وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
لازمه تحقق اهداف انقلاب اسلامی،تولید علم و تحول در علوم انسانی است
متن کامل این پیام به این شرح است:
24 آبان سالروز درگذشت علامه طباطبائی فیلسوف، حکیم، مفسر قرآن فقید و اسلام شناس معاصر است. او مظهر جامعیت، عقلانیت و تحول در علوم انسانی¬¬_ اسلامی است. امیدوارم دانشگاه علامه طباطبائی با الگو برداری و الگوی نمایی از روش، منش و مجاهدتهای علمی و معنوی این دانشمند و چهره ماندگار در علوم انسانی کشور بتواند بیش از گذشته در مسیر تولید علم و تحول در علوم انسانی گام بردارد.
بدون شک پیروزی انقلاب اسلامی بر نظام سلطه بیانگر نقش راهبردی علوم انسانی اسلامی و احیاگران تراث علمی، فرهنگی و تمدنی مانند امام خمینی (ره) و علامه طباطبائی (ره) می باشد. انقلاب ما در گام دوم رشد و تحول خود، بدون حرکت به سوی تولید علم و تحول در علوم انسانی، موفقیت چندانی به دست نخواهد آورد. چراکه علوم انسانی نقش نرمافزاری دارد و این نرمافزار باید متناسب با بافت فکری و فرهنگی جامعه طراحی و تولید شود. یکی از چالشهای اصلی که مانع پویایی رشد و تولید علم می شود، توقف در حوزه ترجمه و تقلید صرف است. همان گونه که مقام معظم رهبری نیز بارها تأکید فرمودند ما با شاگردی کردن هیچ مشکلی نداریم ولی شاگردی کردن با تقلید کردن متفاوت است و ما نباید همیشه در مقام شاگرد باقی بمانیم. تجربه زیسته انقلاب اسلامی، تولید علوم انسانی اسلامی را از مرحله امکان به مرحله ضرورت تبدیل کرده است. لازمه تحقق اهداف انقلاب اسلامی مانند استقلال و آزادی، تولید علم و تحول در علوم انسانی است. به طور مثال تا زمانی که ما در تبیین نظریه اقتصاد مقاومتی، الزامات و راهبردهای آن رشد علمی نداشته باشیم و با نظریههای اقتصادی غیر بومی بخواهیم مسائل اقتصادی کشور را حل نمایم به استقلال اقتصادی نخواهیم رسید و تحت تاثیر چالشها و تکانه های ملی و بین المللی، نظام اقتصادی بسیار شکننده خواهیم داشت.
از سوی دیگر برای تحول در علوم انسانی باید به رشد فرهنگ عمومی، علمی، اخلاقی و گفتمان سازی تولید علم و تحول در علوم انسانی در سطح جامعه توجه ویژه نماییم. بها دادن به نظریات ایده ها و رویکردهای انتقادی و خلاقانه در دانشگاههای علوم انسانی، کرسی های نظریه پردازی نقد و آزاد اندیشی، نقش بسزایی در این زمینه خواهد داشت.
با توجه به اسناد بالادستی کشور مانند نقشه جامع علمی، سند دانشگاه اسلامی و سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری، تحول و ارتقای علوم انسانی از مسیر راهبردها و اقداماتی همچون نهادینه کردن نگرش اسلامی به علم، تسریع در فرایند های اسلامی شدن نهادهای آموزشی و پژوهشی، متحول سازی و ارتقای کمی و کیفی در علوم انسانی و هنر مبتنی بر معارف اسلامی، تقویت جایگاه و منزلت این علوم، جذب افراد مستعد و با انگیزه، اصلاح و بازنگری در متون برنامهها و روشهای آموزشی، ارتقاء کمی و کیفی مراکز و فعالیتهای پژوهشی محقق خواهد شد. در این زمینه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آمادگی کامل دارد تا از همه ظرفیت های تقنینی، مادی و معنوی خود برای تسهیل و تحقق اهداف و برنامه های فوق استفاده نماید.
در پایان لازم می دانم باید با توجه به این که تولید علم و تحول در علوم انسانی لازمه پیشرانی و بقای تمدنی کشور است، از همه اندیشمندان، صاحب نظران و دانشجویان حوزه علوم انسانی بخواهم تا با هشیاری مضاعف و درک رسالت تاریخی و تمدنی خود به ویژه در گام دوم انقلاب اسلامی، با هم افزایی و تشکیل شبکههای نخبگانی در سطح ملی و بینالمللی، نسبت به تولید علم و تحول در علوم انسانی و به تبع پاسخگویی به نیازهای جامعه اهتمام ویژه نمایند.
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
محمدعلی زلفی گل
این مراسم از ساعت ۸ صبح امروز 24 آبان ماه در محل سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامهطباطبائی در حال برگزاری است.
علاقهمندان میتوانند از طریق آدرس https://meeting.atu.ac.ir/ch/atu به صورت مجازی در این نشست شرکت کنند.
نظر شما :