تفاهم‌نامه مشترک همکاری دانشگاه‌های ایران و افغانستان امضا شد

۲۹ دی ۱۳۹۵ | ۰۳:۳۰ کد : ۲۴۸۳ خبر روز آموزش و پژوهش
تعداد بازدید:۵۸۶۲
در راستای همکاری‌های علمی- پژوهشی میان دانشگاه‌های پارسی‌زبان کشورهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان تفاهم‌نامه‌ای به امضای رؤسای دانشگاه‌های مهم دو طرف رسید.
تفاهم‌نامه مشترک همکاری دانشگاه‌های ایران و افغانستان امضا شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از دفتر همکاری های علمی و بین المللی، در راستای گسترش، توانمند سازی و تعمیق روابط علمی و فرهنگی میان دو کشور پارسی زبان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان، در چارچوب تفاهم نامه ها و مقررات و قوانین دو کشور و در نخستین گردهمایی سران دانشگاه  های دو کشور که همزمان با نخستین گردهمایی مدیران گروه های زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی دانشگاه ها و مراکز علمی سراسر جهان در 28 دی ماه 1395 در دانشگاه علامه طباطبائی در تهران برگزار شده است، سران دانشگاه های دو کشور و نیز مدیران گروه های زبان فارسی در کشورهای گوناگون جهان، موافقت کردند تا در زمینه های زیر با یکدیگر همکاری کنند.

بنا بر این گزارش، متن و اسامی امضاکنندگان این تفاهم‌نامه که دارای مفاد هشت‌گانه و شش ماده از جمله جزئیات همکاری، نحوه، مدت و چگونگی همکاری است، به شرح زیر است:

ماده یک- مفاد تفاهم‌نامه:

۱-۱.همکاری در زمینه تبادل و انتشار مشترک کتاب و مقاله به زبان پارسی

۱-۲. ایجاد تسهیلات برای دانشمندان و پژوهشگران یکدیگر به منظور شرکت در فعالیت‌های علمی

۱-۳. تبادل استاد و دانشجو برای انجام طرح‌های پژوهشی و آموزشی

۱-۴. برگزاری همایش‌های تخصصی، کارگارهای آموزشی، جشنواره‌های علمی و انجام پژوهش‌های علمی مشترک

۱-۵. فراهم آوردن امکانات متقابل برای فرصت‌های مطالعاتی

۱-۶. مشارکت در تدوین دوره‌های جدید آموزشی و پژوهشی

۱-۸. فراهم آوردن امکان استفاده از کتابخانه‌‌ها و آزمایشگاه‌های یکدیگر

ماده دو- برپایی انجمن دانشگاه‌های پارسی‌زبان

دانشگاه‌های امضا کننده توافق می‌کنند که برای برپایی انجمن دانشگاه‌های پارسی‌زبان با یکدیگر همکاری کنند. ویژگی‌های این انجمن در نشست‌های مشترک امضاءکنندگان و بر پایه توافق آنها تعیین خواهد شد.

ماده سه- برپایی نهادهای علمی مشترک

دانشگاه‌های امضاءکننده مراتب موافقت و مشارکت خود را با برپایی نهادهای علمی مشترک (انجمن‌ها، مراکز علمی، هسته‌‍‌های پژوهشی…) در زمینه‌های علمی مختلف اعلام می‌دارند. جزئیات و چگونگی راه‌‌اندازی این نهادهای علمی در نشست‌های مشترک مورد تأیید قرار خواهد گرفت.

ماده چهار- مدت و چگونگی همکاری

این تفاهم‌نامه به مدت پنج سال اعتبار دارد و پس از پایان این مدت به صورت خودکار برای دوره‌های مشابه تمدید خواهد شد.

تبصره ۱–  هر یک از امضاکنندگان تفاهم‌نامه در صورت تمایل به عدم ادامه همکاری، شش ماه پیش از تاریخ پایان تفاهم‌نامه تمایل خود را به خروج از این تفاهم‌نامه به صورت کتبی به آگاهی دانشگا‌ه‌های دیگر می‌رسانند.

ماده پنج- تعهد مالی و دیگر شرایط

این تفاهم‌نامه هیچگونه تعهد مالی برای امضاکنندگان آن ایجاد نمی‌کند و آنها را در امضای تفاهم‌نامه‌های دوجانبه و چندجانبه با دیگر دانشگاه‌ها از جمله امضاکنندگان این تفاهم‌نامه محدود نمی‌کند.

ماده شش- زبان رسمی و توضیحات تفاهم‌نامه

این تفاهم‌‌نامه در شش ماده و یک تبصره، به زبان پارسی تهیه شده و از تاریخ امضا قابل اجرا است.

امضا کنندگان به تریب الفبا:

دکتر علیرضا بندانی (رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان)، دکتر محمدرضا پورمحمدی (رئیس دانشگاه تبریز)، دکتر حسین سلیمی (رئیس دانشگاه علامه طباطبائی)، دکتر هوشنگ طالبی حبیب‌آبادی (رئیس دانشگاه اصفهان)، دکتر محمدمهدی طهرانچی (رئیس دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر عبدالقدوس ظریفی (رئیس دانشگاه کندوز)، دکتر محمد کافی (رئیس دانشگاه فردوسی مشهد)، دکتر ابراهیم گشتاسبی‌راد (رئیس دانشگاه شیراز)، دکتر رکن‌الدین مشکانی (رئیس دانشگاه فراه)، دکتر ببرک میاخیل (رئیس دانشگاه ننگرهار)، دکتر خسرو نظری (رئیس دانشگاه بدبخشان) و دکتر محمود نیلی احمدآبادی (رئیس محترم دانشگاه تهران)

متمم:

مدیران گروه‌های زبان فارسی از کشورهای گوناگون که این متمم را امضا می‌نمایند، بدینوسیله موافقت گروه‌ها و یا کرسی‌های آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌های خود را در زمینه انجام همکاری‌های علمی بر پایه مفاد این تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های فارسی‌زبانی که در این تفاهم‌نامه از آنها یاد شده است، اعلام می‌دارند.

گفتنی است نخستین گردهمایی مدیران گروه‌های زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رؤسای چند دانشگاه  ۲8 و 29 دی‌ماه در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

   

   

   


نظر شما :