معاون سیاسی وزیر امور خارجه در دانشگاه علامه‌طباطبائی:

دانشجویان در روز ۱۶ آذر، چهره و تصویر دانشجوی ترازِ انقلاب اسلامی را برای تاریخ ترسیم کردند

۱۲ آذر ۱۴۰۲ | ۱۶:۵۱ کد : ۲۳۶۹۶ خبر روز
تعداد بازدید:۷۰۰
معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: دانشجویان در روز ۱۶ آذر چهره و تصویر دانشجوی تراز انقلاب اسلامی را برای تاریخ ترسیم کردند و ما هم باید از جریانی که دانشجویان را به میدان کشاند، تجلیل و در جایگاه خود، به وظایفمان عمل کنیم.
دانشجویان در روز ۱۶ آذر، چهره و تصویر دانشجوی ترازِ انقلاب اسلامی را برای تاریخ ترسیم کردند

به گزارش روابط عمومی، دکتر علی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران ظهر امروز در جلسه «حمایت از فلسطین؛ از شعار تا عمل» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبائی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد، گفت: این روزها مردم فلسطین در مقابل سنگدل‌ترین مردمان ایستاده‌اند و کمترین وظیفه ما حمایت از این مرم مظلوم است.
وی با اشاره به تلاش دانشجویانی که روز ۱۶ آذر را رقم‌ زدند، افزود: این دانشجویان چهره و تصویر دانشجوی تراز انقلاب اسلامی را برای تاریخ ترسیم کردند و ما هم باید از جریانی که دانشجویان را به میدان کشاند، تجلیل و در جایگاه خود، به وظایفمان عمل کنیم.

رویکرد بسیجی پیش‌رو بودن در میدان است
دکتر باقری‌کنی ادامه داد: آنچه در جریان ۱۶ آذر و حرکت دانشجویان در متن و بطن جامعه خود را نشان داد این است که دانشجو بر اساس مسئولیتی که بر عهده دارد به میدان آمده و مطالبه‌گری می‌کند. معنی مطالبه‌گری پیشرو بودن در میدان است و این همان رویکردی است که یک بسیجی دارد.
وی تصریح کرد: در دوران هشت سال دفاع مقدس، به نیروهای نظامی ما صدمات بسیاری وارد شد و در شرایطی که هنوز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل نگرفته بود، بسیج و نیروهای بسیجی وارد میدان شدند و به مبارزه با دشمن و دفاع از کشور اقدام کردند و افرادی همچون شهید فهمیده پدید آمدند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با طرح این سوال که در صحنه بین‌المللی آنچه که باعث شده دشمنان به تقابل با ما برخیزند چیست؟ توضیح داد: آمریکا اعلام می‌کند، اعمال تحریم های هوشمند علیه ایران به این دلیل است که کشورمان در عرصه فناوری و صنعت و هسته‌ای درحال پیشرفت است و در دوره اوباما به بعد تحریم‌های فلج‌کننده اعمال کردند اما در این شرایط ایران بازهم از پیشرفت‌های خود دست برنداشت. بنابراین در دوره ترامپ، تحریم‌های کارزار فشار حداکثری اعمال شد.
وی ادامه داد: پیشرفت‌های کشورمان حاصل تلاش دانشگاهیان است و نکته مهم‌تر اینکه، تمامی این تلاش‌ها در راستای تامین نیازهای ضروری جامعه انجام شده و این موضوع که ما دارای چنین توانمندی هستیم که حتی توان ساخت و تولید موشک نقطه زن را داریم، بسیار مهم است.
دکتر باقری‌کنی گفت: نکته اینجاست که کارآمدی حکومت دینی باعث دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی با ما شده است که در امور مادی جامعه دیده می‌شود و ما باید از آن پاسداری کنیم. انقلاب اسلامی سرچشمه همه این برکات است.

تبلور جریان لیبرالیسم جنایات رژیم صهیونیستی است
این دیپلمات ارشد ادامه داد: تفکر لیبرالیسم به دنبال اصالت دادن به انسان بود و بنا داشت با اصالت دادن به انسان کار خود را جلو ببرد و به این واسطه دین را کنار گذاشتند. اکنون تبلور جریان لیبرالیسم که رژیم صهیونیستی است، خواسته خود را با تناقض جلو می‌برد و در حالی که اعتقاد دارد انسان اهمیت دارد، این حق را به فلسطینیان نمی‌دهد تا سرنوشت خود را تعیین کنند.
وی تأکید کرد: مسئله امروز غزه حقوق بشر نیست، بلکه وجود بشر است. کار شما این است که این نگاه را در قالب نظریات و استدلالات علمی تبیین کنید و برای آن نشست و جلسه برگزار کنید. نهادهایی که در دانشگاه داعیه گفتمان انقلاب اسلامی دارند، باید در داخل و خارج از کشور، آن را تبیین کنند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره پذیرش مسئله دو دولتی در سرزمین‌های اشغالی توسط جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌های اخیر نهادهای بین‌المللی گفت: در مجامع بین‌المللی مثل مجمع عمومی اگر بخواهند به یک نقطه در همه موضوعات برسند، عملا توافقی حاصل نخواهد شد اما روالی وجود دارد تحت عنوان «تحفظ» که کارکرد آن این است که قطعنامه یا سند را با شرطی می‌پذیرند که پذیرش آن به معنی عدم وجود شرط دیگر نیست. تحفط (reservation) توسط نمایندگی ما در سازمان ملل در آن زمان مطرح شد.
وی یادآور شد: باید یک تلاش جمعی در ساحت بین‌المللی شکل بگیرد تا از استمرار جنایت رژیم صهیونیستی در غزه جلوگیری کند.

نشست ریاض به ابتکار ایران برگزار شد
دکتر باقری تصریح کرد: برگزاری نشست ریاض به ابتکار جمهوری اسلامی بود که مورد استقبال قرار گرفت و دنبال شد. در جنگ ۳۳ روزه چنین اتحادی وجود نداشت اما در نشست اخیر، کشورهای اسلامی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی، کمک‌رسانی به مردم غزه و ادامه آتش‌بس، اتحاد و انسجام دارند و همنوا هستند.
وی در پاسخ به سوالی درمورد همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: باید بتوانیم آینده کشور را در چارچوب مناسبات بین‌المللی پیش ببریم. اگر همکاری قطع شود، می‌گویند پس معلوم است ایران مشارکتی ندارد. هنر این است که کار خود را با مشارکت و همکاری پیش ببریم و در این مدت هم تلاش‌های خوبی در همکاری با آژانس انجام شده و بسیاری از مطالبات آژانس مرتفع شده است. البته همکاری به این معنی نیست که هر آنچه آن‌ها گفتند را بپذیریم.

هنر دیپلماسی پیدا کردن نقاط مشترک است
این دیپلمات ارشد در پاسخ به سوال دیگری درباره بی‌نتیجه بودن مذاکرات با دیپلمات اتحادیه اروپا، گفت: هنر دستگاه دیپلماسی این است که بتواند آنچه که در قالب منافع ملی و پیشرفت کشور است را تثبیت و تضمین کند. در روابط بین‌الملل هم اینگونه نیست که طرفِ مقابل هر آنچه شما می‌خواهید را بپذیرد. هنر دیپلماسی، پیدا کردن نقاط مشترک است.
وی در ادامه درخصوص جنایات رژیم صهیونیستی گفت: ما در غزه جنگ نداریم؛ جنایت علیه بشریت داریم. جنگ میان دو گروه نظامی است. ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی به بیمارستان حمله می‌کند و ادعا دارد در زیر این بیمارستان تونلی وجود دارد که مردم در آن پنهان شدند؛ آیا این در نظام بین‌الملل جرم نیست؟
معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره سخن امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «اگر هر مسلمان یک سطل آب بریزد، اسرائیل نابود می‌شود» گفت: بحث امام (ره) درباره روز قدس، اتحاد و انسجام مسلمانان درباره رژیم صهیونیستی بود. گذر زمان و اتفاقات نشان داد که سیاست ایران درمورد فلسطین و اسرائیل درست بوده و عدم مشروعیت اسرائیل برای همه دنیا اثبات شده است.
وی با اشاره به فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر تحریم رژیم صهیونیستی به ویژه در عرصه سوخت، گفت: این یک دستور برای وزارت خارجه تلقی می‌شود، ما از همان زمان کارگروه ویژه‌ای تشکیل دادیم تا ببینیم از چه روش‌هایی می‌توان با کشورهایی که سوخت رژیم را تامین می‌کنند وارد تعامل شویم تا حداقل در این مقطع، از تقویت سوخت رژیم جلوگیری کرد. کارهای خوبی انجام شده و امیدواریم بتوانیم این نگاه و رویکرد را دنبال کنیم.
 

کلید واژه ها: دانشگاه علامه طباطبائی علی باقری کنی بسیج دانشجویی 16 آذر روز دانشجو حمایت از فلسطین


نظر شما :