رئیس دانشگاه علامه طباطبائی: در جهت تحقق شعار سال، رشتههای علوم انسانی را با مراکز رشد و کارآفرینی گره میزنیم
به گزارش روابط عمومی، در مراسمی که 16 فروردین در محل پردیس مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکترمحمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجت الاسلام اکبری اقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری، دکتر قاسم عمو عابدینی، معاون آموزشی دکتر علی خطیبی، معاون اداری مالی و مدیریت منابع، اعضای هیئت رئیسه و روسا و معاونان و مدیران گروه های آموزشی و دانشکده ها و جمعی از معاونان و مدیران دانشگاه، حضور داشتند.
دکتر معتمدی، رئیس دانشگاه در این مراسم در سخنانی ضمن تبریک همزمانی بهار طبیعت، بهار قرآن و بهار دانش، به ارائه گزارشی از امکانات و تجهیزات دانشگاه علامه طباطبائی پرداخت و اعلام کرد: آمادگی داریم پارک علم و فناوری علوم انسانی را در این دانشگاه راه اندازی کنیم.
وی گفت: دانشگاه علامه طباطبائی و رشته های این دانشگاه ظرفیت بالایی برای تحقق شعار سال دارند. ما رشتهها و دانشکده هایی مانند بیمه اکو و زبان های خارجی داریم که اشتغال آنها صد درصد است و هیچ دانش آموخته ای از آنها بیکار نمی ماند و بدون هیچ مشکلی جذب بازار کار میشوند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با توجه به جایگاه علوم انسانی در توسعه و تولید بیان کرد: بر خلاف تصور قبلی، در سالهای اخیر زمینه اشتغال زایی رشتههای علوم انسانی در مواردی از رشته های فنی و علوم پایه بیشتر بوده است. علوم انسانی، تولید در علوم انسانی و نقشی که می تواند در جامعه داشته باشد فقط در حوزههای فناوری و سخت نیست بلکه علوم انسانی می تواند در کاهش هزینهها نقش آفرین باشد.
وی با اشاره به برنامه دانشگاه در تحول علوم انسانی، گفت: وقتی میگوییم تحول در علوم انسانی یعنی بخشی از علوم انسانی ما کاربردی و بومی نیست. یک روش برای کاربردی کردن این است که دانش آموختگان علوم انسانی، ایده های خود را در مراکز کارآفرینی تبدیل به ثروت کنند.
دکتر معتمدی با بیان اینکه دانشگاه علامه طباطبائی ظرفیت های بسیاری برای تحقق شعار سال دارد، افزود: این دانشگاه یکی از دانشگاه های برتر در زمینه های بین المللی سازی است. همچنین داشتن کرسی های زبان فارسی در کشور های مختلف از افتخارات دانشگاه علامه طباطبائی است. کرسی های نظریه پردازی، ترویجی، انتقادی و نوآوری، داشتن مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان و داشتن کرسی یونسکو برخی از ظرفیت های کم نظیر این دانشگاه است که می تواند به دولت و وزارت علوم کمک کند.
وی ادامه داد: ما در دولت قبل خوشه های مشورتی داشتیم و این آمادگی را داریم که این خوشه ها را در این دولت نیز ادامه دهیم. دانشکده های مختلف ما این ظرفیت را دارند که بتوانند به حل مسائل کشور کمک کنند. امیدواریم وزارت کشور شرایطی را که برای دانشگاهها فراهم میکند به گونه های باشد که بتوان به خوبی از این ظرفیت ها استفاده کرد.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه با اشاره به تدابیر و اقدامات انجام شده در این دانشگاه برای تدوین سند راهبردی اظهار کرد: از ابتدای حضور به عنوان رئیس دانشگاه، با همکاری استادان دانشگاه برنامه راهبردی را در افق ۱۴۰۵ طراحی کردیم و تلاش کردیم چشم انداز و شعاری برای دانشگاه در نظر بگیریم. چشم انداز دانشگاه دستیابی به مرجعیت در علوم انسانی است که امیدواریم با همکاری و همدلی به این مرجعیت برسیم.
وی تاکید کرد: دانشگاه علامه طباطبائی در افق ۱۴۰۵ دانشگاهی است که برای خود ماموریتهای تعریف کرده است و ما به دنبال آن هستیم، تحول در علوم انسانی را که از مطالبات مقام معظم رهبری، دغدغه جدی دانشگاهیان و نیاز امروز جامعه است، محقق کنیم تا بتوانیم به تصمیم سازی در حاکمیت و حل مشکلات اجتماعی کمک کنیم. تربیت نیرو های متخصص و متعهد، ماموریتی است که این دانشگاه برای خود در نظر گرفته تا بتوانند فعالیتهای خود را فراتر از مرزهای جغرافیایی با یک نگاه بینالمللی به پیش ببرد.
دکتر معتمدی در پایان گفت: ما در دانشگاه علامه طباطبائی با شعار مرجعیت در علوم انسانی به دنبال تحول در علوم انسانی هستیم. بخشی از تحول در علوم انسانی این است که علوم انسانی ما قرآن بنیاد، اسلامی، متناسب با مبانی معرفتی و انسانشناختی اسلامی شود. بخش دیگر تحول در علوم انسانی، کاربردی کردن و بومی کردن علوم انسانی است. ما در جهت تحقق شعار سال، رشتههای علوم انسانی را با مراکز رشد و کارآفرینی گره میزنیم تا دانشجویان ما بتوانند ایده های فناورانه خود را در پایان تحصیل به گونه ای مطرح کنند که بتوانند کسب و کاری داشته باشد.
نظر شما :