانش‌آموختگان دانشگاه علامه‌طباطبائی احساس می‌کنند که با گذشتن دوره پشت سر خود می‌توانند زندگی خود را اراده کرده و متناسب با تخصص خود خدماتی ارائه دهند.
وی با بیان اینکه یکی از محور‌های فعالیت دانشگاه علامه‌طباطبائی نشان دادن اثربخشی علوم انسانی بوده است؛ تاکید کرد: در همین راستا، یکی از بحث‌های خیلی مهم دانشگاه پیوند شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور با آموزش بوده است. در دانشگاه این شرایط را فراهم کرده‌ایم تا دانشجویان سال‌های آخر در جریان این قرار بگیرند که بر اساس تخصصی که کسب کرده‌اند ایده‌هایی را در ارتباط با حوزه تخصصی خود مطرح کنند و دانشگاه هم از آن ایده‌ها حمایت کند. اگر این ایده‌ها در مدت سه تا چهار ماه به نتیجه برسد اجازه می‌دهیم که در مراکز رشد وارد شده و از آن ظرفیت استفاده کنند. قبل از مراکز رشد، در دانشکده‌ها مراکز نوآوری ایجاد کرده‌ایم که به دانشجویان ایده‌پرداز میز اختصاص می‌دهیم تا پس از دریافت خدمات و آموزش بازاریابی و تیم‌سازی محصول خود را تولید کرده و منجر به کسب و کار نوپا شود.
رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی گفت: اگر بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم تا دانش‌آموختگان کشور احساس کنند پس از فراغت از تحصیل کسب و کار دارند و می‌توانند زندگی خود را ایفا کنند، هم امیدآفرینی ایجاد شده و نگاه مثبت آن‌ها به آینده تقویت می‌شود و هم به صورت معناداری درس‌های خودشان را مطالعه می‌کنند. 
معتمدی با اشاره به بومی‌سازی اظهار کرد: بومی‌سازی، یکی از وجهه‌های همت دانشگاه علامه‌طباطبائی است تا به استادان کمک کند منابعی را که به عنوان منبع اصلی در دانشگاه تدریس می‌شود فقط بر اساس تجربه نباشد بلکه تحقیقات میدانی که در کشور انجام شده است، سرلوحه کار آنان برای تدریس قرار بگیرد که تمام اقدامات در راستای اسلامی‌شدن دانشگاه انجام شده است.
وی با بیان اینکه رویکرد اسلامی شدن علوم در برنامه درسی گنجانیده شده است، تاکید کرد: شاخص‌های اسلامی‌سازی، بومی‌سازی، روزآمدی و کاربردی کردن در بازنگری سرفصل دروس مورد انتظار است.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه علامه طباطبائی علوم انسانی تحول علوم انسانی اسلامی شدن دانشگاه


نظر شما :