مهدی تقوی استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبائی آسمانی شد

۱۰ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۱:۵۲ کد : ۲۵۸۴۱ خبر روز
تعداد بازدید:۱۹۹۶
مهدی تقوی، اقتصاددان و استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبائی، صبح نهم خردادماه ۱۴۰۳، دار فانی را وداع گفت.
مهدی تقوی استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبائی آسمانی شد

به گزارش روابط عمومی، دانشگاه علامه‌طباطبائی یکی دیگر از استادان برجسته وسرمایه‌های علمی خود را از دست داد. صبح چهارشنبه نهم خرداد 1403، دکتر مهدی تقوی، اقتصاددان ایرانی و استاد بازنشسته این دانشگاه دار فانی را وداع گفت. این استاد پیش‌کسوت اقتصاد مدت‌ها در بستر بیماری بود و با وجود اینکه یک چهره رسانه‌ای به شمار می‌آمد، در سال‌های بیماری به‌ناچار از دنیای رسانه و تدریس فاصله گرفته بود. 
این استاد پیش‌کسوت اقتصاد و حسابداری متولد سال 1324 در همدان بود. لیسانس بازرگانی خود را از مدرسه عالی بازرگانی تهران و فوق لیسانس مدیریت را از دانشگاه پلی‌تکنیک کینگستون انگلیس دریافت کرد. همچنین فوق لیسانس بازرگانی را از دانشگاه بیرمنگام انگلیس و دکترای اقتصاد را از دانشگاه تهران دریافت کرد. این استاد گران‌قدر علم اقتصاد در تمام سال‌های زندگی کاری خود مشغول تدریس در دانشگاه و پژوهش بود. 
دکتر تقوی، استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبائی سال‌های گران‌قدر عمر خود را در این دانشکده تدریس می‌کرد. او همچنین عضو هیئت تحریریه فصلنامه علمی- پژوهشی پژوهش‌نامه اقتصاد ایران، عضو هیئت تحریریه فصلنامه رفاه اجتماعی، مدیر‌مسئول ماهنامه حسابدار، عضو هیئت تحریریه اطلاعات سیاسی‌- اقتصادی و عضو هیئت تحریریه و سردبیر پژوهش‌نامه اقتصادی بود. وی همچنین صاحب ده‌ها تألیف در زمینه اقتصاد، حسابداری و علوم مالی بود. بسیاری از اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران سابقه شاگردی و همکاری با استاد و بهره‌مندی از دانش و تجربه این اقتصاددان گران‌قدر را داشتند. 
این استاد فقید که از سال‌های پیش از انقلاب در دانشگاه‌ها تدریس می‌کرد، در دهه 60 به‌عنوان مدیرمسئول نشریه «حسابدار» نقش مهمی در توسعه دانش مدرن حسابداری ایفا کرد. از دکتر تقوی مقاله‌های ارزشمندی به یادگار مانده است که از آن جمله می‌توان از مقاله «تأثیر فناوری اطلاعات بر بازار سرمایه در بورس اوراق بهادار تهران»، «الگوی علمی توسعه بهینه میادین نفتی، مطالعه موردی میدان نفتی آزادگان»، «بررسی تأثیر شاخص توسعه انسانی بر بهره‌وری کل عوامل تولید در ایران»، «بررسی عوامل مؤثر بر سودآوری بانک‌های خارجی با توجه به متغیرهای کلان اقتصادی در کشورهای اسلامی» و «الگوی مناسب بودجه‌ریزی برای افزایش بهره‌وری در نظام بودجه‌‌ریزی کشور مطابق استاندارد 2014 صندوق بین‌المللی پول» نام برد. 
«بررسی وضعیت فرهنگی و تأثیر آن بر رشد اقتصادی استان‌های ایران»، «تبیین مفهوم، ابعاد و مؤلفه‌های تاب‌آوری اقتصادی»، «رابطه غیرخطی بین درآمد و شدت انرژی در کشورهای منتخب منا (MENA) با در نظر گرفتن نقش توسعه مالی و درجه باز‌بودن اقتصاد»، «بانک مرکزی و رهاوردی نوین برای برقراری ثبات مالی در اقتصاد ایران»، «تأثیر واردات کالاهای سرمایه‌ای، واسطه‌ای و مصرفی بر رشد اقتصادی منطقه منا» و «رابطه فساد اداری و رشد اقتصادی در کشورهای عضو اوپک» دیگر عناوین مقاله‌های این استاد پیش‌کسوت اقتصاد ایران است. 
دانشگاه علامه‌طباطبائی درگذشت این اقتصاددان فقید را به دانشگاهیان این دانشگاه، جامعه علمی کشور و خانواده ایشان تسلیت می‌گوید و یاد این سرمایه علمی ایران را گرامی می‌دارد.
 

کلید واژه ها: دانشگاه علامه طباطبائی مهدی تقوی اقتصاددان فقید


نظر شما :