امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه علامه طباطبائی با دانشگاه مطالعات بین المللی پکن

۱۹ آذر ۱۳۹۸ | ۰۳:۳۰ کد : ۱۰۵۸۹
تعداد بازدید:۱۷۹۷
در نشست مشترک رؤسای دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه مطالعات بین المللی چین، تفاهم نامه همکاری های مشترک میان طرفین به امضاء رسید.
امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه علامه طباطبائی با دانشگاه مطالعات بین المللی پکن

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رئیس دانشگاه مطالعات بین المللی پکن و هیئت همراه 18 آذر با حضور در دانشگاه علامه طباطبائی ضمن دیدار با رئیس دانشگاه، معاون پژوهشی و رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی در خصوص ظرفیت های همکاری های مشترک بین دو دانشگاه گفتگو کردند و در پایان این دیدار، تفاهم نامه همکاری مشترک به امضای روسای دو دانشگاه رسید.

دکتر حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در این نشست با اعلام آمادگی این دانشگاه برای همکاری های گسترده در سطح بین المللی گفت: امروز در حوزه علوم انسانی و اجتماعی بسیاری از دانشگاه های دنیا، به تکرار کننده سخنان و نظریات عده ای از افراد و یا دانشگاه های دنیا تبدیل شده اند؛ همان طور که در حوزه سیاست و اقتصاد یک نوع انحصار در دنیای امروز به وجود آمده است. او افزود: به همین دلیل فکر می کنیم که استادان و دانشجویان ما باید نظرات خودشان را داشته باشند و تحقیقات اصیلی را انجام دهند.

رئیس دانشگاه با تاکید بر این که در تعاملات بین المللی به دنبال دانشگاه هایی هستیم که هویت مستقل و چنین نگرشی داشته باشند، اضافه کرد: به همین دلیل معتقدیم دانشگاه های چین به ویژه دانشگاه مطالعات بین المللی پکن شریک علمی بسیار خوبی برای ما باشند.

دکتر سلیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام آمادگی دانشگاه علامه طباطبائی برای همکاری های آموزشی، پژوهشی و دانشجویی با دانشگاه مطالعات بین المللی پکن بیان داشت: اجرای پروژه های تحقیقاتی مشترک در مورد روابط بین ایران و چین و نیز در حوزه اقتصاد، جامعه و فرهنگ دو کشور به خصوص اگر منتهی به تولید منابع مرجع برای جامعه علمی علمی ایران درباره شناخت چین شود برای ما بسیار اهمیت دارد. او راه اندازی دوره های مشترک در رشته زبان فارسی و زبان چینی و هم چنین در حوزه مطالعات چین شناسی و ایران شناسی در حوزه های مختلف علوم انسانی و اجتماعی را از زمینه های دیگر این همکاری مشترک برشمرد.

رئیس دانشگاه با دعوت از استادان دانشگاه مطالعات بین المللی پکن برای برگزاری کارگاه های مشترک و نیز گذراند فرصت های مطالعاتی خود در دانشگاه علامه طباطبائی گفت: امیدوارم شاهد همکاری های پرثمری در ادامه این همکاری مشترک باشیم.

در ادامه این دیدار "جی جین بیاو"رئیس دانشگاه مطالعات بین المللی پکن نیز به معرفی این دانشگاه و ظرفیت های آن پرداخت و افزود: این دانشگاه با هدف تامین نیروهای متخصص مورد نیاز در حوزه روابط بین المللی از سال 1969 تاسیس شد و آموزش زبان های خارجی، مدیریت اقتصادی و مدیرین گردشگری از جمله رشته های اصلی این دانشگاه است. او با اعلام این که آموزش زبان فارسی در این دانشگاه از سال 2017 آغاز شده است و درحال حاضر 50 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در رشته زبان فارسی مشغول به تحصیل هستند، افزود: در سال های اخیر دانشگاه ما همکاری های بسیار خوبی با دانشگاه های ایران داشته است.

رئیس دانشگاه مطالعات بین‌المللی پکن با تأکید بر اجرای پروژه «یک جاده یک کمربند» از سوی دولت چین گفت: با اجرای این پروژه، گسترش ارتباط با کشورهای منطقه از اولویت ویژه‌ای برخوردار است و در این راستا این دانشگاه تعداد رشته‌های زبان خارجی خود را از 11 به 26 رشته رسانده است. او با اشاره به فعالیت چند مرکز تحقیقی زبان‌های خارجی و نیز رسانه در این دانشگاه افزود: در این مراکز، تحولات چین در حوزه‌های مختلف به 70 زبان ترجمه می‌شود و موردتحقیق و بررسی قرار می‌گیرد.

او در خصوص توسعه همکاری مشترک با دانشگاه علامه طباطبائی گفت: امیدوارم با امضای این تفاهم‌نامه همکاری مشترک، شاهد توسعه روزافزون همکاری در زمینه‌های مختلف بین دو دانشگاه باشیم.

دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون پژوهشی دانشگاه نیز در این دیدار با اشاره به زمینه‌های مختلف همکاری مشترک بین دو دانشگاه گفت: علاوه بر همکاری در خصوص برگزاری دوره های مشترک و تبادل استاد و دانشجو، با توجه به فعالیت مرکز مطالعات چین در دانشگاه علامه طباطبائی می‌توان این همکاری ها را توسعه داد. او با اشاره به موضوع «یک جاده و یک کمربند» گفت: این پروژه برای ما بسیار مهم است و می توانیم در این موضوع نیز مطالعات مشترکی داشته باشیم و با راه‌اندازی کمیته ای مشترک از تجربیات یکدیگر در این حوزه بهره‌مند گردیم.

دکتر ایرانزاده رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی نیز با ابراز خرسندی از تفاهم‌نامه همکاری بین دو دانشگاه گفت: این دانشکده در زمینه تبادل دانشجو و استاد در رشته چینی و رشته زبان و ادبیات فارسی فعالیت می­کند و امیدوارم این همکاری منجر به برگزاری دوره‌های مشترک با عنوان‌های «فرهنگ ایرانی و فرهنگ چینی» و نیز راه‌اندازی یک‌رشته در مقطع کارشناسی ارشد در حوزه مطالعات فرهنگی ایران باستان و یا حکمت ایران باستان و چین باستان شود. او در پایان تصریح کرد: امیدوارم دانشگاه مطالعات خارجی پکن با اعزام استاد چینی به دانشگاه ما، کمک شایانی به دانشجویان شاغل به تحصیل در رشته زبان چینی نماید.

 

 

 

 


نظر شما :