نشست هم ‏اندیشی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی و اعضای هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی برگزار شد

۲۱ آبان ۱۴۰۱ | ۱۳:۵۰ کد : ۱۹۷۲۳ خبر روز
تعداد بازدید:۱۶۶۹
نشست هم ‏اندیشی و گفت و گو میان رئیس دانشگاه علامه طباطبائی و اعضای هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی درباره مسائل روز و استفاده از ظرفیت اعضای هئیت علمی برای ایجاد همدلی بین دانشجویان، گذر از بحران و بازگشت آرامش به دانشگاه برگزار شد.
نشست هم ‏اندیشی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی و اعضای هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی، دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در ابتدای این نشست به اجرای سند راهبردی دانشگاه در سال جاری و همچنین تنظیم سند سال 1402 اشاره کرد و توضیح داد: برنامه‏ راهبردی دانشگاه را در سال آینده به صورت جدی دنبال می کنیم با این تفاوت که برنامه ها‏ی پیشنهادی هر عضو هیئت علمی در سال جدید همراه با نظارت ویژه‏ هر گروه بر محتوا، کیفیت و کمیت در جهت اهداف و ارتقا دانشگاه علامه طباطبائی خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به مسائل جاری کشور و دانشگاه افزود: بیش از پنجاه روز است که در کشور درگیر یک بحران هستیم. پیچیدگی موضوع و چند وجهی بودن این بحران که جنبه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی را در بر می گیرد، موجب شده است که دانشگاه رویکردهای متفاوتی را در قبال این بحران پیش بگیرد.
دکتر معتمدی با اشاره به وضعیت معترضان، گفت: این معترضان بیشتر از ورودی ‏های مقطع کارشناسی سال های 1399 تا ۱۴۰۱ هستند که تولدشان در فضای مجازی بوده است، عاشق اینترنت هستند و حتی در این فضا دانشجو شده ‏اند. با توجه به اینکه دانشگاه هم محل آموزشی و هم محل تربیت است، باید این هیجانات را به سمت عقلانیت و مسئولیت ‏پذیری هدایت کنیم. بیشترین نگرانی در این روزها این است که پیش رفتن فرایند اعتزاضات به همین شکل، هشدار دهنده است و اگر فضای دانشگاه ناامن شود، هیچکس مسئولیت آن را قبول نمی ‏کند. 
وی با تاکید بر اینکه دانشجویان باید در قبال رفتار خود مسئولیت پذیر باشند، افزود: ما باید شرایطی را فراهم کنیم که دانشجو از فضای احساسی و هیجانی به سمت عقلانیت حرکت کند و پشتوانه‏ مستند برای حرف ‏ها و اعتراضات خود داشته باشد. به هر حال دانشجو باید جامعه پذیری و آداب گفت و گو را یاد بگیرد، انتقادپذیری و تحمل مخالف را تمرین کند و باید بیاموزند به جای نگاه به حرف ‏های خارج از دانشگاه از درون دانشگاه سخن بگوید. 
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه ما برای حفظ آرامش دانشگاه در کنار گفت و گو، رویکردهای بازدارنده دیگری در پیش گرفته ایم، افزود: افراد شاخص این اعتراض ها که پیشتر هم تذکر گرفته بودند برای توضیح به کمیته انضباطی احضار شده اند. بر اساس مقررات مصوب در سال ۱۳۷۴، به رئیس دانشگاه اجازه داده شده که اگر بخواهد می‌تواند دانشجویی که به کمیته انضباطی احضار شده است را از حضور در دانشگاه محروم کند. درست است دانشگاه باید فضایی برای بیان مطالبات دانشجویی و گفت و گو فراهم کند اما این امر باید همراه با رعایت مقررات دانشگاه از جانب دانشجو اتفاق بیفتد. 
وی با شنیدن توصیه‏ ها و پیشنهادهای اعضای هئیت علمی دانشکده علوم اجتماعی که بیشتر تاکید بر شنیده شدن دانشجو و نسل جدید داشتند، ادامه داد: به هر حال انتقادهایی مطرح است اما چگونگی مواجهه با این نواقص هم مهم است. ما در دانشگاه به عنوان معلم و مسئول باید توجه داشته باشیم که این نسل باید آینده کشور را در دست بگیرند تا هم جمهوری و هم اسلامی بودن ایران را ادامه دهند. بدترین اتفاقی که برای یک جوان می ‏تواند رخ دهد این است که از آینده‏ کشور خود ناامید شود و همه چیز را سیاه مطلق در نظر بگیرد. ما باید افزایش امید و نقش‏ آفرینی دانشجو در آینده را به عنوان محور گفت و گوهای خود با آنها قرار دهیم.
دکتر معتمدی با توجه به موقعیت ویژه‏ ایران در منطقه گفت: غفلت از دشمن و توطئه‏ او برای جمهوری اسلامی در این روزها منطقی نیست و نباید مشکلات را فقط درونی دید. به هر حال منطقه در موقعیت حساسی است و نقش ‏آفرینی جمهوری اسلامی به هیچ وجه خوشایند جهان نیست. این شرایط یک روزه اتفاق نیفتاده پس اصلاح آن نیز یک روزه انجام نمی شود. همه باید با عمل به وظایف خود، پای کار باشیم تا بتوانیم در راه اصلاح گام برداریم.
ایجاد فضای گفت و گو، حرکت به سمت عقلانیت اجتماعی در مدیریت بحران، اقناع پذیری در سطوح مختلف، تغییرات اصلاحی با برنامه ریزی دقیق، پرهیز از اقدامات تحریک آمیز، به رسمیت شناختن بیان اعتراضات و تاکید بر شنیده شدن صدای این نسل، برخی از پیشنهادهایی بود که اعضای هیئت علمی و استادان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در این نشست مطرح کردند.

کلیدواژه‌ها: rlm rlm ی دانشگاه رئیس دانشگاه دانشگاه علامه دانشگاه علامه طباطبائی سال دانشجو ی طباطبائی


نظر شما :