سرپرست دانشگاه علامهطباطبائی:
دکتر نجفقلی حبیبی از سرمایههای علمی و مدیریتی کشور است
به گزارش روابط عمومی، آیین نکوداشت دکتر نجفقلی حبیبی، مصحح، پژوهشگر و استاد نامدار حکمت و عرفان اسلامی با قرائت پیام دکتر عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حضور و سخنرانیِ سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی، دکتر فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، دکتر شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه علامهطباطبائی و جمع زیادی از استادان، پژوهشگران و مدیران عالی دانشگاهی، فرهنگی و پژوهشی کشور در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
صداقت و فروتنی دو ویژگی شخصیتی برجسته دکتر حبیبی است
دکتر احمدوند در این آیین گفت: عرصه تحول و توسعه، بستر کوششهای اندیشمندانی است که با اراده و تلاش خود جامعه را گام به گام به پیش بردهاند. در این میان دانشگاه با تابش نور علم، همواره از جایگاهی متعالی و برجسته برخوردار بوده است. تاریخ نشان داده است که در همین دانشگاه نیز، کسانی اوج و رفعت گرفتهاند که با بال دانش به حل مسائل پرداختهاند، با دیده انصاف به انسانها نگریستهاند و با پایمردی و مداومت در تحقق اهداف کوشیدهاند.
وی ادامه داد: دکتر حبیبی از آن دست انسانهای دانشورز، انصافبین و پایمرد در عرصه عمل است که به سختی میتوان در چنین گفتار و نوشتاری به تبیین همه ابعاد شخصیتی ایشان پرداخت. به طور طبیعی بخشی از تلاش بیش از 60 ساله خالصانه و تحقیقات عالمانه ایشان در دانشگاه علامهطباطبائی بوده است و استادان، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه خاطرات شیرین آن دوره را کاملا به یاد دارند.
سرپرست دانشگاه علامهطباطبائی با اشاره به ویژگیهای مدیریتی و شخصیتی دکتر حبیبی، گفت: درباره ویژگی های مدیریتی، استحضار دارید که دانشگاه علامهطباطبائی در دهه 30 با راهاندازی دو موسسه تحقیقی و پژوهشی کوچک آغاز به کار کرد؛ به تدریج در قالب دو مجتمع بزرگ دانشگاهی سامان یافت و بعد از انقلاب اسلامی با نام دانشگاه علامهطباطبائی تشخص پیدا کرد. اگرچه ستونهای دانشگاه کنونی به دست بزرگان و روسای آن همچون مرحوم دکتر شیخ الاسلامی، دکتر خلیجی، دکتر حبیبی، دکتر شریعتی، دکتر سلیمی، دکتر معتمدی، همچنین استادان، کارکنان و دانشجویان استوار شده است اما در این میان نقش نقشی ویژه است چرا که سنگ بنای برخی از نهادها و کنشهایی که امروز در دانشگاه شاهد آن هستیم، به دست ایشان نهاده شد.
وی ادامه داد: توسعه سازمانی، توسعه علمی، ایجاد بنیاد پردیس جدید، تقویت استقلال دانشگاه با تشکیل هیئت امنای مستقل، حمایت از آزادی آکادمیک و آزادی فعالیتها و تشکلهای مدنی و صنفی ایجاد فضای باز و تساهل سیاسی دانشگاه علامهطباطبائی از سازندهترین و ماندگارترین فعالیتهای دکتر حبیبی در زمان تصدی ریاست دانشگاه در بین سالهای 1376 تا 1384 بود.
دکتر احمدوند با اشاره به صداقت و فروتنی به عنوان دو ویژگی شخصیتی برجسته دکتر حبیبی، تاکید کرد: ایشان از سرمایههای گرانقدر علمی و مدیریتی کشور و آموزش عالی ما است که باید قدر ایشان را شناخت و ویژگیهای ایشان را به نسلهای بعد منتقل کرد.
وی در پایان ضمن قدردان یاز انجمن آثار و مفاخر فرهنیگ برای برگزاری این آیین و نکوداشت دکتر حبیبی، گفت: امیدوارم بتوانیم از شایستگان و سرمایههای معنوی خود به خوبی پاسداری کنیم.
دکتر حبیبی یک دانشمند فروتن و ژرفاندیش است
در ابتدای این آیین نیز پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد، دکتر صالحی در این پیام گفت: «دانشمند فروتن، دکتر نجفقلی حبیبی از جمله اندیشمندان سختکوش و صاحب اثری است که چهره علمی، فرهنگی و اخلاقی او بیشتر در پشت چهره مدیریتی و سیاسی او در محاق مانده است.
حبیبی شخصیتی است متضلع و چندوجهی که جامعیت او را میتوان و باید فراتر از کنشگریهای موثر او در یکی از این ساحتها مشاهده کرد.
او فیلسوفی است سیاستورز، سیاستمداری است اخلاقمدار، روشنفکری است متعبد و دینداری است آزادمنش و مهم اینکه همه این ویژگیها، او را هیچگاه از دغدغهمندی برای اسلام و ایران و مسئولیتپذیری برای کاستن از مشکلات جامعه و دردهای مردم باز نداشته است.
فروتنی و بیتکلفی دکتر حبیبی، دایره حضور او را در عرصههای مختلف مدیریتی از تاسیس دانشگاه تربیت مدرس تا توسعه دانشگاه علامهطباطبائی و در آن میان مسئولیتهای مختلف دانشگاهی و فرهنگی و نیز نمایندگی مردم در مجلس و عضویت در شوراهای موثر، وسعت بخشیده است.
اما آنچه در ورای همه این سطوح و عرصهها باید دید، تلاشها و آثار ارزنده علمی، فرهنگی و اخلاقی اوست.
دکتر حبیبی در تصحیح و تنقیح میراث مکتوب ایرانی و معرفی متقن و به دور از پیرایه بزرگان اندیشه این سرزمین نقشی کمنظیر و ستودنی داشته است.
او به واقع یک دانشمند فروتن و ژرفاندیش است که باید در گستره فرهنگی و علمی امروز ایران باز شناخته شود و قدر شایسته ببیند و به گفته پدر شعر فارسی: "دیر زیاد آن بزرگوار خداوند"»
التزام دکتر حبیبی به «اخلاق گرایی» و «انسانیت»
دکتر صالحی امیری نیز در این آیین گفت: امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند نمادسازی و استفاده مطلوب از سرمایههای انسانی، اجتماعی ملی و نمادین هستیم تا در فضای پرتلاطم و پرآشوب جهان کنونی چراغی فراروی نسل جدید و جوان بیفروزیم.
وی اظهار کرد: بیتردید و بدون کمترین اغراق یکی از برترین تجلیات سرمایههای نمادین و نمادها و الگوهای معرفتی و اخلاقی قابل اعتنا و قابل اقتدا در کشور ما، فاضل فرهیخته و اندیشمند معظم دکتر نجفقلی حبیبی است.
وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی تأکید کرد: ایشان بدون شک از اندیشمندانی است که بر مجموعه تحولات علمی، معرفتی فرهنگی و اجتماعی کشور عزیزمان ایران تأثیر گذار بوده است و دایره اثرگذاری و حرکتهای پربرکتی که ایشان توفیق پایهگذاری آنها را داشته است به این زمین و زمان محدود نخواهد شد و برکات وجود و اندیشه روشن ایشان تا سالهای سال در بستر فرهنگ این مملکت ساری و جاری خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ذکر این نکته حائز اهمیت است که یکی از آفتهایی که جامعه علمی ما همواره در طول تاریخ از آن رنج برده، عدم التزام عملی دانشوران به دانش خود بوده است از این منظر، دکتر حبیبی در این زمینه همواره با التزام کامل به ملزومات و اقتضائات «اخلاق گرایی» و «انسانیت»، نمونهای کمنظیر از پیوند عمیق و وثیق میان علم و عمل و اخلاق را به نمایش گذاشته است.
دکتر امیری صالحی افزود: دکتر حبیبی در همه این سالها تلاش کرده تا با رفتار و منش خویش میان اخلاق اجتماع و سیاست رابطهای منطقی برقرار کند و به سیاست ورزان، اخلاقمداری و به تقواپیشگان، دغدغه دین و دنیای مردم داشتن را گوشزد کند و در این مسیر، هیچگاه از مدار اعتدال خارج نشده است.
وی تصریح کرد: دکتر حبیبی به واقع شخصیتی است نهادساز و ساختار آفرین. ایشان در طول نزدیک به پنج دهه که از عمر انقلاب اسلامی می گذرد در طرحریزی، پایهگذاری و مدیریت نهادهای مختلفی نقش و حضور فعال داشته است. این شجره طیبه همواره در کارنامه ایشان به عنوان مصداقی روشن از باقیات صالحات درخشش خواهد داشت.
فروتنی و ادب بینظیرِ دکتر نجفقلی حبیبی
دکتر مهاجرانی سخنگوی دولت نیز با تجلیل از یک عمر کوشش و تلاش دکتر حبیبی در عرصههای گوناگون علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، گفت: باید از مدیریت و مجموعه همکاران انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تقدیر و تشکر کنم که چنین مراسم باشکوهی را برای یکی از چهرههای تابناک عرصه علم، فرهنگ، اجتماع و سیاست ایران یعنی دکتر نجفقلی حبیبی برگزار کردهاند.
وی افزود: بارزترین ویژگی دکتر حبیبی، فروتنی و ادب بینظیر ایشان است و جا دارد که جوانان ما به خوبی با شخصیت و سلوک علمی و فرهنگی این استاد یگانه، بیش از پیش آشنا شوند. دکتر حبیبی، میراث گذشتگان را برای آیندگان ترجمه کرده است و کمک کرده که آیندگان متوجه باشند که ایران همواره مهد تمدن و فلسفه و حکمت بوده و این میراث عظیم برای همیشه در این کشور و در جهان، تفکری ساری و جاری است.
دکتر مهاجرانی تأکید کرد: ایران عزیز ما هیچ وقت از هویت و تمدن خالی نشده است، چرا که بزرگانی چون دکتر حبیبی در این کشور، پاسداران سپهر فرهنگ، هنر و علم ایرانی اند.
نظر شما :