شاخه مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در دانشگاه علامه طباطبائی تاسیس می شود

۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | ۰۳:۳۰ کد : ۱۱۳۸۹
تعداد بازدید:۱۴۰۶
تفاهم نامه همکاری های علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی با مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) امضاء شد.
شاخه مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در دانشگاه علامه طباطبائی تاسیس می شود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این نشست دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه و دکتر محمدجواد دهقانی رئیس رایسست و سرپرست (ISC) و همچنین اعضای هیئت رئیسه و برخی مدیران دو مجموعه حضور داشتند، تاسیس شاخه مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در دانشگاه علامه طباطبائی و نیز همکاری های آموزشی و پژوهشی مشترک تفاهم نامه ای به امضا رسید.

دکتر سلیمی در این نشست در سخنانی با انتقاد از نظام رتبه بندی (ISC) در زمینه علوم انسانی گفت: در این خصوص نقدهایی را از طریق معاونت آموزشی وزارت علوم اعلام شد که امیدواریم در نظام جدید رتبه بندی مورد توجه قرار گیرد. او در ادامه با اشاره به این که پایگاه علوم جهان اسلام می تواند در ارتقا جایگاه دانشگاه های بزرگ و دانشگاه علوم انسانی داشته باشد افزود: نظام مقاله محوری به نوعی به نفع دانشگاه های کوچک و با فعالیت محدود محسوب می شود.

رئیس دانشگاه با اعلام آمادگی برای همکاری نزدیک با (ISC) اضافه کرد: جنس فعالیت این پایگاه علمی با دانشگاه علامه طباطبائی به لحاظ دارا بودن دپارتمان علم سنجی و نیز ظرفیت های بالای کتابخانه مرکزی این دانشگاه از همه نزدیک تر است. او تصریح کرد: این دانشگاه با این ظرفیت علمی ضمن همکاری های علمی تخصصی می تواند به منظور تاسیس دفتر نمایندگی در دانشگاه های تهران همکاری نزدیکی داشته باشد.

دکتر دهقانی نیز در این خصوص گفت: ایجاد شاخه مرکز منطقه ای در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور یکی از موثرترین راهکارها برای تحقق اقتصاد مقاومتی به خصوص در شرایط تحریم است زیرا در این صورت امکان تبادل مدارک علمی و اشتراک گذاری منابع علمی مختلف از قبیل کتاب های تخصصی، مقالات مختلف علمی منتشر شده در مجلات معتبر و یا همایش های علمی، گزارش های فنی و پژوهشی، پایان نامه ها و غیره، فراهم آمده و باعث صرفه جویی در تأمین بودجه و اعتبار منابع علمی مورد نیاز دانشگاه ها خواهد شد.

براین اساس این تفاهم نامه مشترک  ISC متعهد شد نمایه سازی اطلاعات و آمار تولیدات پژوهشگران دانشگاه در (ISC) را انجام دهد. همچنین (ISC) متعهد شد تا در جهت کمک به تبیین و تحقق شاخص‌های رتبه ­بندی دانشگاه علامه و تعیین جایگاه این دانشگاه در بین سایر دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی، همکاری در جهت معرفی و ورود دانشگاه به نظام‌های بین المللی رتبه ­بندی، همکاری و اجرای فعالیت‌های پژوهشی در قالب طرح‌های تحقیقاتی مشترک، فراهم ­سازی امکان استفاده از سامانه ثبت همایش­های (ISC)، استفاده از توانمندی دانشگاه برای همکاری­ های علمی و بین ­المللی در راستای تعامل با دانشگاه­های کشورهای جهان اسلام و چاپ و انتشار نشریات معتبر علمی دانشگاه و درونداد و پردازش این مجلات در (ISC) گام بردارد.

بر همین اساس، امکان درج اطلاعات و متن کامل منابع علمی مانند: مقالات، مجلات، مجموعه مقالات، کنفرانس ها، متن و چکیده ی طرح های تحقیقاتی و پایان نامه هایی که در دانشگاه علامه تولید و منتشر گردیده است جهت نمایه سازی در پایگاه‌های اطلاعاتی مرکز منطقه ای, (ISC) وجود خواهد داشت و از این طریق تمامی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی امکان رویت و بهره برداری از این منابع علمی را در آینده خواهند داشت.

شایان ذکر است که بر اساس این تفاهم نامه بطور رسمی شاخه مرکز منطقه‌ای در دانشگاه علامه تأسیس شد.

 

 


نظر شما :