همایش ملی سیاستگذاری اجتماعی در حوزه خانواده برگزار شد

۲۲ آذر ۱۳۹۵ | ۰۳:۳۰ کد : ۲۱۱۷ خبر روز فرهنگی و دانشجویی
تعداد بازدید:۵۶۱۰
با حضور دکتر شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان، همایش ملی سیاست‌گذاری اجتماعی با مشارکت دستگاه‌های مختلف 22 آذرماه در محل پردیس خودگردان دانشگاه برگزار شد.
همایش ملی سیاستگذاری اجتماعی در حوزه خانواده برگزار شد

به گزارش روابط عمومی  دکتر شهیندخت مولاوردی در سخنانی برگزاری همایش سیاست‌های اجتماعی در حوزه خانواده را در هفته پژوهش به فال نیک گرفت و بیان داشت: سیاست‌گذاری اجتماعی مجموعه اقداماتی است که دولت‌ها برای مواجهه با مشکلات اجتماعی به ویژه در حوزه‌های بهداشت، آموزش، مسکن، رفاه و تامین اجتماعی در دستور کار خود قرار می‌دهند ‌و این سیاست‌ها در ارتقای مشروعیت دولت‌ها می‏ تواند نقش داشته باشد.

وی افزود: توجه به این نوع سیاست گذاری‌ها در دورانی که جوامع مختلف با انواعی از قطعیت‌ها و مخاطرات اجتماعی و زیست محیطی مواجه هستند، دارای اهمیت دو چندانی است و به همین نسبت انواع مناقشه‌های نظری و عملی حول این بحث‌ها را به‌وجود می آورد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با بیان این نکته که در کشور ما سیاست‌های اجتماعی در معنای علمی خود از چند دهه پیش، از جانب دولت‌ها اعمال شده، تصریح کرد: سیاست‌های اجتماعی به معنای علمی خود چندان جا افتاده و قدیمی نیست و موضوع جدیدی است و نیازمند توجه دانشگاه‌ها است. دانشگاه باید بتوانند جای خود را در سیاست‌گذاری‌های علمی کشور باز کند.

سیاست گذاری اجتماعی مداخله‌ای برای رسیدن به رفاه اجتماعی است

وی افزود: به طور کلی سیاست گذاری اجتماعی را می‌توانیم مداخله‌ی عامدانه‌ای بدانیم که دولت‌ها برای رسیدن به اهداف رفاهی در توزیع حداکثر منابع در میان شهروندان‌شان انجام می‌دهند. بر اساس این تعریف سیاست‌ها باید از دخالت دولت در اهداف اجتماعی مانند عدالت اجتماعی، حمایت از مردم آسیب پذیر و برنامه‌ریزی مدبرانه برای زندگی مردم تجلی پیدا کند.

دکتر شهیندخت مولاوردی با اشاره به این که سیاست‌گذاری اجتماعی بر سه هدف کاهش نابرابری‌ها،  افزایش سطح رفاه و بهبود مولفه‌های بنیادین شهروندی متمرکز است. وی عنوان کرد: در واقع این سیاست‌گذاری فرآیندی هستند  که حکومت‌ها و سازمان‌ها در مقام سیاست گذار از طریق آن می‌توانند رفاه و سلامت افراد را رشد دهند و یا اساسا آن را نادیده بگیرند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به تاریخچه سیاست‌گذاری عمومی، بیکاری، بیماری، گرسنگی، بی خانمانی و بی سوادی را پنج شیطان بزرگ معرفی کرد و گفت: بر این مبنا اکنون سیاست اجتماعی و سیاست‌گذاری اجتماعی به عنوان یک رشته مطالعاتی برای رفاه و بهزیستی انسان‌ها به کار گرفته می‌شود و بر این محور بیش از سایر محورها سر و کار دارد.

وی افزود: سیاست‌گذاری اجتماعی یک  کارکرد و معنی انقلابی هم می‌تواند داشته باشد و آن خواستن غیر ممکن‌ها است. به یک معنی این تعریف معقول و عمل‌گرایانه است و در  تعریف دیگر می‌تواند توانمندی‌های افراد را ارتقا دهد و یا گاهی اوقات این سیاست‌ها می توانند تضعیف توانمندی‌ها افراد را در پی داشته باشد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان عنوان کرد: درون سیاست‌های اجتماعی نکات آغازین وجود دارد که حاکمان و محققان در گسترش دادن موضوع آن‌ها را برمی‌گزینند. یکی از این نکات آغازین توجه به پیامدهای اجتماعی جاری در جوامع مختلف است.

وی افزود: در کشورهای پیشرفته و سرمایه داری شاهد طولانی شدن عمر و کمتر شدن تعداد کودکان هستیم. بالاتر رفتن نرخ امید به زندگی و نرخ پایین موالید به این دلیل است که ساختار خانواده‌ها در حال تضعیف است. 

دکتر شهیندخت ملاوردی تاکید کرد: وقتی که گفته می شود امید به زندگی افزایش پیدا کرده به معنای اثر بهداشت شخصی نیست بلکه مرتبط با همان خانواده است و مجموعه‌ای از تغییرات اجتماعی است که نهایتا منجر به افزایش طول عمر و امید به زندگی شده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: امیدوارم با مجموعه اقداماتی که در کشور در حال اقدام است، در مسیر تحقق سلامت اجتماعی که ریشه در سلامت خانواده دارد، موفقیت‌های چشم‌گیری به دست بیاوریم.

مهربانی اجتماعی کاهش مشکلات خانواده را در پی دارد

در ابتدای برنامه سیدحسن موسوی چلک در سخنانی عنوان کرد: خدا را شاکرم که توفیق شد امروز به بهانه ی موضوع همایش سیاست‌گذاری اجتماعی در حوزه خانواده دور هم جمع شویم. وی افزود: سیاست‌های کلی خانواده توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و بانی این کار کمیته زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و تلاش‌هایی در این خصوص صورت گرفت که امروز به نتیجه رسید.

رئیس انجمن مددکاران ایران با اشاره به این که ترکیبی هم که برای برگزاری برنامه انتخاب شدند در حوزه تدوین، نظارت، گزارش دهی، پرسشگری و مطالبه گری در این حوزه مسئولیت‌های قانونی دارند، تصریح کرد: در این همایش نمی‌خواهیم از خیلی از مشکلاتی که خانواده‌ها دارند صحبت کنیم. وی ادامه داد: گرچه میزگرد و تحلیل واقعی وضعیت خانواده را خواهیم داشت ولی بیشتر دنبال این باشیم که سیاست‌ها نشر پیدا کنند و در برنامه‌ریزی ها مد نظر قرار گیرند.

سید حسن موسوی چلک اظهار داشت: باید در مطالبه گری‌هایمان فراموش نکنیم که جایی به نام خانواده هم هست و اگر آنجا سالم باشد می‌توانیم جامعه برخوردار از سلامت و نهاد سالم خانواده صحبت کنیم.

رئیس انجمن مددکاران ایران با بیان این نکته که قطعاً در دین ما سیاست‌های اجتماعی خانواده بیان شده است، عنوان کرد: این سیاست‌ باید بازنگری و بازگویی شود. قطعا این اولین نشست نخواهد بود.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که همچنان خانواده محور بسیاری از کارها و امور است. هرچقدر مهربانی اجتماعی در جامعه نهادینه شود مشکلات در حوزه خانواده و سایر مسائل کمتر خواهد شد.

امیدوارم این همایش به اهداف خود دست یابد

در بخش دیگر همایش دکتر حمید ضرغام بروجنی ضمن تقدیر و تشکر و خوش آمدگویی به میهمانان حاضر در همایش، عنوان کرد: پردیسی که در آن حضور دارید در واقع مجموعه‌ای از دانشگاه علامه طباطبائی است که خود در حد یک دانشگاه مشغول فعالیت است.

وی افزود: در این مکان بیش از دو هزار دانشجو مشغول به تحصیل داریم که که در ۵۵ رشته مختلف مقطع دکتری و ۴۹ رشته مختلف مقطع کارشناسی ارشد و پنج رشته در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.

رئیس پردیس خودگردان دانشگاه علامه اظهار داشت: علاوه بر آموزش‌های کلاسی دانشگاه، در این مجموعه آموزش‌های تخصصی آزاد در قالب برگزاری دوره‌های کوتاه و میان مدت برای پیوند برقرار کردن بین تحصیلات کلاسیک دانشگاهی و جریانات اجرایی محیط کار ایجاد شده است.

وی افزود: به ابتکار ریاست محترم دانشگاه برنامه آموزش‌های مهارت آموزی هم از امسال در پردیس اجرا می‌شود که همه دانشجویان و دانش آموختگان مقطع کارشناسی دانشگاه حداقل در مدت ۲۰ ساعت یک دوره مهارتی در این پردیس یاد می‌گیرند.

دکتر ضرغام بروجنی تصریح کرد: علاوه بر این آموزش‌ها ارتباط با دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی هم وظایف این پردیس می‌باشد که در جریان است که کارگاه‌های آموزشی دوره های معمول دانشگاهی را با کمک دانشگاه‌های خارجی برگزار می‌کنیم.

رئیس پردس خودگردان دانشگاه یکی دیگر از برنامه‌ها را توسعه آموزش‌های مجازی دانست و عنوان کرد: طبق برنامه‌ریزی از اول امسال ما فعالیتمان را در این زمینه شروع کردیم. امیدوارم توفیق نصیب شود تا در این زمینه به نتایج مطلوبی برسیم.

وی در پایان سخنان خود بیان داشت: از تشریف فرمایی شما برای این همایش که با پیشنهاد آقای موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران شکل گرفت، سپاسگزارم و  امیدوارم این همایش هم به هدف‌ها و برنامه‌های پیش بینی شده دسترسی پیدا کند.

لازم به ذکر است دکتر لیلی بروجردی رئیس کمیته زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام، حجت الاسلام و المسلمین احمد مازنی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، دکتر سلمان خدادادی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، دکتر انوشیروان محسنی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.


نظر شما :