با هدف گسترش دیپلماسی علمی انجام شد؛

دیدار سفیر جمهوری تاجیکستان با رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی

۲۷ شهریور ۱۴۰۲ | ۲۳:۳۵ کد : ۲۲۷۸۲ خبر روز
تعداد بازدید:۱۳۸۳
سفیر جمهوری تاجیکستان و هیئت همراه با هدف گسترش همکاری‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، از دانشگاه علامه‌طباطبائی بازدید و با رئیس دانشگاه دیدار و گفت‌وگو کردند.
دیدار سفیر جمهوری تاجیکستان با رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی

به گزارش روابط عمومی،‌ دکتر نظام‌الدین زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران و هیئت همراه، ظهر امروز، دوشنبه، 27 شهریورماه 1402 با دکتر عبدالله معتمدی،‌ رئیس دانشگاه علامه طباطبائی دیدار کردند و دو طرف درباره گسترش همکاری‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند.
دکتر معتمدی در ابتدای این دیدار ضمن خوشامدگویی به سفیر جمهوری تاجیکستان و هیئت همراه، به معرفی ظرفیت‌های دانشگاه علامه‌طباطبائی پرداخت و گفت: این دانشگاه با وجود اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با نام، علامه‌طباطبائی، فیلسوف و مفسر بزرگ قرآن نامگذاری شده است ولی قدمت 65 ساله دارد.
وی ادامه داد: دانشگاه علامه طباطبائی در حال حاضر ۱۱ دانشکده، ۱۰ پژوهشکده و مرکز پژوهشی، ۵۵۰ عضو هیئت علمی و ۱۰۰ هزار دانش‌آموخته دارد و همچنین حدود ۱۴ هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف در آن مشغول به تحصیل هستند. بیش از ۶۰ درصد از دانشجویان این دانشگاه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می کنند و این ظرفیت خوبی برای تعاملات علمی و فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه تعداد قابل توجهی از استادان دانشگاه علامه‌طباطبائی در سطح وزیر، مدیر و نماینده مجلس به مجموعه حاکمیت کمک می‌کنند، افزود: استادان این دانشگاه، استادانی تراز در سطح بین‌المللی هستند و این یکی از ظرفیت‌های بسیار عالی دانشگاه علامه‌طباطبائی است. 
دکتر معتمدی با اشاره به اینکه دانشگاه علامه‌طباطبائی یک دانشگاه تخصصی در حوزه علوم انسانی است، گفت: ما ارتباطات بین‌المللی گسترده‌ای با کشورهای مختلف داریم و دانشجویان حدود ۳۰ کشور در این دانشگاه در سه مقطع کارشناسی،‌ کارشناسی ارشد و دکتری تحصیلی می‌کنند.
وی با بیان اینکه ارتباط علمی داشتن با جمهوری تاجیکستان برای ما بسیار جذاب است، تاکید کرد: با توجه به وجود اشتراکات زبانی و تاریخی، آمادگی داریم با دانشگاه‌های تاجیکستان و ظرفیت‌های متقابل آنها بیشتر آشنا شویم تا بتوانیم در زمینه علمی و آموزشی هم‌افزایی داشته باشیم.  
در ادامه سفیر تاجیکستان در ایران گفت: ما از دانشگاه علامه‌طباطبائی بسیار شنیده ایم و این دانشگاه را یک دانشگاه معتبر در ایران شناخته‌ایم. امیدوارم بازدید ما از این دانشگاه، آغاز همکاری‌های دوجانبه باشد. ما زبان، تاریخ و فرهنگ مشترک داریم و این خود یک بستر بسیار مناسب برای تقویت همکاری‌ها به ویژه در حوزه آموزش و پرورش و روابط بین دانشگاهی است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون رابطه‌ای بین دانشگاه‌های جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علامه‌طباطبائی وجود نداشته است، افزود: امیدواریم از این پس دانشگاه علامه‌طباطبائی نیز جزو دانشگاه‌های ایرانی باشد که با تاجیکستان ارتباط پیدا می‌کند و ما بتوانیم از ظرفیت‌های این دانشگاه استفاده کنیم.

دکتر زاهدی خاطر نشان کرد: در روابط بین تاجیکستان و ایران، سطح روابط فرهنگی بسیار تعیین کننده است به این دلیل که ما همزبان، هم‌فرهنگ، هم‌تاریخ و خویشاوند هستیم. بنابراین در ۳۲ سال روابط بین تاجیکستان و جمهوری اسلامی ایران ما یک بستر بسیار مناسب و پاسخگو به تقاضاهای روابط دوجانبه آماده کرده‌ایم. ما امروز اسناد امضا کرده بسیاری بین دو کشور داریم و بیش از ۴۰ درصد این سندها به همکاری در سایه فرهنگ، علم، ادب و روابط دانشگاهی تعلق دارد.
وی با اشاره به تجدید و گسترش روابط دو کشور در سه سال اخیر، گفت: برگزاری هفته های فرهنگی تاجیکستان در ایران و هفته های فرهنگی ایران در تاجیکستان و حضور تاجیکستان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به عنوان مهمان ویژه، دلایلی بر تمایل گسترش روابط فرهنگی بین دو کشور است.
سفیر تاجیکستان در ایران با دعوت از رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی برای سفر به تاجیکستان و شرکت در همایش‌های بین‌المللی «جغرافیای تاریخی و فرهنگی شاهنامه» و «هزار و پنجاه سالگی ابوریحان بیرونی»،‌ افزود:‌ برگزاری این همایش‌ها، فرصتی برای تقویت همکاری‌های علمی و بین دانشگاهی میان دو کشور است و من دعوت می‌کنم، دانشمندان و هیئت علمی دانشگاه معتبر علامه‌طباطبائی از این فرصت‌ها استفاده کنند.
وی تاکید کرد: من از این به بعد در هر همایشی که در تاجیکستان در حوزه علوم انسانی برگزار می‌شود، حتما فراخوان آن را به دانشگاه علامه‌طباطبائی ارسال می کنم تا روابط بین این دانشگاه و دانشگاه‌های تاجیکستان تقویت شود.
دکتر زاهدی گفت: ما در تاجیکستان ۳۸ دانشگاه داریم که  برخی از این دانشگاه‌ها زاده زمان استقلال هستند اما در حدود ۱۲ دانشگاه ما تاریخ بیش از ۵۰ سال دارند. بنابراین ما نیز تجربه کافی علمی داریم و استفاده از تجربه دو طرف به نفع مناسبت‌های دو جانبه خواهد بود.
در ادامه این دیدار دکتر داود حسین‌پور، معاون پژوهشی دانشگاه علامه‌طباطبائی ضمن دعوت از دکتر زاهدی و استادان برجسته تاجیکستان برای تدریس در گروه زبان‌شناسی دانشگاه‌، افزود:‌ بر اساس ماموریت دانشگاه برای گسترش دیپلماسی علمی، امیدواریم بتوانیم محور یا محورهای دیپلماسی علمی بین دانشگاه‌های ایران و تاجیکستان فراهم کنیم و الگویی برای ارتباط با دانشگاه‌های کشورهای دیگر به وجود آوریم.

وی همچنین پیشنهاد داد یک مجله علمی مشترک بین‌المللی در گروه زبان شناسی یا ادبیات فارسی با همکاری دو دانشگاه منتشر شود.
معاون پژوهشی دانشگاه علامه‌طباطبائی با اشاره به ضرورت گسترش همکای‌ها در زمینه نوآوری، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان موضوع  نوآوری را دنبال می‌کنند و بخش عمده‌ای از این شرکت‌ها برای منافع دو کشور سازنده‌اند. نوآوری‌هایی که در عرصه‌های علمی اتفاق می‌افتد به طور قطع می‌تواند برای بشریت مفید باشد. ما در دانشگاه علامه‌طباطبائی، پارک علم و فناوری و مراکز رشد داریم که می‌توانیم از این طریق با دانشگاه‌های تاجیکستان در حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هوش مصنوعی، فعالیت‌های مشترک داشته باشیم.
وی در پایان به امضای تفاهم‌نامه با مرکز مطالعات استراتژیک دفتر ریاست جمهوری تاجیکستان اشاره و بر ایجاد زمینه و برگزاری نشست برای اجرایی کردن این تفاهم‌نامه تاکید کرد. 

کلیدواژه‌ها: دانشگاه علامه طباطبائی سفیر تاجیکستان عبدالله معتمدی نظام الدین زاهدی توسعه دیپلماسی علمی


نظر شما :