با همکاری دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه پنجاب
همایش بین المللی "ایران و هند در بستر تحولات نوظهور بینالمللی" برگزار شد
همایش مشترک بین المللی تحت عنوان "ایران و هند در بستر تحولات نوظهور بینالمللی" با حضور استادان و محققان دو دانشگاه و به میزبانی دانشگاه پنجاب در شهر چندیگر هندوستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی، در این همایش که در راستای همکاری میان دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه پنجاب و رایزنی گروههای تخصصی علوم سیاسی و روابط بینالملل این دو دانشگاه برگزار شد، هیاتی از استادان گروه روابط بین الملل متشکل از دکتر مجید عباسی، دکتر علی آدمی، دکتر مرتضی نور محمدی، دکتر علیرضا کوهکن و دکتر مجید رضا مومنی به سرپرستی دکتر کیوان حسینی شرکت داشتند، در خصوص سرفصلهای موضوعی گوناگون، به ارائه مقالات خود بر محور ابعاد روابط ایران و هند پرداختند. همچنین در این همایش استادان و شخصیتهای برجستهی علمی و اجرائی کشور هندوستان همچون پروفسور پم راجپوب، پرفسور گوروور، پرفسور یادو، پرفسور سینگوری، پورفسور نهار، سفرای پیشین چادا و ساهای از دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی مختلفی شرکت داشتند.
در این همایش دو روزه که برای اولین بار بر اساس تشریح مسائل مهم منطقه ای و بین المللی به ویژه روابط دو جانبه کشور ایران و هند شکل گرفت، روابط دو کشور در حوزه های مختلف اقتصادی، تجاری، فرهنگی و راهبردی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و نیز چالشها و فرصتهای پیش روی هر دو کشور در پرتو تحولات نوین منطقه ای و بین المللی مورد توجه قرار گرفت.
لازم به ذکر است که در حاشیه این همایش، تفاهم نامه همکاری علمی بینالمللی میان دو دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه پنجاب به امضای روسای هر دو دانشگاه رسید و نسبت به اجرایی شدن تمامی موارد مطرح در تفاهم نامه تاکید گردید .
در پایان این همایش، با اهتمام به مشترکات تمدنی و تاریخی هر دو ملت، راهکارها و توصیه هایی جهت افزایش سطح همکاری های دو جانبه در حوزه های گوناگون مطرح و نسبت به تداوم برگزاری چنین نشست های علمی مشترک نیز تاکید شد.
در ادامه این سفر هیأت استادان دانشگاه علامه طباطبائی با مسئولین و اعضای هیأت علمی مرکز مطالعات بین المللی دانشگاه جامیا ملیا اسلامیا در دهلی نشست مشترکی داشتند که در این نشست پرفسور پرشا، رئیس این مرکز به ارائه گزارشی از ساختار علمی و رشته های تحصیلی مورد فعالیت پرداخت و در ادامه طرفین به گفتگو و تبادل نظر در زمینه روابط دو کشور و عرصه های همکاری علمی مشترک پرداختند. در این نشست همچنین طرفین با اشاره به اهمیت روابط مشترک تمدنی و تاریخی دو ملت، همچنین شرایط و تحولات نوین منطقه ای و بین المللی و افزایش نقش بازیگری و همکاری دو کشور ایران و هند در عرصه های گوناگون سیاسی ، اقتصادی و راهبردی در سطح منطقهای و بین المللی نسبت به اقدامات مشترک علمی و آکادمیک برای تعدیل چالشها و بهبود و افزایش سطح همکاری های دوجانبه به تبادل نظر پرداخته و در نهایت بر اهمیت اجرایی شدن مواد تفاهم نامه که پیشتر میان دو دانشگاه به امضا رسیده است تاکید نمودند.
ارائه پیشنهاداتی مبنی بر راه اندازی دوره های مشترک دکتری ، تبادل کادر غیر علمی برای برنامه های کوتاه مدت توان افزایی، دوره های دانش افزایی کوتاه مدت دانشجویان، تبادل اعضای هیات علمی برای دورههای مطالعاتی کوتاه مدت، پروژه های تحقیقاتی مشترک، راه اندازی نشریه علمی مشترک و نیز برگزاری کارگاه ها و همایش های علمی مشترک از موارد مورد تاکید در این تفاهم نامه است.
نظر شما :