مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه خبر داد:

راه‌اندازی چتر وایرلس در پردیس مرکزی دانشگاه علامه‌طباطبائی

۱۳ آبان ۱۴۰۳ | ۱۷:۴۳ کد : ۲۷۰۵۷ خبر روز
تعداد بازدید:۱۲۴۴
مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه علامه‌طباطبائی از راه‌اندازی چتر وایرلس در پردیس مرکزی این دانشگاه خبر داد و گفت: با طراحی و راه‌اندازی چتر وایرلس تمامی شبکه‌های وایرلس دانشگاه در پردیس مرکزی به صورت یک‌دست مدیریت می‌شوند.
راه‌اندازی چتر وایرلس در پردیس مرکزی دانشگاه علامه‌طباطبائی

به گزارش روابط عمومی، دکتر فرشته‌آزادی پرند، مدیر مرکز فناوری ارتباطات و اطلاعات دانشگاه علامه‌طباطبائی در گفت‌و گو با خبرنگار روابط عمومی از راه‌اندازی چتر وایرلس در پردیس مرکزی دانشگاه خبر داد و گفت: با توجه به وسعت دانشگاه و تعداد زیاد کاربران اینترنت دانشگاه اعم از استاد، دانشجو و کارمند، مدت‌ها در تلاش بودیم تا یک شبکه بی‌سیم یکپارچه را در پردیس مرکزی اجرا کنیم تا به نیازهای متفاوت و متنوع این افراد در حوزه اینترنت پاسخ مناسب ارائه دهیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف مراکز فناوری اطلاعات افزایش دامنه و گستردگی دسترسی به اینترنت برای کاربران است، اظهار داشت: پیش از این شبکه‌ وایرلس دانشگاه علامه‌طباطبائی به صورت جزیره‌ای در دانشکده‌ها و بخش‌های مختلف فعالیت می‌کردند اما با طراحی و راه‌اندازی چتر وایرلس تمامی این شبکه‌ها در پردیس مرکزی به صورت یک‌دست مدیریت می‌شوند.
دکتر پرند با بیان اینکه چتر وایرلس به شبکه‌ای گفته می‌شود که به کاربران انبوه سازمان در یک محیط وسیع به صورت بی‌سیم خدمات‌رسانی می‌کند، ادامه داد: با اجرای این طرح، افراد در پردیس مرکزی به یک شبکه مشخص با نام یکسان در کل پردیس  به اینترنت دانشگاه متصل می‌شوند و تا زمانی که در پردیس حضور دارند این دسترسی قطع نخواهد شد. این امر استفاده از اینترنت را برای کاربران، بسیار آسان کرده است.
وی درخصوص چگونگی طراحی و راه‌اندازی چتر وایرلس در دانشگاه علامه‌طباطبائی عنوان کرد: مرکز‌ فناوری ارتباطات و اطلاعات با توجه به مشکلات موجود در حوزۀ اینترنت، یک سیستم بی‌سیم یکپارچه طراحی‌کرد و بعد از اینکه این طرح با هزینه‌ای بالغ بر دو میلیارد تومان تامین اعتبار‌شد، تجهیزات لازم برای اجرای معماری مورد نظر خریداری و در مهر ماه 1403 اجرایی شد و به بهره‌برداری رسید. البته این طرح پیش از این به صورت آزمایشی در خوابگاه پسرانه همت اجرا‌ شده ‌بود اما به لحاظ گستردگی و مساحت، طرح اجرا شده در پردیس مرکزی، بسیار متفاوت بود.
وی همچنین در خصوص ویژگی و کاربرد چتر وایرلس اظهار کرد: مهم‌ترین خاصیت این سیستم و یکی از اهداف تمامی سامانه‌های کامپیوتری، چه نرم‌افزاری چه سخت افزاری، تسهیل دسترسی کاربران است. 
دکتر پرند در خصوص اجرای این طرح در دیگر قسمت‌های دانشگاه عنوان کرد: ما پس از پردیس مرکزی، چتر وایرلس را در پردیس 2 دانشگاه و خوابگاه دخترانه شهید سلامت اجرا خواهیم کرد. امیدوارم که بتوانیم خدمات مطلوبی در مرکز فناوری اطلاعات در درجه‌ نخست به دانشجویان و پس از آن به اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه ارائه دهیم.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه علامه‌طباطبائی افزود: علاوه بر این طرح، ما به زودی سیستم تک ورود را نیز برای تمامی سامانه‌های دانشگاه اجرایی می‌کنیم. کاربر در این سیستم، بعد از ورود به صفحه و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور ، می‌تواند به همه سامانه‌هایی که مورد نیاز است، وارد شود. به طور  مثال اگر دانشجو وارد سامانۀ ورزشی پهلوان شود، به سامانه آموزشی گلستان هم دسترسی خواهد‌‌ داشت.
وی گفت: خدمت مهم دیگر نیز افزایش حجم اینترنت مورد استفاده کاربران بوده به طوری که اینترنت دانشجویان مقطع کارشناسی به 20 گیگابایت، کارشناسی ارشد به 30 گیگابایت و مقطع دکتری به50 گیگابایت در ماه افزایش یافته است.
دکتر پرند در پایان عنوان کرد: تمام برنامه‌هایی که طراحی و اجرا می کنیم برای تسهیل کار کاربران اعم از دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارکنان است و در مجموع دیدگاه ما این است که دانشگاه برای دانشجو است و مهم‌ترین هدف ما رضایت‌مندی دانشجویان و بالا بردن خدماتی است که به آن‌ها ارائه می‌شود. 
 

کلیدواژه‌ها: دانشگاه علامه طباطبائی چتر وایرلس دکتر پرند شبکه وایرلس


نظر شما :