رئیس دانشگاه علامهطباطبائی در نشست با ۹ سفیر کشورهای ایبرو_آمریکایی مطرح کرد؛
دیپلماسی علمی باعث تقویت ارتباطات بینالمللی، سیاسی و اشتراک ظرفیتهای علمی بین کشورها میشود
به گزارش روابط عمومی، نشست گسترش ظرفیت همکاریهای بینالمللی دانشگاه علامهطباطبائی با کشورهای ایبرو-آمریکایی، با حضور دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه و سفیران کشورهای کوبا، برزیل، اسپانیا، نیکاراگوئه، اروگوئه، بولیوی، مکزیک، ونزوئلا و پرتغال صبح امروز (چهارشنبه، 22 آذرماه 1402) در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد این دانشگاه برگزار شد.
دکتر معتمدی در ابتدای این نشست ضمن خوشامدگویی به حاضران اظهار کرد: اتفاقاتی که در غزه رخ میدهد، نوعی نسل کشی است. در همه جای دنیا ممکن است افرادی در کشورهای مختلف مالکیت زمین یا چیزی را پیدا کنند ولی مالکیت باعث تغییر حاکمیت نمیشود. ولی در مورد فلسطین این ادعا مطرح شده است و باعث تشکیل کشوری خودساخته به نام اسرائیل شده است.
وی افزود: سیاست های ایران برای توسعه روابط بینالمللی بسیار روشن و دقیق است و ارتباطات ایران با کشورهای آمریکای لاتین، اروپا، آسیا بسیار گسترده است و در این زمینه احترام به حقوق دیگران در حال رشد است. دیپلماسی علمی باعث تقویت ارتباطات بینالمللی، سیاسی و اشتراک ظرفیتهای علمی میشود و فضای علمی را در کشورهای متقابل گسترش میدهد.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی تصریح کرد: در سالهای پس از پیروی انقلاب دانشگاههای کشور از لحاظ کمی و کیفی رشد چشمگیری داشتند. در علوم پزشکی هیچ رشتهای نیست که ما نداشته باشیم و برای درمان بیماریها نیز لازم نیست بیماران را به کشورهای دیگر بفرستیم. قبل از پیروزی انقلاب، پزشکان عمومی از کشورهایی همچون پاکستان و افغانستان بودند.
وی با اشاره به تعداد دانشکدهها و پژوهشگاههای این دانشگاه گفت: در کشور ما، دانشگاههای مختلف در رشتههای مختلف در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پسا دکتری دانشجو پذیرش میشود.
دکتر معتمدی افزود: این دانشگاه به عنوان دانشگاه تخصصی علوم انسانی دارای ۱۱ دانشکده و ۱۰ پژوهشکده است و در ۲۸۰ رشته علوم انسانی در دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد.
وی با اشاره به ظرفیت بینظیر دانشگاه علامهطباطبائی گفت: این دانشگاه جزو دانشگاههای برتر کشور است و در نظام رتبهبندی isc در برخی شاخصها رتبه اول را دارد. همچنین امسال برای نخستین بار در رتبه بندی تایمز و در جمع دانشگاههای برتر دنیا قرار گرفتهایم.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی خطاب به سفرای حاضر در نشست گفت: حضور شما میتواند زمینه ارتباط و آشنایی با دانشگاههای کشور شما را فراهم کند که به دنبال آن میتوانیم مراودات علمی، تبادل دانشجو و کار پژوهشی مشترک داشته باشیم.
وی افزود: تا کنون با دانشگاههای کشور روسیه دوره مشترک برگزار کردهایم و میتوانیم این الگوی همکاری را به کشورهای دیگر توسعه دهیم.
دکتر معتمدی گفت: از استادان بنام خارجی که در رشتههای مختلف صاحب نظر هستند برای تبادلات علمی دعوت میکنیم و استادان شاخص ما نیز میتوانند در دانشگاههای شما افکار و اندیشههای خود را بیان کنند. استادان دانشگاه علامهطباطبائی کتابها و مقالههای علمی فاخر دارند. زمینههای فعالیت پژوهشی و آموزشی گسترده است که راهاندازی مجله علمی مشترک یکی از این راهها است.
وی با اشاره به دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامهطباطبائی گفت: در این دانشکده، زبانهای زیادی آموزش داده میشود و دانشجویان بسیاری جذب و تربیت میکنیم. علاقهمند هستیم با استفاده از ظرفیت استادان کشورهای شما، تحصیلات تکمیلی این زبانها را برگزار کنیم.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی گفت: برگزاری کرسی آموزش زبان فارسی در کوبا و دیگر کشورها، پذیرش دانشجو برای تحصیل در رشته زبان فارسی و بورس تعدادی از دانشجویان برای تحصیل در این رشته از دیگر برنامههای دانشگاه علامهطباطبائی است.
نظر شما :