در نشست ملی جایگاه مددکاری اجتماعی در نظام مشاوره و سلامت دانشجویان تاکید شد؛

ضرورت به‌کارگیری مددکاران اجتماعی در کنار مشاوران و روان‌شناسان/ توانمندسازی، هدف غایی از فعالیت مددکاری اجتماعی است

۲۴ آبان ۱۴۰۲ | ۱۹:۵۶ کد : ۲۳۴۶۷ خبر روز
تعداد بازدید:۱۱۹۰
در نشست ملی جایگاه مددکاری اجتماعی در نظام مشاوره و سلامت دانشجویان که در دانشگاه علامه‌طباطبائی به همت انجمن علمی مددکاری اجتماعی این دانشگاه برگزار شد بر ضرورت به‌کارگیری مددکاران اجتماعی در کنار مشاوران و روان‌شناسان تاکید شد.
ضرورت به‌کارگیری مددکاران اجتماعی در کنار مشاوران و روان‌شناسان/ توانمندسازی، هدف غایی از فعالیت مددکاری اجتماعی است

به گزارش روابط عمومی، نشست ملی جایگاه مددکاری اجتماعی در نظام مشاوره و سلامت دانشجویان با حضور سیامک طهماسبی، سرپرست اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر ابراهیم نعیمی، مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (حضور در بستر مجازی)، دکتر مهدی وجدانی همت، مدیر مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه علامه‌طباطبائی و جمعی از مدیران، روسای دانشکده ها و اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد.
دکتر نعیمی که از طریق بستر مجازی در این نشست حضور پیدا کرد به بیان رویکرد دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پرداخت و در خصوص ضرورت به‌کارگیری مددکاران اجتماعی در کنار مشاوران و روان‌شناسان تاکید کرد.

در کشور با کمبود نیروی مددکار اجتماعی مواجه هستیم
دکتر طهماسبی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: ما در کشور با کمبود نیروی مددکار اجتماعی مواجه هستیم و برای بهبود ظرفیت‌ها، در حال ارتقای عدالت اجتماعی در شیوه‌نامه‌های اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت، هستیم.

می‌توانیم به‌صورت تک‌بعدی به سراغ مشکلات دانشجویان برویم
دکتر وجدانی در این نشست تاکید کرد: ما در حرفه‌های یاورانه، با یک چرخش تحولی رو‌به‌رو هستیم چراکه نمی‌توانیم به‌صورت تک‌بعدی به سراغ مشکلات دانشجویان برویم.

مددکاری اجتماعی در ایران دو سویه است
دکتر اردشیر انتظاری، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی نیز در بخشی از این نشست ضمن خیرمقدم به مهمانان، از اهمیت نقش و جایگاه مددکاری اجتماعی سخن گفت و اظهار کرد: نباید بگوییم هژمونی پزشکی؛ چرا که همانند فاصله‌گذاری‌های اجتماعی، باعث بیماری‌های روانی و پناه بردن مردم به فضای مجازی می‌شود.
دکتر انتظاری بیان کرد: مددکاری اجتماعی در ایران دو سویه است، از این رو افراد و سازمان‌ها، نیاز است با علوم اجتماعی به ویژه در این حوزه‌ها تعامل داشته باشند.

مددکاری اجتماعی می‌تواند مشکلات جامعه را حل کند
ستار پروین، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی و مدیر نشست با بیان اینکه مددکاری اجتماعی می‌تواند مشکلات جامعه را حل کند، ابراز امیدواری کرد که این نشست دروازه ورود مددکاران اجتماعی به نظام مشاوره و سلامت کشور باشد.

توجه به آمارهای بین‌المللی یکی از نیاز‌های بسیار مهم در حوزه سلامت روان است
در ادامه حمیده عادلیان راسی، عضو هیئت علمی گروه مددکاری اجتماعی گفت: یکی از نیاز‌های بسیار مهم در حوزه مشاوره و مسائل مربوط به سلامت روان، توجه به آمارهای بین‌المللی است که در سال‌های اخیر، افزایش قابل‌توجهی داشته است.
اقبال ولدبیگی، سرپرست واحد مددکاری اجتماعی مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه یکی از تفاوت‌های مددکاری اجتماعی با سایر حرفه‌های یاورانه، سیستم ارجاع است، افزود: در مراکز مشاوره دانشگاهی، ارزش ذاتی مددکاری اجتماعی، مشارکت و هدف غایی از فعالیت مددکاری اجتماعی، توانمندسازی است.
این نشست با پرسش و پاسخ دانشجویان مددکاری با سخنرانان به پایان رسید.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه علامه طباطبائی نشست ملی مددکاری اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی مرکز مشاوره و سبک زندگی وزارت علوم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی


نظر شما :