انجمن ارتباط خانواده و دانشگاه تشکیل می‌شود

۰۸ آبان ۱۳۹۵ | ۰۳:۳۰ کد : ۱۵۸۶ خبر روز
تعداد بازدید:۳۴۵۸
با حضور رئیس دانشگاه، معاونان، جمعی از مدیران و والدین دانشجویان نوورود، اولین همایش دانشگاه و خانواده در دانشگاه علامه طباطبائی در سالن تربیت بدنی پردیس مرکزی روز پنجشنبه ۶ آبان ماه برگزار شد.
انجمن ارتباط خانواده و دانشگاه تشکیل می‌شود

با حضور رئیس دانشگاه، معاونان، جمعی از مدیران و والدین دانشجویان نوورود، اولین همایش دانشگاه و خانواده در دانشگاه علامه طباطبائی در سالن تربیت بدنی پردیس مرکزی روز پنجشنبه ۶ آبان ماه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه در سخنانی بیان داشت: دانشگاه صرفا یک مرکز آموزشی نیست بلکه مرکز تربیتی و فرهنگی است. برخی دانشگاه را فقط مرکز پاس کردن واحدها و گرفتن مدرک می‌دانند که با این مدرک کارمند شوند و بتوانند زندگی خود را بگذرانند، اما نگاه ما این‌گونه نیست. اینجا دانشگاه است؛ آموزشگاه نیست، مرکز فرهنگی است. وی افزود: حتی برای آموزش هم ما احساس کردیم یادگیری آنچه در سر فصل‌های درسی آمده کافی نیست. مسائل تربیتی زیادی برای دانشجویان وجود دارد که بدون هماهنگی دانشگاه و خانواده‌ها امکان پذیر نمی‌باشد.

دکترسلیمی با بیان این نکته که امروزه صرف اینکه دانشجوها لیسانس بگیرند کافی نیست عنوان کرد: جامعه به لحاظ دارندگان مدارک تحصیلی مختلف کاملا اشباح شده است. کسب مدرک برای یافتن شغل لازم است ولی کافی نیست. بیش از نیاز بازار کار در دانشگاه‌های مختلف دانشجو تربیت می‌شود، بنابر این ما برای اینکه بتوانیم در میان آشفته بازار مدرک، جایگاه مناسبی برای دانشجویان پیدا کنیم اول نیازمند بالا بردن سطح کیفی دانشگاه هستیم.

احیای برند دانشگاه به منزله آینده بهتر دانشجویان علامه طباطبائی است

رئیس دانشگاه با اشاره به اهمیت جایگاه دانشگاه، تصریح کرد: با توجه به اینکه دانشگاه‌های آزاد بدون کنکور دانشجو می پذیرند، پس چه چیزی باعث فرق میان دانشجویان می‌شود؟ اول برند دانشگاه است. مثلا در حوزه مهندسی اگر کسی مدرک صنعتی شریف را داشته باشد جایگاه متفاوتی نسبت به دانشجویان سایر دانشگاه‌ها دارد. 

وی افزود: همین جایگاه را دانشگاه علامه در حوزه علوم انسانی دارد و اگر در برخی از حوزه ها هنوز نتوانسته کسب کند، با کمک استادان، دانشجویان و خانواده‌های دانشجویان ما می‌خواهیم به این مهم برسیم. با بالا بردن کیفیت آموزش و کیفیت تحصیلی دانشجویان این برند احیا می‌شود و احیای برند دانشگاه به منزله آینده بهتر دانشجویان علامه است.

دکتر سلیمی درباره برنامه‌های مهارتی دانشگاه علامه گفت: بسیاری از آموزش‌های ما در حوزه‌های مختلف برای ورود به بازارکار کافی نیست به همین دلیل اولین دانشگاهی هستیم که آموزش‌های مهارتی را در کنار آموزش‌های رسمی می‌خواهیم ارائه بدهیم. جدول و برنامه‌های آن مشخص است و اصرار ما این است که دانشجویان حتما از این برنامه‌ها استفاده کنند. اگر کسی لیسانس ادبیات فارسی داشته باشد معلوم نیست موقعیتی شغلی برای او به وجود آید ولی اگر نرم افزار ویراستاری حرفه‌ای را بلد باشد و از نام دانشگاه علامه هم استفاده کند، موقعیت‌های کاری بهتری برایش به وجود می‌آید.

ما نیازمندیم به خاطر امنیت فرهنگی دائما با خانواده‌ها در ارتباط باشیم

رئیس دانشگاه بیان داشت: یک حوزه دیگر که در حال گشایش آن هستیم، مرکز رشد در دانشگاه است. بسیاری از افراد فکر می‌کنند اگر در رشته‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی تحصیل کنند باید زندگی کارمندی داشته باشند. این بد نیست ولی چندان مطلوب هم نیست. دولت سال‌هاست اعلام کرده که استخدام ممنوع است. راهی که وجود دارد نوآوری در اندیشه و وارد شدن به بازار کار از طریق کارآفرینی است. مرکز رشد دانشگاه، مکانی است برای  پیوند میان دانشجویانی که دارای ایده هستند با استادان. ما در این مرکز تلاش می‌کنیم تا با فراهم کردن مکانی برای حمایت این افراد، به این مهم دست یابیم.

دکتر سلیمی درباره برنامه‌های فرهنگی دانشگاه علامه خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگی همکارانم برای پرورش و تقویت اعتقادات بنیادی دانشجویان تمام تلاش خود را انجام می‌دهند. اما صرفا دانشگاه کافی نیست، گاهی در حوزه پرورش فرهنگی، ما یک سازی را می‌زنیم، درون خانواده‌ها ساز دیگری  نواخته می‌شود و گروه دوستان و همسالان  جامعه نیز ساز دیگری می‌زنند. وی افزود: مطالعات ما نشان می‌دهد این چندگانگی فرهنگی به تدریج در بخشی از فرزندان ما جوانه می‌زند و این خطرناک است. ما نیازمندیم به خاطر امنیت فرهنگی دائما با خانواده‌ها در ارتباط باشیم. ما می‌خواهیم برنامه‌هایی مستمر را در خانواده‌ها اجرا کنیم تا دانشجویان دچار دوگانگی فرهنگی نشوند.

رئیس دانشگاه تصریح کرد: مطالعات ما نشان می‌دهد که در لایه‌های زیرین چه در دانشگاه و چه در جامعه، پاره‌ای از فعالان قصد دارند که اعتقادات ما را مورد حمله قرار دهند. البته براساس نظرسنجی  ما، بالای ۸۰ درصد دانشجویان ما، معتقد و مومن هستند؛ اما گروه‌هایی نیز هستند که هدف‌شان اعتقاد ارزشی ماست که باید در این حوزه هم هوشیار باشیم.

دکتر سلیمی در پایان سخنان خود اظهار داشت: در حوزه سیاسی بسیاری به دنبال این هستند که از شور و اشتیاق دانشجویان برای اهداف جناحی خود استفاده کنند. دانشگاه تا آنجا که توان دارد تلاش می‌کند که مرکز کشمکش جناحی نباشد اما در لایه‌های زیرین عده‌ای فعالیت می‌کنند که دانشجویان را به بی‌راهه‌های سیاسی بکشانند. خانواده‌ها باید در این زمینه هوشیار باشند تا فرزند دانشجوی آنها دچار مخاطرات نشود و برعکس بتوانیم دانشجویان را در تشکل‌های مجاز و مشروع که باعث بالندگی جامعه می‌شود شرکت دهیم تا دانشجو به لحاظ سیاسی هم آگاه شود.

دانشجو با تحصیل در دانشگاه، با خود یک بسته فرهنگی حمل می‌کند

در ابتدای مراسم، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ضمن تشکرازحضور خانواده‌های دانشجویان نوورود، این همایش را بسیار مهم دانست و عنوان کرد: این همایش با پیشنهاد بنده و تلاش‌های جمعی از مسئولان دانشگاه و همچنین حمایت بی‌دریغ رئیس محترم دانشگاه، به خاطر بچه‌های شما که فرزندان ما نیز هستند برگزار شده است.

وی افزود: مسئله تربیت مسئله مهم و زیربنایی همه انسان‌هاست و ارتباطی با امروز و دیروز ندارد. در اعصار مختلف زندگی انسان، هیچ مسئله‌ای به اندازه تربیت اهمیت ندارد. هر یک از ابعاد زندگی منهای تربیت، هیچ است. تربیت یک مسئله ساده و یک بعدی که از کنار آن به سادگی عبور کنیم نیست؛ بلکه ماهیتاً چند لایه است.

دکتر حسن ملکی تصریح کرد: دانشجو با تحصیل در دانشگاه، با خود یک بسته فرهنگی حمل می‌کند. از این رو، این گردهمایی والدین گرامی با مسئولان دانشگاه، ضرورت دارد. در این دنیایی که تهدیدها و فرصت‌های زیادی در برابر فرزندان ما وجود دارد، چگونه باید آن‌ها را در این مسیر خطرناک به سوی پیشرفت و سعادت هدایت کنیم.

معاون فرهنگی دانشگاه با بیان این نکته که پیام همایش امروز این است که یک نهاد کافی نیست، اظهار داشت: نه خانواده و نه دانشگاه نمی‌توانند به تنهایی متضمن سلامت جوانان جامعه باشند. خانواده به علاوه دانشگاه این امکان را فراهم می‌کند تا صیانت فرهنگی و اخلاقی فرزندان ما و شما تضمین پیدا کند.

دکتر حسن ملکی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد:ما بنا داریم براساس پرسشنامه‌های تقدیم شده به خانواده ها در آینده‌ای نه چندان دور تعدادی از خانواده‌ها را که برای عضویت درانجمن ارتباط خانواده و دانشگاه اظهارعلاقه کرده‌اند، به دانشگاه دعوت کنیم و مثلث مشاوره‌ای «دانشگاه، خانواده و دانشجو» را تشکیل بدهیم. تا با یک نگاه تشکیلاتی حرکت کنیم و به هدف مورد نظر دست یابیم.

مهم‌ترین مسئله آغاز جوانی را کسب استقلال است

در ادامه مراسم، دکتر حسین سلیمی بجستانی معاون دانشجویی دانشگاه ضمن معرفی معاونت دانشجویی عنوان کرد: معاونت دانشجویی، بخش رفاهی و سلامت دانشجویان را برعهده دارد. دانشگاه علامه تنها دانشگاهی است در تهران‌ که پردیس خوابگاهی متمرکز ندارد. هفت خوابگاه مختلف دارد که حدود ۳۵۰۰ دانشجوی خوابگاهی در آنها زندگی می‌کنند.

دکتر حسین سلیمی بجستانی با بیان این نکته که زندگی دانشگاهی جمعی، گاه همراه با چالش است، اظهار داشت: اینجا کارخانه آدم‌سازی است. به همین مناسبت می‌خواهم توصیه‌هایی به والدین دانشجویان بگویم؛ دانشجویان باید در سنین  ۱۸ تا ۲۵ سالگی، با حل مسئله اشتغال خود، مسیر زندگی خود را تعیین کنند. این خود به استقلال دانشجو مربوط می‌شود. دغدغه دیگر دانشجویان، ازدواج است که مناسک خود را دارد و ما برای سهولت در این امر مهم، ازدواج دانشجویی را پیشنهاد می‌کنیم؛ اما گر ازدواج دانشجویی هم اتفاق نیفتد، مسئله مهمی نیست. نفس ازدواج و سهولت در انجام آن به نفع همه جامعه است.

وی افزود: به دانشگاه باید به عنوان محل زندگی نگاه کنیم و به خوبی برقراری ارتباط را در این مکان فرا بگیریم. در مرحله‌های مختلف زندگی وقتی یک مرحله تمام شد و وارد چرخه جدید شدیم، باید ویژگی‌ها و شرایط قبلی را وارد این مرحله نکنیم و شرایط جدید را بپذیریم.

معاون دانشجویی دانشگاه در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مسئله آغاز جوانی را کسب استقلال است. اولین مسئله بعد از نوجوانی، دستیابی به استقلال است در این مرحله کنترل والدین باید جای خود را به نظارت بدهد و این حرف برخی از والدین که: «اجازه نمی‌دهیم فرزندمان از فضای مجازی استفاده کند»، درست نیست. فرزند دیگر در کنترل شما نیست. بنابراین در این مرحله والدین باید نقش نظارتی و حمایتی داشته باشند و نه فرزندان را به حال خود رها کنند و نه به دست و پای آنها بپیچند؛ بلکه نقش حمایت‌گرانه و ناظر را داشته باشند تا دانشجو خود را بیپناه و رها شده احساس نکند.


نظر شما :