دکتر علمالهدی در دانشگاه علامهطباطبائی مطرح کرد؛
در گام دوم انقلاب به عنوان الگو باید رهبری زنان جهان را به دست بگیریم
به گزارش روابط عمومی، جشن ولادت حضرت زینب(س)، ویژه بانوان علمی و اداری دانشگاه علامهطباطبائی به همت دفتر مشاوره و امور بانوان و خانواده و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه با حضور دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه، دکتر جمیله علمالهدی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، دکتر فخرالسادات نصیری، مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر عباسعلی وفائی، معاون توسعه و مدیریت منابع، دکتر مهدی واحدی، معاون دانشجویی، دکتر محمدعلی اسلامی، معاون فرهنگی و اجتماعی، دکتر مهدیه محمدتقیزاده، مشاور امور بانوان و خانواده و جمعی از بانوان علمی و اداری دانشگاه علامهطباطبائی، صبح امروز، 27 آبانماه 1402 در سالن آمفی تئاتر دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی برگزارشد.
دکتر معتمدی در ابتدای جشن با تبریک میلاد حضرت زینب(س) گفت: حضرت زینب(س) الگویی به تمام معنا برای بانوان ما است. یکی از بهرههایی که ما از شخصیت حضرت زینب(س) میگیریم این است که وقتی در بدترین مصائب و مشکلات زندگی قرار میگیریم و به مصائب و مشکلات حضرت زینب(س) نگاه میکنیم، میبینیم که فاصله چقدر زیاد است و از این طریق هم شرایط ما التیام پیدا میکند و هم میفهمیم که این انسان بزرگ چقدر عظمت روح داشت که توانست آن مشکلات و مصائب عظیم را در واقعه عاشورا تحمل کند.
وی ادامه داد: امروز چیزی که از غرب در مورد زن، تحت تاثیر دیدگاه فمینیستی به جهان صادر شده نه تنها کمکی به احقاق حقوق زنان نکرده است بلکه جایگاه زن را از لحاظ شخصیت انسانی و تفکر، مخدوش کرده است. با این دیدگاه زن به ابزاری تبدیل شده است که در اختیار مطامع سرمایهداری قرار میگیرد.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی خاطرنشان کرد: زنان جامعه ما به یمن آموزههای اسلامی و میراث زنان بزرگی که در قرآن و تاریخ داریم، به دنبال این هستند که فعال و صاحب اندیشه باشند و در عین فعال بودن، نقشهای همسری و مادری را به خوبی ایفا میکنند.
وی گفت: وضعیتی که امروز در جامعه ما وجود دارد، مشارکت اجتماعی زنان در شکل گسترده، حضور دانشجویان دختر در دانشگاههای مختلف و حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی همه نشان میدهد که جایگاه زن در نظر جمهوری اسلامی بسیار والا است.
در ادامه نشست دکتر علمالهدی با اشاره به مقام و جایگاه زن در دیدگاه خداوند، گفت: یکی از جنبههای انقلاب اسلامی که مورد غفلت قرار گرفته است همین موضوع است که زن را آنچنان که خداوند میخواهد، معرفی نکردهایم. هر از چند گاهی به الگویی از زنان که در تفکرهای دیگر هست اعتماد کردیم و دچار خطاهایی شدیم. بنابراین ساختن اندیشههای نو و خلاق در حوزه زنان معطوف به تالیف دقیقتری از زن و زنانگی در دیدگاه قرآن مجید و همچنین از منظر الهیات اسلامی است.
وی ادامه داد: ما همچنان در حوزه زنان و خانواده جزو مصرف کنندگان اندیشههای ترجمهای هستیم و هنوز نتوانستهایم با خلاقیت، ابتکار، نواندیشی و ظرفیتهای خوبی که در این کشور وجود دارد کار زیادی انجام دهیم. البته بانوان ما در حوزه کارآفرینی، فناوری و تولید علم، نقش زیادی داشتهاند ولی در بخش الگو دهی همچنان جای کار داریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه بانوان به برکت انقلاب اسلامی کنشگریهای فعالی در حوزه علم، فرهنگ و هنر دارند و نقشهای خوبی ایفا کردهاند، افزود: ما به مرحلهای رسیدهایم که در گام دوم انقلاب نیاز به معرفی الگو به جهان داریم. باید از مرحله فعال بودن عبور و در شروع گام دوم انقلاب جهان را رهبری کنیم. ما به عنوان الگو باید رهبری زنان جهان را به دست بگیریم نه اینکه همچنان پیرو بمانیم.
وی تاکید کرد: برای اینکه رهبری زنان جهان را در دست بگیریم کارهای خیلی زیادی داریم که مهمترین کارها، ایجاد بنیههای فکری است. بنیههای فکری قوی باید در دانشجویان، نسل جدید و در مدرسه ایجاد کنیم. کاری که حضرت زینب(س) کردند راهبری اجتماعی بود و ما هم به همین راهبری نیاز داریم.
دکتر علمالهدی در ادامه با اشاره به مقام علامه طباطبائی (ره) گفت: ایشان یک شخص معمولی و یک دانشمند عادی نیست. علامه طباطبائی یک تحول اساسی در اندیشه ایجاد کرده است. ایشان یک فیلسوف و مفسر معمولی نیست بلکه زمینه تحولات عظیم علمی را پدید آورده است. علامه طباطبائی انقلاب فلسفی ایجاد کرده است. ایشان جریان تفسیر را عوض کرد و به وجودشناسی اتصال داد.
وی افزود: «تقسیر المیزان» با تفاسیری که قبل و بعد از آن نوشته شده است تفاوت اساسی دارد، چون جریان جدید ایجاد کرد و این جریان باید ادامه پیدا کند.
وی پیشنهاد راهاندازی دپارتمان تحقیقاتی علوم انسانی متاثر از دیدگاههای علامه طباطبائی را مطرح کرد و افزود: یکی از نظریههای علامه طباطبائی ظرفیت بسیار بالایی دارد و میتواند کل فلسفه و علوم انسانی را زیر و رو کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: از علوم انسانی که در ایران تولید میشود، در هیچ جای دنیا گزارش نمیشود. این از مشکلات کشور ما است که بخشی از علوم انسانی که فقط در ایران تولید میشود گزارش جهانی نمیشود و این هم به دلیل استعمار علم است که در رنکینگهای جهانی نمیآید.
مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده نیز در این آیین با تبریک میلاد حضرت زینب کبری(س)، گفت: این سلاله پیامبر اکرم(ص) نمونه بارز صبر و شکیبایی است و همگان را در تمام اعصار متحیر میسازد چراکه اگر اندکی از سنگینیِ مصائب او، بر دوش کوهها و آسمان و زمین قرار میگرفت، آنها را متلاشی میکرد.
وی ادامه داد: حضرت زینب(س) نمونه شایستهای از صبوری و تحمل هستند و به راستی الگوی بسیار خوبی از بردباری، ایثار و شجاعت برای زنان مسلمان جهان است. بانوان شیرزن ایران از دوران دفاع مقدس تاکنون و دیگر زنان مسلمان همچون سوریه، عراق، فلسطین و در این ایام، زنان مقاوم غزه شجاعت و استقامتشان را از این بانوی با عظمت اسلام آموخته اند.
دکتر نصیری تصریح کرد: حضور61 درصد ازدانشجویان دختر، نزدیک به 34 درصد اعضای هیئت علمی خانم و حدود 48 درصد از یاوران علمی خانم در مراکز آموزشی و پژوهشی، نشانههای بارز رشد و توسعه کنشگری و فعالیتهای بانوان کشور ما پس از انقلاب اسلامی است که همین امر مهم، ضرورت وجود مشاوران امور زنان و خانواده را کاملا آشکار میسازد.
مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده گفت: بررسی نظام مسائل حوزه زنان و خانواده و ارائه بهترین راه حل برای آنها، شناسایی نخبگان آموزش عالی و بهرهمندی از توان علمی و مدیریتی آنان، استفاده از ظرفیتهای بانوان دانشگاهی در جهت خلق ایدههای نوآورانه و خلاقانه در حل مسائل کلان ملی، پیگیری و پاسخگویی به بخشنامهها و گزارش عملکردهای مختلف این حوزه و ارائه پیشنهادهای ابتکاری و هوشمندانه در زمینه کمک به بهبود وضعیت و رفع چالشهای امور زنان و خانواده به ویژه مسائل مهم و نگران کننده همچون پیری جمعیت، بازماندگی از ازدواج دختران، چگونگی ارتقای هویت زن اصیل ایرانی، عملیاتی نمودن الگوی سوم زن مسلمان و غیره از مهمترین رویکردهای مشاوران امور زنان و خانواده در دانشگاهها است.
وی در پایان اشاره کرد: مشاوران ما در مراکز آموزشی و پژوهشی بدون هیچ چشمداشتی دغدغهمندانه تلاش میکنند و در اتاقهای فکر ریاست و معاونتهای مختلف موسسهها، با خلاقیت و ایدهپردازی به طراحی برنامههای عملیاتی در باره مسائل سه جامعه هدف یعنی دانشجویان دختر، کارکنان و اعضای هیئت علمی خانم میپردازند. امیدواریم مسئولان دانشگاهها و مراکز پژوهشی قدردان زحمات مشاوران باشند تا رفع برخی از نظام مسائل روز همچون بهبود سلامت و کیفیت زندگی زنان آموزش عالی، چگونگی توانمندسازی زنان در زمینههای فرهنگی،علمی، مدیریتی و اجتماعی و مسائل مرتبط با خانوادهگرایی و زوجیت به درستی و در کوتاهترین زمان انجام شود.
در پایان این آیین از پرستاران و زنان علمی و اداری دانشگاه علامهطباطبائی تقدیر شد.
نظر شما :