به همت معاونت پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد؛

مدرسه زمستانی «هم اندیشی کرسی های نظریه پردازی»

۱۲ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۸:۱۲ کد : ۲۰۶۲۱ خبر روز
تعداد بازدید:۱۰۲۲
مدرسه زمستانی «هم اندیشی کرسی های نظریه پردازی» به همت معاونت پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی این، در مجتمع آموزشی و اقامتی «کیش مهر» فریدون کنار برگزار شد.
مدرسه زمستانی «هم اندیشی کرسی های نظریه پردازی»

به گزارش روابط عمومی، مدرسه زمستانی «هم اندیشی کرسی های نظریه پردازی» با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی که تجربه برگزاری دو کرسی علمی و ترویجی در دانشگاه داشتند، از 8 تا 11 بهمن ماه 1401، در مجتمع آموزشی و اقامتی کیش مهر در فریدون کنار برگزار شد.
دکترعبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی ضمن ارائه سخنرانی در این مدرسه بر اهمیت خودباوری اعضای هیئت علمی دانشگاه برای تولید نظریه های مبتنی بر مسائل انسانی و اجتماعی کشور تأکید کرد.
دکتر داود حسین پور، معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی نیز با بیان اینکه یکی از اولویت های معاونت پژوهشی برای مرجع بودن در حوزه های علوم انسانی، اجتماعی و علوم رفتاری، توسعه کرسی های نظریه پردازی است، افزود: هدف از برگزاری مدرسه زمستانه، هم اندیشی با صاحبان کرسی ترویجی برای توسعه دانش، مرز دانش و بومی سازی نظریات، همچنین هم اندیشی با متخصصان رشته های علوم انسانی و شناخت مفروضات زیربنایی مسیر رسیدن به مکتب علامه است. 
وی با تاکید بر تلاش معاونت پژوهشی برای هر نوع تسهیل گری در امور پژوهشی، گفت: قدرت و جرأت علمی، ذیل موضوع مرجعیت و چشم انداز می آید و با روش و استدلال صحیح، باید نقدهای جدی انجام داد. با تداوم جلسات و هم اندیشی می توان به موضوعات میان رشته ای پرداخت و با پژوهش های درون گروهی، دانشکده ای و درون دانشگاهی و ایجاد هسته های پژوهشی، به نظریات خوبی دست یافت.
دکتر حسین پور به ویژگی متمایز این دوره از مدرسه زمستانه، یعنی برگزاری جلسات هم اندیشی و گفت و گوی آزاد استادان علاوه بر کارگاه های آموزشی اشاره کرد و ادامه داد: تلاش می کنیم این جلسات به صورت ماهانه با محوریت روش تحقیق و نقد در دانشگاه برگزار شود و در تابستان هرسال نیز، در یک سفر گروهی، مطالبی که مطرح شده است را جمع بندی کنیم.
وی به اقدامات معاونت پژوهشی برای ایجاد زمینه های لازم برای توسعه کرسی های نظریه پردازی اشاره کرد و گفت: برای رؤیت پذیری دیدگاه های صاحبان کرسی ترویجی، مجله ای با عنوان «نظریه و نقد در علوم انسانی» فعال شده که ایده ها و نقدهای انجام شده را حداکثر در سه صفحه به چاپ می رساند. همچنین افرادی که برای نوشتن ایده ها و نظریات خود، نیاز به پژوهش و کاهش ساعات موظفی آموزشی دارند، فرصت مطالعاتی 6 ماه تا 1 سال در نظر گرفته می شود.
معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی با پیشنهاد چهار کرسی میان رشته ای با عناوین «علوم شناختی»، «علوم محاسباتی و هوشمند»، «علوم انسانی قرآن بنیان» و «حکمرانی و بخش عمومی»، از استادان درخواست کرد براساس علاقه و رشته خود به یکی از این کرسی های میان رشته ای بپردازند. همچنین ایده هایی که در ذهن دارند را در سه صفحه برای چاپ به مجله «نظریه و نقد در علوم انسانی» ارسال کنند.
گفتنی است چگونگی ارتقاء فرهنگ سازمانی دانشگاه به سطح نظریه پردازی در علوم انسانی و اجتماعی (پیش نیازهای فرهنگی نظریه پردازی)، الزامات ترویج و انتشار نظریه های علوم انسانی و اجتماعی و انعکاس رسانه ای آن، الزامات تغییر در ساختار و رویه ها (دانشگاه، دانشکده، گروه های آموزشی و پژوهشی) برای  توسعه نظریه پردازی، مکانیسم تقویت ارتباطات میان رشته ای اعضای هیئت علمی دانشگاه و چگونگی انسجام بخشی به نظریه های علوم انسانی و اجتماعی در قالب مکتب علامه برخی از مهمترین موضوعات مورد بحث در این مدرسه سه روزه بود.
 

کلیدواژه‌ها: نظریه کرسی نظریه نظریه پردازی علوم علوم انسانی علوم انسانی اجتماعی دانشگاه علمی دانشگاه اعضای هیئت علمی دانشگاه هیئت علمی دانشگاه


نظر شما :