نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه یک به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد

۰۱ دی ۱۴۰۰ | ۱۷:۵۳ کد : ۱۶۶۴۸ خبر روز
نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌های منطقه یک کشور با حضور مسئولان معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه‌ها به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی، این نشست صبح امروز، اول دیماه در سالن همایش‌های کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. در این نشست دکتر عبدالله معتمدی، سرپرست دانشگاه در سخنانی با اشاره به اهمیت کار در حوزه فرهنگی گفت: علیرغم اینکه چند ده سال از عمر دانشگاه های ما بعد از انقلاب گذشته است، نگاه فرهنگی همواره مورد تاکید و توجه بوده است و اقدامات بسیار زیادی هم در دانشگاه انجام شده است. وی با بیان ضرورت برنامه و اقدامات منسجم در این حوزه تاکید کرد: همچنان در این حوزه برنامه‌های منسجم و منظم نیاز است و علیرغم اقدامات انجام شده، کاستی های وجود دارد که به نظر می رسد این ماموریت بزرگ را همکاران فرهنگی بتوانند به نتیجه برسانند.
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اهمیت برنامه های جدی فرهنگی در حوزه دانشگاه تصریح کرد: دو نکته مهم که باید به آنها توجه شود این که هر برنامه فرهنگی باید مبتنی بر شناخت مخاطب باشد و متناسب با مخاطب خود طراحی شود. وی یکی از راه های شناحت مخاطب را داشتن برنامه فرهنگی متناسب با مخاطب برشمرد و افزود: شاید یکی از راه ها فراهم کردن زمینه مشارکت مخاطب است و برای این کار اگر زمینه را برای مشارکت در برنامه‌ریزی و در اجرای یک برنامه برای این کار فراهم کنیم می تواند بسیار مفید و اثربخش باشد.
دکتر معتمدی  با بیان این که مشارکت دادن مخاطبان در برنامه های فرهنگی، یک تجربه جهانی است افزود: در کشور ما با یک نگاه ارزشی و معنوی به مسائل فرهنگی توجه می شود، اما در نقاط مختلف جهان ارزش های متناسب با فرهنگ خود را دارند. شایستگی هایی که برای مخاطب مطرح می‌شود این ها می تواند زمینه کارهای فرهنگی را فراهم کند.
عضو هیات علمی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه در ادامه با بیان این که انجام فعالیت  فرهنگی در حوزه دانشجویی کار بسیار دشواری است، اضافه کرد: دانشجویان امروز ما به لحاظ سلیقه، اطلاعات و نوع نگرش بسیار با گذشته متفاوت هستند. دوره هویت بین جوانان و نوجوانان به تاخیر افتاده است و این کار را دشوار می‌کند. ما امروز با نسلی مواجه هستیم که این نسل دچار سردرگمی شده اند. یکی از دلایل آن شاید گسترش ارتباطات و مواجهه با الگوهای متعدد رفتاری باشد دنیایی که فضای مجازی و تاثیری که بر روحیه و شخصیت او می گذارد.
وی با اشاره بر اهمیت شناسایی مخاطب خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد یکی از نکات مهم توجه به شناسایی مخاطب و درک از شرایط آن است و این که چه شرایطی دارد و کجا ایستاده است. ما از همین جایی شروع کنیم که ایستاده است.

دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در سخنانی گفت: دانشگاه های منطقه یک در حوزه فرهنگی الگو هستند و کارهایی که انجام می دهند با سرعت بسیار زیادی برای سایر دانشگاه های کشور تبدیل به الگو می‌شود و به همین دلیل این دانشگاه ها، مهم و تاثیر گذار هستند.
وی با اشاره به ضرورت هم افزایی دانشگاهی، افزود: دوره کارهای تک دانشگاهی گذشته است، اگر دانشگاهی بخواهد رویدادی را به صورت مستقل برگزار کند، به دلیل نیاز به نیروی انسانی، پشتیبانی فکری و پشتوانه مالی شاید نتواند آنچنان که شایسته است کار را انجام دهد اما به طور قطع با هم‌افزایی دانشگاهی می توان اتفاقات بزرگی را رقم زد. کارها زمانی دیده می شوند که جریان ساز باشند و در یک مقیاس بزرگ‌تر عمل کنند، این مقیاس اگر به مقیاس ملی نزدیک شود، جریان سازی بزرگی در دانشگاه‌ها انجام می شود.
دکتر کلانتری اظهار کرد: کرونا به طرز عجیبی تمام مناسبات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه را به هم ریخته است. اگر به صورت خاص، آموزش عالی را در نظر بگیریم، در این حوزه اتفاقات ناشی از همه گیری کرونا بسیار چشمگیر بوده است. زیست دانشجویی و فرهنگی در این دوران مختل شده است. بنابراین اولویت معاونت فرهنگی و اجتماعی باید بازسازی زیست فرهنگی در دانشگاه‌ها و به طور کلی زیست دانشجویی و دانشگاهی باشد.
 وی با بیان ضرورت بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی به عنوان یک فناوری، بیان کرد: فضای مجازی دیگر فضای لوکس نیست بلکه بخشی از زندگی شده است و باید از این ظرفیت استفاده کر. تمام حیات نسل جدید با این فضا پیوند خورده است. این مسئله را باید به عنوان واقعیت موجود بپذیریم و یکی از کارهای اساسی و فرهنگی ما باید بازسازی این فضا باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نبودن ردیف بودجه مستقل برای کارهای فرهنگی، گفت:  تخصیص بودجه در حوزه فرهنگ بسیار نگران‌کننده است و با این بودجه ها نمی توان کار جدی انجام داد. ردیف بودجه فرهنگی دانشگاه ها باید جدا شود تا مبادا کسانی به صورت مستقل و بدون توجه به ضرورت های فرهنگی کشور و دانشگاه، تصمیماتی را بگیرند که منجر به تبعات فرهنگی زیان آور در کشور شود.
وی با تاکید بر ضرورت مشارکت دانشجویان در برنامه های فرهنگی، ادامه داد: باید از ظرفیت‌های عظیم، زلال، پاک و دغدغه مند دانشجویی که نسبت به مسائل کشور، ارزش‌ها و آرمان‌ها حساس هستند استفاده کرد. همانطور که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم بر حضور جوانان و نقش آفرینی آنها تاکید دارند، باید از این ظرفیت های زلال استفاده کرد و به این سرمایه به عنوان آینده سازان کشور اتکا کرد تا آنها بتوانند مسائل و مشکلاتی که پیش روی این کشور قرار دارد را با نگاه بلند خود حل و فصل کنند.

دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: دانشگاه های منطقه یک در حوزه فرهنگی الگو هستند و کارهایی که انجام می دهند با سرعت بسیار زیادی برای سایر دانشگاه های کشور تبدیل به الگو می‌شود و به همین دلیل این دانشگاه ها، مهم و تاثیر گذار هستند.
وی با اشاره به ضرورت هم افزایی دانشگاهی ، افزود: دوره کارهای تک دانشگاهی گذشته است، اگر دانشگاهی بخواهد رویدادی را به صورت مستقل برگزار کند، به دلیل نیاز به نیروی انسانی، پشتیبانی فکری و پشتوانه مالی شاید نتواند آنچنان که شایسته است کار را انجام دهد اما به طور قطع با هم‌افزایی دانشگاهی می توان اتفاقات بزرگی را رقم زد. کارها زمانی دیده می شوند که جریان ساز باشند و در یک مقیاس بزرگ‌تر عمل کنند، این مقیاس اگر به مقیاس ملی نزدیک شود، جریان سازی بزرگی در دانشگاه‌ها انجام می شود.