همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» در دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد

۱۰ دی ۱۴۰۳ | ۱۹:۰۹ کد : ۲۷۹۵۶ خبر روز
تعداد بازدید:۵۱۰
همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» با حضور دانشوران علوم انسانی سراسر کشور امروز ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد.
همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» در دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی، همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» امروز دوشنبه (10 دی ماه 1403) به همت دانشگاه علامه‌طباطبائی، با همکاری وزرات علوم، دانشگاه تهران و دانشگاه الزهرا، در سالن همایش‌های دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد.
در این همایش که با حضور دکتر سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور، دکتر شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی و جمعی از دانشوران و استادان علوم انسانی سراسر کشور، برگزار شد، از محمدعلی موحد، تاریخ‌نگار و حقوق‌دان، جمشید ممتاز، استاد برجسته حقوق بین‌الملل، دُرّه میرحیدر پژوهشگر برجسته رشته جغرافیای سیاسی و محمدرضا حافظ‌نیا استاد جغرافیای سیاسی، با اهدای نشان جزایر سه‌گانه تقدیر به عمل آمد.
همچنین در دو نشست تخصصی با حضور استادان برجسته سراسر کشور، راهبردها و راهکارهای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان ارائه شد.
در بخش دیگری از همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان»، برگزیدگان بخش فرهنگی معرفی و با اهدای تندیس و لوح، مورد تقدیر قرار گرفتند.

(دانلود اسامی برگزیدگان)


در پایان این همایش نیز بیانیه دانشگاهیان قرائت شد.

در این بیانیه آمده است: 

«ایران، سرزمین یاقوت‌ها و نگین‌های جاودانه‌ای است که هر کدام داستانی از هویت، غرور و حاکمیت آن را روایت می‌کنند. در قلب خلیج همیشه فارس اما، جزایر سه‌گانه به‌عنوان پاره تن ایران و نماد غرور ملی، همچون نگین‌هایی درخشان در تاج پرشکوه سرزمین ما می‌درخشند. این جزایر، نه‌تنها از حیث موقعیت جغرافیایی و اقتصادی، بلکه به‌عنوان حافظه تاریخی و فرهنگی ایرانیان، جایگاهی بی‌بدیل دارند. جزایر سه‌گانه نه‌تنها دروازه‌هایی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور محسوب می‌شوند، بلکه بستری برای تقویت انسجام ملی و آغاز مسیری برای تعامل سازنده با همسایگان منطقه‌ای هستند.
همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» که امروز 10 دی‌ماه 1403 با حضور اندیشمندان، استادان، دانشجویان دانشگاه‌های کشور در دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد، فرصتی بی‌بدیل برای هم‌اندیشی در خصوص طرح مسئله، ریشه‌یابی تاخیر در توسعه و در نتیجه ارائه راهبردها و راهکارهای علمی و عملی برای توسعه پایدار جزایر سه‌گانه خلیج فارس به‌عنوان نماد غرور ملی و یکی از مهم‌ترین گره‌گاه‌های استراتژیک کشور بود. 
ما دانشگاهیان علوم انسانی با اتکا به نگاه تخصصی دانشوران و اندیشمندان علوم انسانی دانشگاه‌های کشور، در مساله‌یابی توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر ایران بر گزاره‌های ذیل تاکید می‌کنیم.
1. تدوین استراتژی‌های توسعه پایدار مبتنی بر ظرفیت‌های بومی و ویژگی‌های جغرافیایی این جزایر، یک ضرورت غیرقابل انکار است و بدون در نظرداشت این واقعیت، موفقیت هر طرحی برای توسعه آن با تردید بسیاری روبروست. سنجش این گزاره با نگاه به طرح‌های پیشین دشوار نیست.
2. تقویت همکاری‌های علمی و میان دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای ارائه راهبردها و راهکارهای قابل اجرا در توسعه این جزایر، بایستی به عنوان یک «فرایند» از دیالکتیک اندیشه و عمل مدنظر قرار بگیرد و استمرار پیدا کند. برج عاج نشینی دانشگاهیان و غرور و دوری گزینی بخش تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری از دانشگاه در توسعه این جزایر، چشم انداز ملی از آینده این جزایر را مبهم می‌کند.
3. دیپلماسی و تقویت تعاملات دیپلماتیک منطقه‌ای به عنوان مبنایی برای حل منازعه و پیشبرد طرح آشتی امنیت و توسعه، اصل استراتژیک توسعه اقتصادی و اجتماعی  جزایر ایرانی خلیج فارس است و هیچ یک از دیگر مولفه‌های قدرت ملی نمی‌تواند جایگزین این اصل استراتژیک شود. دیپلماسی نگین مولفه‌های قدرت ملی ایران برای بیشینه‌سازی امید به توسعه و آینده این جزایر است.
4. نظر به تحول نسلی جامعه ایرانی، آشنایی نسل جوان با ارزش‌های تاریخی، هویتی، و استراتژیک این مناطق از طریق برنامه‌های فرهنگی دانشگاهی و غیردانشگاهی ضرورتی غیرقابل اجتناب دارد. 
اگرچه همایش امروز گامی ابتدایی در جهت تبیین نقش دانشگاه به‌عنوان مرجع علمی در توسعه مناطق استراتژیک  جزایر سه گانه و همچنین تقویت گفتمان علمی در مسائل ملی بود، اما امید است که به الگویی ماندگار برای بهره‌گیری از دانش علوم انسانی در خدمت توسعه کشور تبدیل شود.
ما دانشگاهیان علوم انسانی، با تأکید بر مسئولیت اجتماعی و نقش بی‌بدیل این علوم در حل مسائل امروز ایران، از این رویداد علمی به‌عنوان آغاز الگویی جدید برای ارتباط  دانشگاه و دولت در مسیر توسعه پایدار کشور استفاده خواهیم کرد. ما با تاکید بر ضرورت در پیش گرفتن مرجعیت علم و به طور خاص علوم انسانی برای معماری جدید انسجام هویت ملی در این بزنگاه حساس و تاریخی کشور، بر توانمندی ظرفیت دانشگاه جهت پشتوانه‌سازی فکری ارتقای قدرت «حل مساله دولت» تاکید داریم. 
در پایان، به اطلاع می‌رساند که گزارش سیاستی همایش، بر اساس جمع‌بندی‌های انجام‌شده از مباحث ارزشمند میزگردهای تخصصی و پیشنهادهای ارائه‌شده توسط صاحب‌نظران، در قالب راهبردها و راهکارهای عملی تدوین خواهد شد و جهت بهره‌برداری در اختیار تصمیم‌گیران کلیدی مرتبط با توسعه جزایر قرار خواهد گرفت.»

کلیدواژه‌ها: دانشگاه علامه طباطبائی همایش ملی تاریخ مطبوعات جزایر سه گانه علوم انسانی توسعه اقتصادی و اجتماعی وفاق با همسایگان


نظر شما :